Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerBədəvi şorbası

Tərkibi:

0,5 st. mərcimək
0,5 st. perlova
2-3 baş soğan
300 ml qatıq
150 ml xama
3 x.q. kərə yağı
2,5 st. un
1 x.q. qarğıdalı nişastası
duz
istiot

Hazırlanması:

Ayrı-ayrılıqda perlovanı, mərciməyi qaynadın. Əgər çox bişərlərsə, qorxulu deyil.

Bitki yağında xırda doğranmış soğanı qızardın.

Nişastanı 0,5 st. soyuq suda əridin.

Qazana qatıq tökün, xama, suda əridilmiş nişasta, 2 st. su əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

Perlova, mərcimək, qovrulmuş soğanı əlavə edin. Qaynayanda ocağı azaldıb qarışdıraraq daha 15 dəqiqə bişirin.

Duz və istiot əlavə edin.

Süfrəyə tərəvəzlərlə verə bilərsiniz. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoğan Şorbası..

MATERİAL SİYAHISI:

4 soğan
1 su stəkanı süd
2,5 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Toz qırmızı istiot
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Dırnaq lavaş

İÇİ:

Qazana kərə yağını və unu qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq, unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq südü və suyu tökürük, çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Duzunu atırıq və konsistensiya tünd olsa bir az da isti su əlavə edirik.

Soğanları incə nazik halqa doğrayırıq. Ayrı bir tavaya zeytun yağı tökürük və soğanları yaxşıca qovururuq. Soğanlar yüngül qızardıb karameldə olana qədər qovururuq. Toz qırmızı bibəri Ardı »

Şorbalar ve HelimlerLebeniye Şorbası ..

KOTLETİ ÜÇÜN:

200 q. Qiymə
1 soğan
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Kotleti üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq. Soğanı içinə rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Yaxşıca yoğururuq və kiçik küftələr yuvarlayırıq. Şorba qazanına isti su qoyuruq. Yarı pörtmüş noxudu və yuyulmuş düyü əlavə edirik. İkisini bir qaynamağa qoyuruq. Tərbiyəsi üçün,qatigi bir qaba qoyuruq. Unu əlavə edirik, limonun suyunu sixiriq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Konsistensiyanı açmaq üçün, əvvəlcə soyuq su tökürük, sonra şorbanın qaynama şirəsindən 1 qaşıq götürürük və qarışdıraraq tərbiyəyə əlavə edirik.

Əldə etdiyimiz tərbiyəni də noxud pörtdemesini yavaş-yavaş qazana əlavə edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZəncəfilli Əzmə Şorba

İÇİ:

Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ və kərə yağı qoyaraq əridirik. Soğanı və sarımsağı qoyaraq qovururuq. Kartofları incə nazik doğrayırıq və soğanlar qovrulanda qazana əlavə edirik. İstiləşəndən sonra toyuq suyunu və qaynar suyunu axıdırıq. Duzunu ataraq bişməyə qoyuruq. Kiçik bir parça zəncəfili də incə nazik doğrayırıq və şorba bişməsinə yaxın əlavə edirik. Kremi da əlavə edirik və bir daha qaynayanda blendırdan keçiririk. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə doğranmış reyhan səpərək süfrəyə veririk.

ZƏNCƏFİLLİ ƏZMƏ ŞORBA

2 kartof
1 parça zəncəfil
1 soğan
3 diş sarımsaq
1 su s. Ət suyu
1 şorba q. Kərə yağı
Toyuq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTaxıllı Şorba

MATERİAL SİYAHISI;
1 su s. Buğda
1 su s. Noxud
Ət suyu

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
1 yumurta sarısı
Yarım limon

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə
Pulcuq istiot

İÇİ:

Buğdani isti su ilə isladırıq. Kiçik bir qazana buğda qoyuruq. Suyunu qoyuruq və qaynadırıq. Yaxşıca qaynadırıq. Suyu bitsə təkrar edirik. Pörtən buğda və noxudu böyük şorba qazanına çatdırırıq. Üzərinə isti su və ət suyu qoyub birlikdə bişiririk. Tərbiyəsi üçün, qatiqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu qoyuruq, limon suyunu sixiriq. Yumurta sarısını da əlavə edirik.

Çırpma teliylə qarışdırırıq. Bir tərəfdən də soyuq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKüftəli qatıq şorbası resepti

Tərkibi:
3 l su
6 x.q. ulduz makaron
1 yumurta
1 kasa qatıq
1 dolu x.q. un
qiymə (mal əti)
duz
istiot

Hazırlanması:
Xırda ulduz formasında makaronları suda bişirin. Yumurta, qatıq və unu bir qabda çalın, qaynayan makaronların suyundan bir neçə çömçə götürüb (qarışdıra-qarışdıra) həmin qatığın üzərinə tökün. Sonra eyni qayda ilə makaronların olduğu qazanı dayanmadan qarışdıraraq bu qarışığı oraya əlavə edin.
Qiyməyə duz, istiot vurub balaca küftələr tutun, azacıq yağda qızardın. Sonra qaynamaqda olan şorbaya əlavə edin.
Qırmızı istiotu yağda qovurun. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə əlavə edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüyü şorbası

Ərzaqlar:
1 su st. düyü
1 su st. qatıq
1 ədəd yumurta
6 su st. ət suyu və ya adi su
2 x.q. kərə yağı
1/2 x.q. tomat pastası
Duz

Hazırlanması:
Yağı əridirik, sonra tomat postasını əlavə edib qarışdırırıq. Sonra suyu əlavə edib qaynadırıq. Üzərinə düyünü əlavə edib 10 dəq bişiririk. Qatığın üzərinə yumurtanı qırıb çalırıq. Bu qarışığı yavas-yavas şorbaya əlavə edib bir azda qaynadırıq. Sonda nanə əlavə edib süfrəyə verilir

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli Misirli Qatıq Şorbası

İÇİ:

Arpa əriştəni qaynadırıq. Şüyüdü incə nazik doğrayırıq. Arpa əriştəni süzürük və soyumağa qoyuruq. Qatığı çalırıq və içinə arpa əriştəni, misiri, şüyüdü əlavə edirik.

Zeytun yağını tökürük və qarışdırırıq.

ƏRİŞTƏLİ MİSİRLİ QATIQ ŞORBASI

1,5 kq qatıq
1 kasa misir
1,5 su s. Arpa əriştə
1 dəstə şüyüd
Zeytun yağı Ardı »