Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerUşaqlarınız Üçün Asan Hazırlanan Yemek

Lazım olanlar:

Yarım çay stəkanı düyü

1 çay stəkanı toyuq suyu

bir parça qaynadılmış toyuq əti

6-7 ədəd qaynadılmış noxud

1 şorba qaşığı un (tam buğda unum vardı, onu istifadə etdim)

1 yemək qaşığı kərəyağı

1 yemək qaşığı maye yağ

1 şirin qaşığı pomidor sousu (yazda rəndələnilmiş pomidor istifadə etmənizi tövsiyə edərəm.)

Hazırlanması:

Düyülərin üzərinə su əlavə edib qaynadın, bişməyə yaxın toyuq sununu və az duz əlavə edin. Qaynadılmış toyuq ətini qıyma edər kimi bıçaqla ezin. Qaynadılmış noxudların da qabığını soyub onları da bıçaqla sahilin. Noxudları və toyuqları da qaynayan şorbaya əlavə edin. Ayrı bir tavada kərəyağını və maye yağı Ardı »

Şorbalar ve HelimlerToy Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

250 q. Quzu əti
1 kasa qatıq
Yarım limon
3 şorba q. Un
Duz
Ət suyu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Bütün quzu ətini qaynadırıq. Suyunu şorbaya qoymaq ucun ayırırıq. Əti xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana ət suyunu axıdırıq. Əti əlavə edirik və qaynamağa qoyuruq. Qatiqı, unu qarışdırma qabına alırıq. Limon suyunu sıxırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az da şorbanın şirəsindən qoyuruq və qarışdırırıq.

Tərbiyəni yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Duzunu atırıq və qaynayanda altını bağlayırıq. Kərə yağını tavada əridirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKeşkək şorbası

İçindəkilər:

2 stəkan buğda
5 xörək qaşığı noxud
2 xörək qaşığı qalın bulqur
500-750 qr quşbaşı quzu əti
14 stekan su
2 çay qaşığı duz

Üzəri üçün:

50 qr kərə yağı
4 çay qaşığı qırmızı pul bibər

6-8 nəfərlik bişmə müddəti 15-20 dəqiqə


Hazırlanması:
Buğda və noxudu bir gecə öncədən ayrı-ayrı qablarda bol soyuq suyla islağa qoyun. Ertəsi gün hər ikisini yuyub süzün və böyük bir qazana qoyun.

Bulquru da yuyub üzərinə əlavə edin. Ətləri də bir əl sudan keçirdikdən sonra qazana tökün. 14 stəkan suyu da əlavə edib orta dərəcəli yanan ocaqda bişirməyə başlayın. Sıx-sıx qarışdıraraq üzərində əmələ gələn köpüyü alın. Qaynamağa başlayınca ocağın Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMərmər şorbası

Ərzaqlar:

250-300 q qoyun əti
kəvər
3 kartof
2-3 kök
2 diş sarımsaq
kəklikotu
rozmarin (göyərti)
200-250 ml qaymaq (22-35%)


Hazırlanma qaydası:

Əti doğrayın. Yuyulub təmizlənmiş və iri doğranmış kök və kartofu qaynadın. Quşbaşı doğranmış əti zeytun yağıyla tavada qovurun. Kəvəri, sarımsağı doğrayıb qızarmaqda olan ətə əlavə edin, bir yarpaq rozmarin atın və 1 l su tökün. Duz, istiot vurun.
Bişmiş kartof və kökü blenderdən keçirin. Ət suda yarım saat bişdikdən sonra bu tərəvəz qarışığını ona əlavə edin. Rozmarini şorbadan çıxarın. Şorbanı qaynadıb altını söndürün. Bir neçə kəklikotu yarpağını şorbaya əlavə edib 15 dəqiqə soyumağa qoyun. Sonra kəklikotunu çıxarın. Şorbanı boşqablara çəkin. Üzərinə otaq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSulu xingəl

Lazım olan ərzaqlar:
160 qr un, 1 yumurta, 80 qr ərinmiş yağ, 1 baş soğan, 1 stəkan qatiq, 2 diş sarımsaq, nanə, keşniş, duz, su.
Una yumurta və su əlavə edərək bərk xəmir yoğurun və 1-1,5 mm qalınlığında yayın. Yayılmış xəmirdən 2x3 sm ölçüdə düzbucaqlar kəsin. Soğanı xırda-xırda doğrayaraq yağda qovurun. Ət suyunu qaynadın və qaynayan suya doğranmış hazır xəmir tikələrini və qovrulmuş soğanı töküb bişirin. Ocaqdan götürməzdən əvvəl doğranmış keşniş vurun. Süfrəyə verməzdən əvvəl üzərinə quru nanə səpin. Sarımsağı duzla əzib, qatığa qarışdırın və sulu xingəllə birlikdə süfrəyə verin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBibər şorbası

Tərkibi:

2 x.q. zeytun yağı
1 orta boy soğan
1 razyana kökü
3 diş sarımsaq
6 qırmızı bolqar bibəri
3 st. toyuq bulyonu
1 avokado
0,5 st. xama
1 x.q. laym sedrası

Hazırlanması :

Sobanı maksimum temperaturunadək qızdırın. Bibərləri yuyun, ortadan uzunasına bölüb toxumlarını təmizləyin. Dəmir şəbəkənin üstünə düzüb sobada 15-20 dəqiqə, üstü közlənənədək bişirin. Sobadan çıxarıb dərhal polietilen paketə yığın. Ağzını bağlayıb 15 dəqiqə saxlayın.
Sonra bibəri paketdən çıxarıb qabığını soyun.
Soğanı, sarımsağı və razyana kökünü xırdalayın.
Qazanda yağ qızdırın, soğanı və razyana kökünü əlavə edin. Yumşalanadək bişirin, təxminən 7-8 dəqiqə. Sarımsağı əlavə edib daha 2 dəqiqə bişirin. Bibəri doğrayın, qazana əlavə edin, toyuq bulyonu tökün. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu-buğdalı şorba

6 nəfərlik Bişmə müddəti 20 dəqiqə

İçindəkilər:
1 stəkan aşurəlik buğda
1 stəkan noxud
1 yemək qaşığı
duru yağ
1 yemək qaşığı
Kərə yağı
1 ədəd pomidor
1 ədəd yaşıl bibər
1 ədəd soğan
1 çay qaşığı duz
1 yəmək qaşığı
tomat
1 çay qaşığı qırmızı pul bibər qara bibər, quru reyhan
yetərincə ət suyu və ya su


Hazırlanması:
Buğda və noxudu bir gecə öncədən isladın. Yeməyi hazırlamağa başlamadan öncə buğda və noxudu bişirib süzün.
Soğan, pomidor və bibəri doğrayın. Sonra soğanı kərə yağı və duru yağla birlikdə 1-2 dəqiqə qarışdıraraq qovurun. Bunun üzərinə doğradığınız bibəri əlavə edin və bir az daha qovurun.
Daha Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUlduz Əriştəli Tərəvəz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Ulduz əriştə
1 qabaq
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su s. Süd
Duz
Su

İÇİ:

Balqabağı, qırmızı bibəri və yerkökünü xırda kub şəklində doğrayırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, soğanı və sarımsağı qovururuq. Arxasınca yerkökünü əlavə edirik. Bir az istiləşəndən sonra qırmızı bibəri və balqabağı əlavə edirik. Su əlavə edirik. Duzunu atırıq və tərəvəzləri qaynadırıq. Tərəvəzlər pörtəndə digər qazanda meyane-sini hazırlayırıq. Kərə yağını əridirik və unu qovururuq. Soyuq süd və soyuq suyla konsistensiyanı açırıq.
Ardı »