Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKərəvizli səbzə şorbası

İçindəkilər:

2 kartof
3 yerkökü 1 soğan
1 kərəviz
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı duru yağ
2 xörək qaşığı un
1 stəkan soyuq su
2 stəkan ət suyu

6 nəfərlik Bişmə müddəti 20-25 dəqiqə


Hazırlanması:

Soğanı, yerkökünü, kartofu və kərəvizin kökünü doğrayaraq suda bişirin.
Səbzələr bişərkən bir tərəfdə də kərə yağmı və duru yağı birlikdə qazana qoyun, bunun üzərinə un əlavə edin və 2-3 dəqiqə qovurun.
Yavaş-yavaş qovrulmuş unun üzərinə soyuq suyu tökün. Bu arada bir əlinizlə də qarışdırmağa davam edin.
Un suda tam açıldıqdan sonra ət suyunu əlavə edib qaynadın. Bu arada səbzələriniz artıq bişmiş olmalıdır. Səbzələri tam əriyənə qədər Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTaxıllı Tərəvəz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kartof
1 qırmızı istiot
1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Pörtmüş buğda
2 yerkökü
1 dəstə gül kələm
1 soğan
Duru yağ
Su
Duz

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şüyüd

İÇİ:

Kartofu və kökləri soyuruq. Kartofu, yerkökü və qırmızı bibəri nazik doğrayırıq. Gül kələmi da hissələrə ayırırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı qovururuq, arxasınca doğrayan tərəvəzləri qazana alaraq qovururuq. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Tərəvəzləri əl blendırından keçiririk. Bişməsinə yaxın pörtmüş noxudu və buğdanı atırıq. Bir az daha qaynadırıq. Şüyüd doğrayırıq və şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerOVDUQ-DOĞRAMAC

Qatıq – 200 q,

su – 100 q,

təzə xiyar – 100 q,

göy soğan – 40 q,

keşniş – 10 q,

şüyüd – 10 q,

reyhan – 5 q,

yumurta – 1 əd.,

mal əti – 100 q,

duz,

sarımsaq.


Ovduq hazırlamaq üçün qaynadılıb soyudulmuş su qatıqla qarışdırılır. Qabığı soyulmuş xiyar və göyərti xırda doğranır, durulaşdırılmış qatıqla qarışdırılır, duz və sarımsaq qatılıb soyuducuya qoyulur.

Ovduq soyuq halda süfrəyə verilir. Ovduq, adətən, ətsiz hazırlanır. Müstəsna hallarda ovduğa bişirilib xırda doğranmış mal əti və bərk bişirilmiş yumurta qatılır. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı qırmızı mərci
1 su stəkanı pörtmüş noxud
1 yerkökü
1 soğan
1 kartof
1 su stəkanı ət suyu
1 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Su
Duz

İÇİ:

Yerkökü, kartofu və soğanı kub doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı qovururuq, sonra yerkökü və kartofu qoyub qovurmaya davam edirik. Mərci də qoyub qarışdırırıq. Çiy qoxusu çıxana qədər istiləşəndən sonra abqora-sını qoyuruq və qarışdırırıq. İsti su qoyuruq. Ət suyunu tökürük və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Duzunu atırıq. Tərəvəzlər və mərci bişəndə əl blendırından keçiririk. Konsistensiya tünd olsa isti su əlavə edirik. Kiçik bir Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQatıqlı toyuq şorbası resepti

Tərkibi:
1 ədəd toyuq döş əti
3 xörək qaşığı Westgold kərə yağı
1 xörək qaşığı ağ un
4 xörək qaşığı yumru düyü
1 ədəd yumurta
3 xörək qaşığı qatıq
Duz və istiot
İstəyə görə toz-bibər (şirin qırmızı bibər tozu)

Hazırlanması:
Toyuq ətini 6 stəkan suda qaynadın. Bişdiyində sudan çıxardın (suyu ayrı qaba alın) və əlinizlə didin.
Qazanda 2 xörək qaşığı kərə yağı əridin. Əridikdə buraya 1 xörək qaşığı un əlavə edib tez-tez qarışdıraraq azacıq qızardın. Toyuq suyunu da əlavə edib qaynadın. Düyünü əlavə edib, bişirin. Şorbanın suyu azdırsa, bir az qaynar su əlavə edin.
Düyü bişəndə, bir qabda yumurta və qatığı qarışdırın. Buraya isti toyuq suyundan bir az əlavə edib yenidən qarışdırın. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKözbibərli şorba

Közbibərli şorba

MATERİAL SİYAHISI:

5 qırmızı istiot
2 şorba k. Kərə yağı
2 şorba k. Un
2 dəfnə yarpağı
1 soğan
1 şorba k. Pomidor tomatı
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı bibərləri közle-yirik. Soyuruq və ikiyə kəsib tumlarını təmizləyirik. Qazana kərə yağını qoyuruq. Dəfnə yarpaqlarını və yeməli doğranmış soğanı qovururuq.Unu əlavə edib qovururuq. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Tomatını əlavə edirik, qovurmaya davam edirik. Köz bibərləri də doğrayıb əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz konsistensiyanı alıb bişəndə dəfnə yarpaqlarını içindən çıxarırıq və şorba əl blendırından keçirərək xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerÇuğundur şorbası resepti

50 qram qırmızı çuğundur
200 qram (2 ədəd orta ölçülü) soğan
30 qram (2 xörək qaşığı) marqarin
3 su stəkanı su
200 ml krem
Duz
İstiot

Hazırlanması:
Çuğundurları yuyub, suda qaynadın. Soyuduqdan sonra qabığını soyub kub şəklində doğrayın. Dekorasiya üçün iki şorba qaşığı çuğundur ayırıb qalanları, kub-kub doğranmış soğanlar ilə birlikdə yağda qovurun. Soğanlar yumşalınca 3 su stəkanı su və kremi əlavə edin. Şorbanı blendırdan keçirdikdən sonra duz və istiotu əlavə edin. Bir müddət qaynadın və ocaqdan götürün. Qablara paylaşdırdıqdan sonra qalan çuğundurlar ilə bəzəyib servis edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoyuq Şorba

İÇİ:

Derincə bir qaba qatığı alın çırpma teli ilə 1-2 dəqiqə çırpın, bir tavada əriştəni yarım çay stəkanı zeytun yağı ilə qızarana qədər qovurun, üzərinə iki su stəkanı su əlavə edin, 10 dəqiqə bişirin, soyuyan qatığa əlavə edin, misiri xiyarları küp küp doğrayın nanə cəfərini şüyüdü incə incə kəsin qatıqlı qarışıma qoyun yaxşıca. Soyuduqdan sonra üzərinə qalan yağı və qırmızı istiotu qoyub servis edin.

SOYUQ ŞORBA

1 su s. Pörtmüş yaşıl mərci
6 su s. Qatıq
2 su s.
1 su s. arpa
3 xiyar
1 dəstə nanə
1 dəstə cəfəri
1 dəstə şüyüd
1 çay Ardı »