Şorbalar ve Helimler → Qırmızı Mərci Şorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası)
[c][color=#03939b][b]Qırmızı Mərci Şorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası)
4 porsiya üçün nəzərdə tutulub
1 stəkan qırmızı mərci
1 ədəd orta boy soğan – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd orta boy yerkökü – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd orta boy kartof – xırda-xırda doğrayın
1 xörək qaşığı tomat (tomat pastası)
6 stəkan su
zövqə görə duz
zövgə görə istiot (şorbanın acı olmasını istəyirsinizsə, bir az acı qırmızı pul bibər əlavə edin)
1-2 qaşıq yağ
Üstü üçün (bu zəruri deyil və şorbanın süfrəyə verəndə gözəl görünməsi üçün edilir – şəkildəki kimi)
2 x. qaşığı kərə yağı və yaxud zeytun yağı
1/3 çay qaşığı qırmızı şirin bibər tozu (paprika)
Süfrəyə vermək üçün:
limon
Ardı »