Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKartoflu zəncəfilli şorba

Kartoflu zəncəfilli şorba

MATERİAL SİYAHISI:

2 kartof
1 soğan
1 qırmızı istiot
1 çimdik zəncəfil
2 şorba k. Kərə yağı
3 şorba k. Un
1 su b. Süd
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Soğanı, kartofları və qırmızı bibəri xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və soğanı qovurmaya başlayırıq. Kartofu də qoyub istiləşəndən sonra qırmızı istiotu əlavə edirik və qovururuq. İsti suyunu veririk və qapağını bağlayıb bişməyə qoyuruq. Digər qazana kərə yağını qoyuruq və unu əlavə edib çırpma teliylə qarışdırırıq.

Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq südü tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Pörtmüş tərəvəzləri, suyla birlikdə bişmiş olan Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKözlənmiş bibər şorbası resepti

Tərkibi:
4 közlənmiş qırmızı bibər
1 acı bibər
1 kiçik ölçülü kartof
1 kök
2 diş sarımsaq
1 soğan
1.5 xörək qaşığı zeytunyağı
800 ml toyuq suyu
Qara bibər
Duz

Bəzəmək üçün:
Hisə verilmiş ət
Kökə otu
Süzmə qatıq

Hazırlanması:
Kökün, kartofun və soğanın qabıqlarını soyun. Tərəvəzləri ikiyə və ya üçə bölün. Bütün tərəvəzləri əlavə edin bişirəcəyiniz qaba. Zeytunyağı, duz və qara bibər əlavə edin. Son olaraq minimum və maksimum səviyyəni ortalayacaq qədər toyuq suyu əlavə edin. Şorbanı bişməyə qoyun. Şorbanı kasalara paylaşdırın. Süzmə qatıq, incə dilimlənmiş ət və kökə otu ilə bəzəyib isti serviş edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerManqo sousunda toyuq

Tərkibi:
4 toyuğun döş əti
3/4 st. doğranmış qırmızı soğan
1 ədəd təzə, yetişmiş manqo
1 x.q. bitki yağı
1 st. portağal şirəsi
1 x.q. nişasta
1 x.q. su
duz
istiot
Hazırlanması :
Toyuğun döş ətini duzlayıb-istiotlayın. Tavanı qızdırın, bitki yağı əlavə edib hər iki üzünü qızardın.
Qırmızı soğan əlavə edib bir neçə dəqiqə qovurun.
Manqo çox yetişibsə, blenderdə çəkin (dənəsini çıxarmaqla), yaxud da xırda doğrayın.
Toyuğun döş ətinə portağal şirəsi əlavə edin. qaynara düşəndə manqo əlavə edib qarışdırın. Ocağı azaldıb bir neçə dəqiqə bişirin.
Nişastanı su ilə qarışdırın, tavaya əlavə edin. Sous qatılaşanda ocaqdan götürün. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUn şorbası

Ərzaqlar:
Bir qədər un
1 su stəkanı süt
Istənilən qədər kərə yağı
istənilən qədər duru yağ
5 stəkan su
1-2 tel dərə otu
Duz(zövqə görə)

Hazırlanması:
Əvvəlcə qazanı qaza qoyub kərə yağı və duru yağ qazana qoyuruq.Üzərinə un əlavə edib qarışdırırıq .Azca qovururuq .Sonra üzərinə 1 su stəkanı süd töküb yenə azca qovururuq. 5 su stəkanı su əlavə edib qaynayana qədər qarışdırırıq (qarışdırmanı dayandırsaq şorbada düyünlər yaranar).5 dəqiqə qarışdırırıq sonra qazdan götürürük . Daha sonra istəyə görə duz və dərə otu qoyuruq

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSobada Köz Pomidor Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

3 pomidor
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
2 şorba q. Tomat
2 şorba q. Kərə yağı
3 şorba q. Un
1 su s. Ət suyu
Zeytun yağı
Su
Duz
Dənə istiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Holland pendiri
Cəfəri

İÇİ:

Pomidorları iri dilimleyirik. Soğanı, özəyi iri doğrayırıq. Soba xonçasına doğrayan materialları duzuruk. Duz, istiot və zeytun yağı tökürük. Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada yarım saat bişiririk. Şorba qazanına zeytun yağı və kərə yağı qoyuruq. Unu əlavə edirik və qovururuq. Unun iyi çıxana qədər qovurmaya davam edirik.

Abqora-sını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Pomidorların və soğanların qabığını Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTəbriz küftəsi

500 gr çəkilmiş ət (qoyun ya mal əti)

250 gr baş soğan

125 gr ləpə (yarıya bölünmüş noxud)

125 gr düyü

2 orta ölçülü kartof

2+3 yumurta

1 banka xırdalanmış pomidor

Göyərti – cəfəri, keşniş, şüyüd

Duz, istiot, sarıkök


Qiyməni soğanla qarışdırın. Düyünü sarıköklə yarıbişmiş vəziyyətə çatdırın. Suyunu süzüb qiyməyə əlavə edin. Noxudu və kartofu ayrı-ayrılıqda bişirin. Əzilmiş kartofu və üç çiy yumurtanı qiyməyə qatın. Duz, istiot əlavə edib yaxşica qarışdırın. Sonra qöyərtini əlavə edin (əgər göyərti qurudursa, onda əvvəldən isladın və suyu süzün).

Ayrıca 2 yumurtanı bərk bişirin, qabıqdan təmizləyib 4 hissəyə bölün. Soğanı həlqəvi doğrayın. Böyuk qazana bir qədər yağ töküb soğanı qızılı rəngə düşənədək qızardın. Onun 2/3 hissəsini Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoğanlı şorba 2

Soğanlı şorba 2

MATERİAL SİYAHISI:

4 soğan
1 su stəkanı süd
2,5 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Toz qırmızı istiot
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Dırnaq lavaş

İÇİ:

Qazana kərə yağını və unu qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq, unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq südü və suyu tökürük, çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. Duzunu atırıq və konsistensiya tünd olsa bir az da isti su əlavə edirik.

Soğanları incə nazik halqa doğrayırıq. Ayrı bir tavaya zeytun yağı tökürük və soğanları yaxşıca qovururuq. Soğanlar yüngül qızarıb karameldə olana qədər qovururuq. Toz qırmızı bibəri Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKərəviz Şorbası...

MATERİAL SİYAHISI:

1 böyük kərəviz
1 soğan
1 kartof
1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
1 limon
Duz
İstiot
Su

İÇİ:

Soğanları yeməli doğrayırıq. Kərəvizi və kartofu kub şəklində doğrayırıq. Qazana bir az duru yağ tökürük. Soğanı, kartofu və kərəvizi qoyub qovururuq. İsti suyunu qoyuruq, duzunu atıb bişməyə qoyuruq. Tərbiyəsi üçün, qatığı qarışdırma qabına alırıq. Unu əlavə edirik.

Limon suyunu sıxırıq. Soyuq su qoyub çalırıq. Bir az da isti su əlavə edirik, bir yandan da qarışdırırıq. Tərbiyə də bişmiş olan tərəvəzlərin qazanını qarışdırırıq və bir az da bişiririk. Duzunu və qara Ardı »