Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli bulqur şorbası resepti

1
Tərkibi:
6 x.q. iri bulqur
200 q qiymə
2 x.q. kərə yağı
1 ç.q. bibər pastası
1 ç.q. tomat pastası
7 st. qaynar su
1 ortaboy yerkökü
1 ortaboy qabaq
göy soğan (yaxud kəvər)
duz
istiot

Hazırlanması:
Kərə yağının yarısını əridib qiyməni qovurun. Tomat və bibər pastalarını əlavə edin, 3-4 əqiqə qovurduqdan sonra su, bulqur, duz və qara istiot əlavə edib bişirin.

Yerkökü və qabağı kubik doğrayın, əvvəl yerkökünü, sonra qabağı əlavə edərək kərə yağının qalanında qovurun, xırda doğranmış göy soğanı (yaxud kəvəri) əlavə edin. Bir qədər qovrulduqdan sonra ocaqdan götürün.

Şorbanın bulquru yumşalınca qovurduğunuz tərəvəzləri əlavə edin. 10 dəqiqə bişirib ocaqdan götürün.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTOMAT ŞORBASI

50 QR KƏRƏ YAĞI
1 ƏDƏD POMİDOR
50 QR HOLLAND PENDİRİ
1 XÖRƏK QAŞIĞI UN
1 XÖRƏK QAŞIĞI TOMAT
SU


QIŞ MÖVSÜMÜNDƏ IMMUN SISTEMINI DAHA DA GÜCLƏNDIRMƏK LAZIMDIR. BELƏ OLAN HALDA SİZ HƏM DƏ ORQANİZMİN SOYUQDƏYMƏYƏ QARŞI MÜQAVİMƏTİNİ ARTIRMIŞ OLACAĞIQ.
NƏZƏRƏ ALSAQ Kİ, SAĞLAMLIĞIMIZ DÜZGÜN QİDALANMAQDAN BAŞLAYIR O ZAMAN GƏRƏK RASİONUMUZA DİQQƏT YETİRƏK. BUNUN ÜÇÜN ÇOX PUL XƏRCLƏMƏK LAZIM DEYİL. MİSAL ÜÇÜN 47 QƏPİYƏ 3 NƏFƏRLİK ŞORBA HAZIRLAYA BİLƏRSİZ.

TÜRK ŞORBASININ HAZIRLANMASI ÜÇÜN 1 XÖRƏK QAŞIĞI UNU TAVADA QOVURURUQ VƏ ÜZƏRİNƏ 1 XÖRƏK QAŞIĞI TOMAT ƏLAVƏ EDİRİK. YAXŞICA QOVURDUQDAN SONRA ÜZƏRİNƏ 1 STƏKAN BULYON ƏLAVƏ EDİRİK. BU ARADA O AZ DƏRƏCƏDƏ QAYNAYIR, SİZ İSƏ 1 ƏDƏD POMİDORU XIRDA-XIRDA DOĞRAYIB Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxullu Şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1,5 su b. Un
1 yumurta
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
1 şorba k. Un
Yarım limon
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

2 şorba k. Kərə yağı
Xəmir qızartması
Nanə

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duz atırıq və yumurta qırırıq. Az su əlavə edərək xəmiri yoğururuq. Xəmirin üzərinə un səpirik və merdanyele açırıq. İncə açdığımız xəmiri rulon şəklində bükürük. Xəmirdən nazik kəsiklər kəsirik. Tavada kərə yağını əridirik və xəmirləri qızardırıq.

Qazana kərə yağı qoyuruq və su əlavə edib qaynadırıq. Qatığı, unu bir qaba qoyuruq. İçinə limon sıxırıq və çalırıq. Soyuq suyla Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMakaron supu resepti

Tərkibi:
Sümüklü ət
1 ədəd soğan
1 ədəd yerkökü
Makaron
2-3 gilə şüyüd
Duz
1 x. q. duru yağ

Hazırlanması:
Əvvəlcə sümüklü əti qazana qoyub qaynadirıq. Et pişməyə yaxın yerkökün soğanı torkadan keşirdib bir xörəy qaşıkı duru yağ vurub balaca odda 5 deqə kimi qatışdırırıq. Əti sudan çıxardıb yerkökü soğanı bulyona tokürük bir kartoşkanı balaca kubik formada toğrayib toküruk suya qazanın qapaqın qoyub 20 deqe kimi bişiririk. Əti sumuydən ayırib xirda doğrayirik. Kartov bişəndən sonra makaron doğradikimiz əti supun içinə tökürük 20 dəqə kimi pişirikik sup hazir oldukdan sonra şüyütü xirda doğrayib supun içinə tokürük.Və artik supumuz hazırdı.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerÜmmüş şorbası

Tərkibi:

3 toyuq budu
2 ovuc əriştə
2,5 st. qatıq
2 dolu x.q. un
1 yumurta
1-2 x.q. kərə yağı
qırmızı pul bibər

Toyuq budlarını yuyub suda qaynadın. Yaxşıca bişəndən sonra ətləri qazandan çıxarın, suyunda əriştəni bişirin. Toyuq ətinin dərisini və sümüyünü çıxarın, ətini isə didin, qaynayan əriştəyə əlavə edin.

Bir qazanda qatıq, yumurta və unu çalın. Su əlavə etmədən ocağın üstünə qoyun. Dayanmadan qarışdıraraq bişirin. Poqquldamağa başlayanda qaynayan toyuq suyundan əlavə edib qarışdırmağa davam edin. Sonra o biri qazandakıları (əriştə, ət, su) da buraya əlavə edin, qarışdıraraq bişirin. Əriştələr bişincə yeməyiniz hazırdır.
Şorba qatı alınır. Ancaq duru xoşlayırsınızsa, toyuq bulyonunu çox edə bilərsiniz.

Üzərinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSütlü Şorba(uşaq yeməyi)

İçindəkilər
1 çay stəkanı süd
1 yemək qaşığı düyü unu
Pomidor suyu
1 şirin qaşığı zeytun yağı


Hazırlanışı; bir qazana süd qoyulur 1 yemək qaşığı düyü unu , yarım çay stəkanı pomidor suyu və ya əzməsi əlavə olunub bişirilər. 1çay qaşığı zeytunyağı əlavə edilərək uşağa yedirilər. Un qatılmadığında çox az çörək içi parçalanıb verilə bilər.

Qeyd: Körpələrə inək südü 1 yaşından əvvəl verilməməlidir. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQatıqlı sous

Tərkibi:
1 kasa süzmə qatıq
1 diş sarımsaq
1 çay qaşığı kəklik
1 çay qaşığı nanə
1 çay qaşığı pul bibər
1 çay qaşığı mayonez

Hazırlanması:
Sarımsağın qabığını soyub, rəndələyin. Dərin bir qabın içərisində bütün vəsaitləri alın.
Çırpma teliylə yaxşıca qarışdırın. Kasada pay edin və xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQırmızı Mərci Şorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası)

[c][color=#03939b][b]Qırmızı Mərci Şorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası)

4 porsiya üçün nəzərdə tutulub

1 stəkan qırmızı mərci
1 ədəd orta boy soğan – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd orta boy yerkökü – xırda-xırda doğrayın
1 ədəd orta boy kartof – xırda-xırda doğrayın
1 xörək qaşığı tomat (tomat pastası)
6 stəkan su
zövqə görə duz
zövgə görə istiot (şorbanın acı olmasını istəyirsinizsə, bir az acı qırmızı pul bibər əlavə edin)
1-2 qaşıq yağ

Üstü üçün (bu zəruri deyil və şorbanın süfrəyə verəndə gözəl görünməsi üçün edilir – şəkildəki kimi)
2 x. qaşığı kərə yağı və yaxud zeytun yağı
1/3 çay qaşığı qırmızı şirin bibər tozu (paprika)

Süfrəyə vermək üçün:
limon
Ardı »