Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerÇox ləzzətli qarox şorbası

Tərkibi:
500 qr qoyun və ya mal əti
4 x/q quru qarox
4 pomidor və ya 1x/q tomat
2 baş soğan
2 alma
8 ədəd albuxara
2 x/q ərinmiş yağ
5 s/t su
duz, istiot və zövqə görə darçın


Hazırlanma qaydası:
5 st suda Ət qaynadılır, duz vurulur. sonra yağda qızardılır və üzərinə çox xırda doğranmış soğan əlavə edilərək qovrulur.

qovrulmuş soğanlı ətin üzərinə pomidor və ya tomat vurulur. biraz tovlanandan sonra kubik şəklində doğranmış almalar əlavə edilir.
sonra ətin suyunda qarox pişirilir, albuxara əlavə olunur. qovurduğumuz ətli qarışımı qaroxlu şorbaya əlavə edirik 15dq pişiririk, zövqə görə ədviyatlar vurulur. Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerXaş

[b][color=#21cad3]Beləliklə, xaş üçün lazymdır.
Mal ayağı, özüdə qabaq ayaqları və qoca olmasın

Ayaqları tükdən təmizləmək üçün oda tutmaq lazımdır. Bir neçə dəfə yumaq, oynaqlar üzrə 2-4 yerə bölmək.
Bunları minalanmış qazanın içinə qoymaq, üstünə su tökmək. Kəfi yiğmaq, su qaynayanda, onu boşaltmaq, bir daha ayaqları yumaq və təmiz suyun içinə salmaq. Su 15-20 sm ayaqları örtməlidir və balaca odun üstündə bişihttp://www.metbex.net/wp-admin/post-new.php?post_type=postrmək. Su bərk qaynamamalıdır. Vaxtaşırı kəfi yığmaq.

Mən bir baş soğan atıram ki, kəf yaxşı yığılsın və kök salıram ki, suyu şəffaf olsun. Bişirilmənin yarısında soğanı və kökü çıxarıb tullayıram. Sona yaxın duz, iri istiot və dəfnə yarpağı əlavə edirəm. Ayaqlar o həddə qədər Ardı »

Şorbalar ve HelimlerŞüyüdlü Balqabaq Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 balqabaq
2 şorba q. Kərə yağı
1 soğan
1 su s. Süd
3 şorba q. Un
Duru yağ
Ət suyu
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şüyüd

İÇİ:

Balqabaqları xırda kub şəklində doğrayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Dərin bir tavaya duru yağ töküb soğanları qovururuq. Balqabaqları əlavə edib qovurmaya davam edirik. Ayrı bir qazana kərə yağını qoyub əridirik. Unu əlavə edib qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq südü tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq.

Soyuq ət suyunu da tökürük və qarışdırırıq. Balqabaq pörtən suyla birlikdə digər qazana çatdırırıq. Konsistensiya tünd olsa isti su əlavə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBrokoli şorbası

Tərkibi (4 pay):

1 l tərəvəz və ya toyuq bulyonu
1/3 st. düyü
duz
2 dəfnə yarpağı
bir neçə dənəvər qara istiot
0,5 baş soğan
2 kartof
1 yerkökü
250 q brokkoli
1 diş sarımsaq
1 x.q. cəfəri qurusu

Bulyonu qaynadın, yuyulmuş düyünü əlavə edin. Duz, dəfnə yarpağı, istiot, doğranmış sarımsaq və baş soğanın yarısını əlavə edin (bəziləri soğanı sevmirlər, o zaman soğanı doğramayın, şorbaya bütöv əlavə edin, bişdikdən sonra çıxarın).

Yerkökü və kartofu kubik doğrayın. Brokkolinin çiçəklərini ayırın. Tərəvəzləri bulyona əlavə edin. 20 dəqiqə, qazanın qapağı bağlı olmaqla vam odda bişirin. Tərəvəzlər yumşalınca şorba hazır olur.

Sonra cəfəri qurusu səpib ocaqdan götürün.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöz İstiotlu Pomidor Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

4 pomidor
4 köz qırmızı istiot
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Pomidorları soyuruq və doğrayırıq. Köz bibərləri doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Abqora qovururuq. Pomidorları və köz istiotu əlavə edib qovurmaya davam edirik. İsti suyunu axıdırıq, duzunu atırıq. Dəfnə yarpağını qoyub, qapısını bağlayaraq bişiririk. Ayrı bir qazana kərə yağı və unu qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq su döküb çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Digər qazandan əvvəl dəfnə yarpaqlarını çıxarırıq və materialları əl blendırından keçirib hamar hala gətiririk. Tərbiyə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZirəli Kərəviz Şorbası

İÇİ:

Kərəvizi soyuruq və küp küp doğrayırıq. Qazanda su qaynadıb kerevisleri qaynadırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Soğanı və sarımsağı əlavə edib qovururuq. Toyuq suyunu və südü qoyub qarışdırırıq. Pörtmüş kərəvizi də suyla birlikdə digər qazana çatdırırıq. Konsistensiya görə yenidən isti su qoyarıq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Üzəri üçün, bir tavada abqora və duru yağı qovururuq. İçinə zirə atırıq. Bişmiş olan şorbanı süfrəyə kasasına tökürük. Tomatlı sousu üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.

ZİRƏLİ KƏRƏVİZ ŞORBASI

2 kərəviz
2 su s. Süd
1 soğan
1 su s. Toyuq suyu Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQış Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kərəviz
1 kartof
1 yerkökü
1 kasa gül kələmi
1 kəvər
1 su stəkanı ət suyu
3 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 diş sarımsaq
Duz
Su

İÇİ:

Yerkökü, kartofu, kərəvizi soyuruq və xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük, yerkökü və kiçik doğranmış sarımsaqları qoyub qovururuq. Arxasınca kartofu qoyub qarışdırırıq. Sonra kərəvizi də qoyuruq, qovurmaya davam edirik. Kəvəri incə nazik doğrayırıq və əlavə edirik. Yaxşıca çəkdikdən sonra isti suyunu əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Tərəvəzləri bişirərkən, kiçik bir qazanda kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Unun iyi Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZerdeçallı Əriştə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Arpa əriştə
2 şorba q. Kərə yağı
1 şorba q. Un
1 şorba q. Pomidor tomatı
3 şorba q. İstiot püresi
Duz
Ət suyu
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Cəfəri
Zerdeçal

İÇİ:

Qazana arpa əriştə və az duru yağı töküb qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını və unu əlavə edirik. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Abqora və püre əlavə edirik, qarışdırırıq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. İsti suyu tökürük və qaynamağa qoyuruq. Duzunu atırıq. Servis edərkən üzərinə doğranmış cəfəri səpirik. Zerdeçal səpərək süfrəyə veririk. Ardı »