Qızardacağınız kartofların qabıqlarını soyub dilədiyiniz şəkildə doğradıqdan sonra içi süd dolu bir kasaya alın və bir müddət gözlədin. Südün içindən çıxardığınız kartofları quruladıqdan sonra qızardın. Daha az yağ çəkdiyini görəcəksiniz.
Kartof qızartması əhval-ruhiyyəni artırır
Amerika psixoloqları Xirosimanın bombalanması haqqında film nümayiş etdirdikdən sonra könüllülər arasında təhqiqat aparıblar. Filmin nümayişindən sonra iştirakçıların ruhiyyəsini qaldırmaq üçün, onları iki qrupa bölmüşlər. Birinci qrupa əyləncəli jurnal oxumağı, ikinci qrupa isə qızardılmış kartof təklif olunub.
20 dəqiqədən sonra ikinci qrupun əhval-ruhiyyəsinin biriciyə nisbətən yüksəldiyini görüblər.
Onlar deyiblər ki, qızardılmış kartof uşaqlıq, tətil və evləri haqqında xoş xatirələri yada salıb.
Alimlər kartofun bu effektini onun tərkibində olan sadə karbohidrogenlərlə əlaqələdirirlər.
KARTOF QIZARTMASI DIŞLƏR ÜÇÜN iKiQAT ZƏRƏRLiDiR
Bu qənaətə türkiyəli mütəxəssislər gəlib. Həkim Caner Güleçin sözlərinə görə, şokaladın dislərə bir o qədər ziyanı yoxdur, onun sayəsində diş üzərindəki mikroorqanizmlər qidalanır. O, bildirib ki, fast foodlar içərisində daha çox üstünlük verilən kartof qızartması diş üçün şirin unlu məmulatlardan daha zərərlidir. Mütəxəssis bildirib ki, onların tərkibinə qatılan kimyəvi maddələr dişlərin ən böyük düşmənidir.
İdeal kartof qızartması ( Belçıka mətbəxi)
İstifadə olunan məmulatlar:
kartof - 8 ədəd
200 qram təzə göbələk
½ stəkan yağ
duz
Hazırlanması:
Təmizlənmiş kartofu qalın halqa şəklində doğrayın və qaynar suda pörtün.Daha sonra yağda bir müddət qızardın (tam hazır oımasın)Sonra üzərinə nazik - nazik doğranmiş göbələk əlavə edinşBundan sonra duz istiot zövqə görə əlavə edib tavaya yerləşdirin və firinda tam hazır olana qədər qızardınş Süfrəyə verəndə üzərini nar dənələri , turşuya qoyulmuş zoğal, göyəm, göyərti və s. ilə bəzəyə bilərsiniz.
Tarix: 16.05.2013 / 19:44 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 146 Bölmə: Maraqli Melumatlar ve gozellik sirleri