Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərKrem şandili kadayıf şirnisi

Krem şandili kadayıf şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Sim kadayıf
500 q. Qoz
150 q. Kərə yağı
2 xörək qaşığı un
2 su stəkanı toz şəkər
1 kq krem
1 paket vanil
1 litr süd
1 xörək qaşığı toz darçın

İÇİ:

Kadayıf-ları incə bir şəkildə doğrayıb tavada orta atəşdə rəngi koyulaş-ana qədər qovururuq. Hər hansı bir yağ əlavə etmirik. Qovurarkən davamlı qarışdırmaq mühüm çünki salmasaq kadayıf çox tez yanabilir.kreması üçün, süd, şəkər tozu və unu geniş bir qazana qoyub, orta odda bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ana qədər qarışdıraraq bişirməyə davam edirik. Vanilini əlavə edib qarışdırırıq. Kremini tökürük. Konsistensiya çox tünd, ya da çox duru Ardı »

DesertlərÇiyələk souslu desert

Çiyələk souslu desert

MATERİAL SİYAHISI:

7 su b. Süd
1,5 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
10 şorba k. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Nişasta

ARASI ÜÇÜN:

1 pk. Kakaolu biskvit

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa çiyələk
1 çay b. Toz şəkər
1 çay b. Su
1 şorba k. Nişasta

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, vanili, üyüdülmüş unu və nişasta əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq orta atəşdə bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Silikon formamızı duru yağla yağlayırıq. Kreminin yarısını qəlibə tökürük. Üzərinə əlimizlə sındırdığımız kakaolu biskvitləri səpirik. Qalan kremi da üstünə tökürük. Qəlibi bir Ardı »

DesertlərKremli rulet kadayıf

Kremli rulet kadayıf

MATERİAL SİYAHISI:

300 q tel kadayıf
100 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ

KREMİ ÜÇÜN:

2,5 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı labne
1 paket vanil

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

1 su stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 dilim limon

İÇİ:

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Unu, nişasta, şəkər tozu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Labneyi içinə qatırıq və sürətli qarışdırırıq. Kremi soyumağa qoyuruq.

Şərbəti üçün, toz şəkəri, suyu və limonu Ardı »

Desertlərİki rəngli pudinq

Ərzaqlar

Bir kilo süd,
Üç fincan şəkər,
İki fincan un,
Bir qaşıq kərə yağı,

Kakolu sous üçün:

Bir stəkan süd ya da su damak zövqünüzə bağlıdır,
Üç qaşıq kakao,
Bir su stəkanından bir az az şəkər,
Bir qaşıq nişasta,


Hazırlanışı

Süd şəkər və unla pudinq bişirək.Qaşıqla davamlı qarışdıraq. Qaynayınca kərə yağı əlavə edib ocaqdan götürək.Servis qablarımıza üstlərində iki barmaq qalacaq şəklidə paylaşdıraq.

Şokoladlı sous üçün ərzaqları birləşdirib qarışdıraraq qaynadaq. Pudinqlərimizin üstünə əlavə edək. Bu sous üçün hazır şokoladlı sous istifadə edilə bilərsiniz. Ardı »

DesertlərQuru meyvəli südlüaş

Quru meyvəli südlüaş

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı qarışıq quru meyvə
2 xörək qaşığı nişasta
2 xörək qaşığı düyü
1 yumurta sarısı

İÇİ:

Düyü dağıdırıq və süzürük. Kiçik bir qazana düyü qoyuruq, bir az su əlavə edirik və bişməyə qoyuruq. Quru meyvə qarışığını dağıdırıq və süzürük. Böyük bir qazana südü tökürük. Şəkər tozu əlavə edirik. Zəif odda çırpma teliylə qarışdırırıq. Süd qızdıranda pörtmüş düyü qoyuruq.

Nişasta bir qaba qoyuruq, üzərinə yumurta sarısını qoyuruq. Bir az soyuq su tökürük və çırpma teliylə qarışdırırıq. Bir müddət sonra da nişasta-yumurta qarışığını əlavə edib çırpma teliylə Ardı »

DesertlərAlmalı şokaladlı keks

Almalı şokaladlı keks

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
80 q. Bitter şokolad
80 q. Südlü şokolad
1 xörək qaşığı kakao
160 q. Kərə yağı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı ilə un

ALMALI XƏRCİ ÜÇÜN:

2 sarı alma
1 çay stəkanı toz şəkər

İÇİ:

Almaları soyuruq və xırda doğrayırıq. Kiçik bir tavaya almaları və toz şəkəri qoyuruq zəif odda bişiririk. Kərə yağını və şokoladları qarışdırma qabına alırıq. Qazanda su qaynadırıq və kasa qazana oturtuyoruzve benmari üsulu əridirik. Şokolad və yağ çatana qədər qarışdırırıq. Tamamilə çatanda dəzgaha alırıq və şəkər tozu əlavə Ardı »

DesertlərQaragilə deserti

Qaragilə deserti

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil

FONU ÜÇÜN:

Yulaf biskvit

SOSU ÜÇÜN:

1 kasa qaragilə
1 çay stəkanı toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Krem şəndi

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kuba stəkanların zəmininə bir ədəd biskviti sındırıb qoyuruq. Krem-imiz istisində kuba stəkanlara bölüşdürürük.

Sosu üçün,qaragilə və şəkər tozu kiçik bir qazana qoyuruq və Ardı »

DesertlərDamla sakkızlı desert

Damla sakkızlı desert

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd soğanı
1 su b. Toz şəkər
4 şorba k. Düyü unu
1 pk. Damla saqqızı

BAZA ÜÇÜN:

1 poşet pişik dili biskvit
1 su b. Süd
2 şorba k. Toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Köpükləndirilmiş şəndi
Meşə meyvəli sos
Nanə

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Şəkər tozu, düyü ununu qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Damla saqqızını havasında döyüb toz halına gətiririk. Krem bişməsinə yaxın damla saqqızını əlavə edirik. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Digər tərəfdə kiçik bir qazana 1 su b. Südü və 2 şorba k. Şəkər tozu töküb qarışdırırıq. Şəkər Ardı »