Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

DesertlərBananlı karamelli şirni

Bananlı karamelli şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi

FONU ÜÇÜN:

1 paket yulaf biskvit
2 banan

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 paket krem
1 su stəkanı şəkər
1 banan

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, unu və vanili da əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq kremi bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq. Krem soyuyanda, içinə köpükləndirilmiş şantiyi qoyuruq və mikserlə çalırıq. Kuba qədəhlərimizi zəmininə biskvitlər sındırıb qoyuruq. Bananları dilimdir və bananı da bölüşdürürük.

Üstünə Ardı »

DesertlərGüllü güllaç

Güllü güllaç

MATERİAL SİYAHISI:

6 güllaç yarpağı
6 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Şəkər kirşanı
Yarım çay b. Gül şərbəti
1 kasa filə badam

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Qarağat

İÇİ:

Südü qazana tökürük. İçinə şəkər və gül şərbətindən qoyuruq və qarışdırırıq. Südü ocaqda ilıdırıq.Güllaç yarpağının sığacaq böyüklükdə bir boşqaba südü tökürük. Yarpaqları ikiyə qırırıq. Yarım yarım süd tökən boşqaba basırıq və yumşalması üçün gözləyirik.

Yumşalan südün içindən alırıq və üstünə filə badam səpirik. Uzununa rulon şəklində bükürük. Rulonu, gül piroqu edər kimi öz ətrafında çeviririk və servis xonçasına alırıq. Bütün yarpaqlar qurtarana qədər Ardı »

DesertlərMədinə şirnisi

Mədinə şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

1 lt. Süd
2 şorba k. Düyü unu
1 şorba k. Nişasta
400 q. Xurma
1 kasa qoz
Darçın

İÇİ:

Xurmaları suya qoyuruq və yumşalması üçün gözləyirik. Yumşalan tumlarını çıxarırıq və suda saxlamağa davam edirik. Südü qazana qoyuruq. Düyü ununu və nişasta qoyuruq. Yumşalmış olan xurmaları uzç doğrayıcıdan keçiririk və qazana əlavə edirik.

Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq və servis kasasına tökürük. Üzərini, xurma, qoz və darçınla bəzəyərək xidmət edirik. Ardı »

DesertlərFındıqlı südlü kadayafı şirnisi

Fındıqlı südlü kadayafı şirnisi

MATERİAL SİYAHISI:

500 q tel kadayıf
100 q kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı fındıq

ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:

3 su stəkanı şəkər
2 su stəkanı su
2 su stəkanı süd

İÇİ:

Kadayıf-ları əlimizlə havaya qaldırıb sim sim ayıraraq qarışdırma qabına alırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qapını yağlayırıq və kadayıf-ın yarısını səpərək qoyuruq. Üzərinə çəkilmiş fındıq səpirik. Üstünə də kadayıf-ın qalan yarısını səpərək qoyuruq. Əlimizlə yüngül yatırırıq, kənarlarını düzəldirik. Kərə yağını əridirik və duru yağla qarışdırırıq. Kadayıf-ın üzərinə yağ qarışığını gəzdirərək tökürük. Yağı çəkməsi üçün bir az gözləyirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Ardı »

DesertlərMoruq qatlı şirni

Moruq qatlı şirni

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
1 paket yulaf biskvit

Moruq ÜÇÜN:

1 kasa moruq
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı su

İÇİ:

Südü qazana tökürük, şəkər tozu, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə sürətli qarışdırıb ocağa alırıq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə davam edirik. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq.

Morugu doğrayıcıya qoyuruq. Nişasta və suyu qarışdırıb əlavə edirik. Toz şəkəri də tökürük və doğrayıcıdan Ardı »

DesertlərKremli kadayif deserti

Kremli kadayif deserti

MATERİAL SİYAHISI:

300 q tel kadayıf
1 çay stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı qoz
1 şirin qaşığı darçın

KREMİ ÜÇÜN:

1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı düyü unu
1 paket vanil
1 xörək qaşığı kərə yağı

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Gilas şirniyyat

İÇİ:

Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkər, nişasta, unu, düyü ununu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-mağa başlayanda kərə yağını qoyuruq və qarışdırırıq. Qaynayanda altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.

Kadayıf-ı incə nazik doğrayırıq. Əlimizlə Ardı »

DesertlərPortağallı desert

Portağallı desert

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkan portağal suyu
1 çay stəkanı toz şəkər
3 xörək qaşığı nişasta

KREMİ ÜÇÜN:

4 su stəkanı süd
1 su stəkanı toz şəkər
6 xörək qaşığı üyüdülmüş un

İÇİ:

Portağalları ikiyə kəsirik və sıxırıq. Süzgəci bir dolçanın ağzına qoyuruq və portağal suyunu süzürük. 3 su stəkanı portağal suyunu kiçik bir qazana tökürük. Şəkər tozu və nişasta əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Qəlibi isladırıq və portağal sousunu qəlibə tökürük. Soyumağa qoyuruq.

Kremi üçün, südü, şəkər tozu və üyüdülmüş unu polad qazana tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Ardı »

DesertlərSaray lokumu

Saray lokumu

MATERİAL SİYAHISI:

1 litr süd
5 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı toz şəkər

MANTOLAMAK ÜÇÜN:

Hindistan qozu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Rəngli şəkərlər

İÇİ:

Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, unu, nişasta və vanili qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda kərə yağını qoyuruq. Mikserlə qarışdırırıq.

Kremi soyumağa qoyuruq. Soyuyan kremdən 2 dənə yemək qaşığı köməyi ilə parçalar qoparıb hindistan qozuna tamamilə tapırıq. Əlimizlə yuvarlayırıq. Boşqaba düzürük. Ortasına barmağımızla basıb rəngli şəkərlər batırıq. Fındıq və ya qoz də istifadə edə bilərik. Ardı »