Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiMayasız bibərli pizza

xəmir üçün:
2 su stəkanı un
Yetərli qədər ilıq su
1 çay qaşığı duz
1 yemək qaşığı qatıq
Yarım paket qabartma tozu
3 yemək qaşığı duru yağ

Üzəri üçün:
3 yemək qaşığı ketçup
1 yemək qaşığı duru yağ
1 ədəd qırmızı bibər
2 ədəd dolmalıq bibər
1,5 su stəkanı rəndələnmiş holland pendiri

Unun ortası hovuz edilir. Qatıq, yağ, qabartma tozu, duz una əlavə olunaraq orta sərtlikdə bir xəmir edilir.Xəmir yarım saat dinləndirilir. Sonra bu xəmir yağlanmış yumru bir soba qabında açılır. Xəmirin üstünə yağ və ketçup qarışığı sürtülür.Sonra kibrit çöpü şəklində doğranmış bibərlər qoyulur. Üzərinə rəndələnmiş holland pendiri səpilir. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobada açıq çəhrayı qızarana qədər bişirilir.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiİtalyansayağı badımcan döşəməsi

Tərkibi:(6 pay)
3 badımcan
5-6 pomidor
1 baş soğan
8-10 ədəd yaşıl zeytun
40 qram kapers
50 ml zeytun yağı (15 q badımcan üçün, 35 q soğanı qovurmaq üçün)
40 q parmezan pendiri
120-150 q motsarella pendiri
1 çimdik quru göyərti (ədviyyat)
Duz (Zövqə görə)
4 diş sarımsaq
Qara istiot
25-30 ml balzamik sirkə
1 x.q şəkər tozu

Hazırlanması:
Badımcanları uzunasına doğrayın, 10-15 dəqiqə suda saxlayın, çıxarıb qurulayın. Siniyə düzün. Üstünə yağ gəzdirib sobada, 180 dərəcədə 30 dəqiqə bişirin. Qalan yağda xırda doğranmış soğanı, zeytunu, kapersləri qovurun, 5 dəqiqə sonra ədviyyat, quru göyərti, balzamik sirkə, şəkər tozu əlavə edin (yaxşı olar ki, bunları dadına baxa-baxa əlavə edəsiniz). Bir Ardı »

Dünya mətbəxiXarço şorbası resepti

Tərkibi:
300 qr mal əti
1 ədəd kartof
1 ədəd soğan
100 qr yumru düyü
1 diş sarımsaq
60 qr kərə yağı
1 ç/q tomat pastası
2 ədəd dəfnə yarpağı
nanə qurusu
sarıkök
duz

Hazırlanması:
1. Ət yuyulur, üzərinə su tökülür, qaynadılır və üzərinə yığılan köpük qaşıqla götürülür.


2. Ət bişdikdən sonra xırda doğranılır və ya əlnən kiçik hissələrə ayrılır.

3. Soğanın qabığı soyulur, xırda doğranılır.


4. Yemək bişirilən qazana yağ tökülür. Yağ əridikdən sonra üzərinə doğranılmış soğan əlavə edilir, biraz qızardılır.

5. Soğan rəngini dəyişdikdə tomat pastası və qasığın ucunda sarıkök əlavə olunur.


6. Sarımsağın qabığı soyulur və xırda doğranılır.


7. Sarımsaq, xırdalanmiş ət, dəfnə yarpağı soğanın üzərinə əlavə olunur və hamısı biryerdə 1-2 dəqiqə bişirilir.


8. Qazana 1,5 litr Ardı »

Dünya mətbəxi+++++++++++++2 Ləziz Tam Bir Arada.

Fıstıqlı Burma.

Ərzaqlar:
1 paket hazır yuxa.
250 qr incə çəkilmiş fıstıq.
300 qr kərə yağı ya da marqarin.

Şərbəti üçün:
6 su stəkanı su
6 su stəkanı şəkər
1/4 limon

Hazırlanması:
İlk olaraq şərbəti hazırlayıb şəkər və suyu ocaqda qaynadıb ən son limonu atıb bağlayın və sonra şərbəti soyumağa buraxın. Xəmirinizi paketindən çıxardıb dəzgaha açın və hər bir xəmir yarpağının üzərinə fıstıq səpin və oxlova sarıyın. Hər iki ucundan sıxışdırdıqdan sonra əlinizlə yağlanmış nimçəyə düzün. Yağı istilədib şirniyyatın üzərində gəzdirib 180 dərəcə sobada bişirin. Sobadan çıxardıb soyumuş olan şərbətinizi bərabər miqdarda nimçəyə tökün.

Soğan Şorbası.

Ərzaqlar:
10 stəkan ət suyu.
3-4 ədəd soğan.
2 yemək qaşığı kərə yağı və ya marqarin.
2 yemək qaşığı un.

İçi üçün:
2 Ardı »

Dünya mətbəxiBasdırmalı-pendirli göbələk dolması

Tərkibi:
500 q göbələk
100 q holland pendiri
50 q basdırma
1 dəstə cəfəri
2 x.q kərə yağı
duz
istiot

Hazırlanması:
Göbələklərin ayaqlarını çıxarın. Düzbucaqlı siniyə göbələkləri tərsinə düzün.
İçinə duz, istiot səpin. Pendiri və basdırmanı kubik şəklində doğrayın.
Cəfərinidə doğrayıb, əlavə edin, qarışdırın.
Bu qarışığı göbələklərn içinə doldurun.Kərə yağını əridib, göbələklərin üstünə gəzdirin.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.

NUŞ OLSUN!! Ardı »

Dünya mətbəxiŞüyüdlü plov resepti

Tərkibi:
-150 qr qoz içi
- Yarım dəstə şüyüd
- 1 ədəd quru soğan
- 2 su stəkanı düyü
- 1 diş sarımsaq
- 1 su stəkanı toyuq suyu
- 3 x.q kərə yağı
- Qara bibər, duz

Hazırlanması:
Düyünü 15 dəqiqə isti suda qaynadıb süzün. Kərəyağını əridin, incə qıyılmış soğan və sarımsağı əlavə edin və bir az qovurun. Ardından qaynadılmış düyünüzü əlavə edin qarışdırın, toyuq sununu duz və qara bibəri əlavə edib qarışdırın və 10 dəqiqə qədər qazanın ağızı bağlı olaraq bişirin. 10 dəqiqə sonra qazanın qapağını açın, incə doğranmış şüyüdü və qozları əlavə edib qarışdırın və 5 dəqiqə daha qazanın ağızı bağlı dəmləyin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiSpagetti Neapolitan

Tərkibi:
1 paket spagetti
1 su stəkanı pomidor püresi
Yarım çay stəkanı zeytunyağı
1 xörək qaşığı reyhan
2-3 diş sarımsaq
duz
qara bibər
Parmesan pendiri
Hazırlanması:
Geniş bir qazanda 1 lt qədər suyu qaynadaq.
İçinə bir miqdar duz əlavə edək (yapışmaması və dənə dənə olması üçün)
Duru yağ əlavə edək.
Bütün və ya qıraraq spagetti əlavə edək.
8 dəqiqə bişirək.
Sousu üçün bir miqdar zeytunyağına doğranmış və ya püre halındakı pomidoru əlavə edək.
Döyülmüş sarımsaqları əlavə edək.
Pomidor suyunu salana qədər bişirməyə davam edək.
Pomidor bişdikdən sonra duzu, yarım qəndi, qara bibər və zeytun yağından əlavə edək.
Xidmət edərkən permesan pendiri əlavə edə bilərsiniz.

Nuş olsun. Ardı »

Dünya mətbəxi`Aşure`

Tərkibi:
2 stəkan buğda
1 stəkan noxud
1 stəkan lobya
1 stəkan kişmiş
1 stəkan əncir
1\2 stəkan fıstıq
4 stəkan şəkər tozu
1 yemək qaşığı qərənfil(mixək)
10-15 stəkan su

Bəzək üçün:
1 stəkan quş üzümü
çəkilmiş qoz
fıstıq
darçın
nar dənələri

Hazırlanması:
Buğda,lobya,noxud və kişmişi bir gün əvvəldən isladın. Sabahsı gün buğdanı süzüb böyük bir qazana qoyun, 15 stəkan su tökün və qaynadın. Üzərini örtən köpüyü kəfkirlə götürün və qapağı bağlayın, 30 dəqiqə qaynadın. Noxud və lobyanı ayri ayri qablarda bişirin. Buğda dənələri yumşalana qədər 4-5 saat az odda qarışdırın, suyu qatılaşana yaxın özərinə noxud və lobyanı əlavə edin. Ardınca sırası ilə kişmiş, qaysı, fıstıq və qərənfili əlavə edin. Biraz qaynadın və son olaraq şəkəri əlavə edib Ardı »