Dünya mətbəxi → Limonlu toyuq naqqetləri resepti
Tərkibi:
2 ədəd toyuğun döş əti
1 stəkan qarğıdalı kraxmalı
1 ədəd toyuq yumurtası
1 stəkan suxarı
3 ədəd limon
bitki yağı (qızartmaq üçün)
Hazırlanması:
1. Ərzaqlar hazırlanır.
2. Limonun birinin qabığı soyulur.
3. Sous düzəldilir. Bunun üçün limon şirəsi, su və limonun qabıqları bir balaca qazana yerləşdirilir və qarışdırılaraq qaynadılır. Şəkər tozu əlavə edilir və yenidən qarışdırılır. Qatı məhlul hazırlamaq üçün suya qarğıdalı kraxmalı əlavə edilir və qarışdırılaraq, qatılaşana qədər az odda 2 dəqiqə qaynadılır.
4. Toyuğun döş əti yuyulur və şəkildə göstərildiyi kimi, qalın zolaqlarla doğranılır.
5. Doğranılan ət ilk olaraq qarğıdalı kraxmalına tam batırılır.
6. Sonra yumurtaya salınaraq suxarıya batırılır. Bu proseslər hər bir döş əti üçün Ardı »