Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiKappuçino

Havaların soyuduğu bu zamanlarda içinizi isidən içkilər hazırlamağın tam zamanıdır. Belə içkilərdən biri də kappuçinodur.

Tərkibi:

● 2 stəkan süd

● 4 çay qaşığı rəndələnmiş ağ şokolad

● 4 çay qaşığı şəkər tozu

● 2 çay qaşığı qəhvə dənəsi

● Yarım stəkan krem şanti

Hazırlanması:

1.İlk öncə südü balaca bir qazanda isidin.
2.Rəndələnmiş şokolad və qəhvəni üzərinə əlavə edib əriyənə kimi qarışdırın.
3.Hazırlanmış qarışığı 4 kapuçino fincanına süzün.
4.Krem şantini üzərlərinə töküb üstünə darçın səpin.
5.İsti halda süfrəyə verin

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxi"Sangria" - Sərinləşdirici içki

Şıx və xüsusi dəvətləriniz üçün hazırlayacağınız bu içki ilə axşam yeməklərinizə rəng qata bilər və bu ləzzətin kefini çıxara bilərsiniz...

Vəsaitlər
• ½ litr portağallı limonad
• 1 litr qırmızı şərab
• 1 qapaq viski
• 1 qapaq konyak
• 2 ədəd doğranmış limon
• 2-3 xörək qaşığı toz şəkər
• 1-2 ədəd çubuq darçın

Hazırlanması
1. Böyük bir dolçaya vəsaitlərin sırasıyla qoyun və taxta bir qaşıqla qarışdırın.
2. Üzərinə bol buz əlavə edib soyuq olaraq süfrəyə verin. Ardı »

Dünya mətbəxiPenovani

Tərkibi:
550 q un
400 ml 3,2%-li süd
60 q kərə yağı
2 yumurta
300 q suluquni
300 q imeretiya pendiri
10 q şəkər tozu
5 q quru maya
10 q iri duz
Hazırlanması :
Mayanı bir qədər isti süddə əridin, şəkər tozu, 1 yumurta, azca un (xama qatılığınadək) əlavə edib qarışdırın, yarım saat isti yerdə saxlayın. Barata qalxanadək unun yerdə qalanını ələyin, iri duz və 20 q kərə yağı ilə qarışdırın.
Barata qalxan kimi onu yağla qarışdırılmış una əlavə edin, südün qalanını da töküb çox bərk olmayan xəmir yoğurun. Qida plyonkasına büküb soyuducuya qoyun. 1,5 saatdan sonra, xəmir artandan sonra, çıxarıb 70 q-lıq kündələrə ayırın.
Çörək Ardı »

Dünya mətbəxiBoyat çörəklə nahar

Vəsaitlər:
Boyat çörək
Holland pendiri
Təzə soğan
İstəyə görə müxtəlif ədviyyatlar

Boyat çörəklə naharHazırlanması :
Boyat çörəyi bütününü paylamayacaq şəkildə lentlərə bölün. Bu lentlərin arasına holland pendirini yerləşdirin. Diləsəniz sarımsaq tozu ya da sousu tökə biləcəyiniz kimi başqa ədviyyatlarla da zənginləşdirə bilərsiniz. Son olaraq incə qıyılmış təzə soğanları bu kəsiklərin arasına yerləşdirin. Mikrodalğa soba ya da normal sobada holland pendirləri əriyənə qədər gözlədin. Budur ləziz naharınız hazır!

Boyat çörəklə naharNuş olsun ! Ardı »

Dünya mətbəxiZəncəfilli limonad

Vəsaitlər: (6 stəkan üçün)
5 ədəd limon qabığı
4-5 budaq təzə nanə
1 yemək qaşığı bal (istəyə görə artırıla bilər)
5 ədəd limonun suyu
1 balaca çay qaşığı zəncəfil
5 su stəkanı su

Hazırlanması:
Limon qabıqlarını, nanələri və balı blenderdən keçirin. 5 ədəd limonun suyunu və 1 balaca çay qaşığı zəncəfili əlavə edin. Qarışığı tülbentten keçirərək süzün. 5 stəkan su əlavə edin. Soyuq olaraq xidmət edin. Arzuya görə buz qata bilərsiniz. Ardı »

Dünya mətbəxiSoğanlı piroq

Tərkibi (4 pay):

xəmir:
1,5 st. un
150 q marqarin

iç:
5-6 baş soğan
200 q bərk pendir
50 q kərə yağı
1 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. un
3-4 budaq cəfəri
duz
istiot

Hazırlanması :

Marqarini unla döyün. 0,5 st. sü tökün, xəmir yoğurun.

İç: soğanı təmizləyin, yarımhalqa doğrayın. Qazana qoyub üzərinə 0,5 st. qaynar su tökün, su quruyanadək bişirin. Un səpin, yağla qarışdırın. Duz, istiot vurun, şəkər tozu və xırda doğranmış cəfəri əlavə edin.

Xəmiri yağlanmış siniyə döşəyin. Bir neçə yerdən çəngəl batırın. 220 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Tam bişməmiş içi üzərinə yayın, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. 15-20 dəqiqə, hazır olanadək bişirin.

Süfrəyə isti verin.

Nuş Ardı »

Dünya mətbəxiHumus resepti (Türkiyə mətbəxi)

Tərkibi:
200 q noxud
50 q küncüt
3-4 diş sarımsaq
3 yarpaq cəfəri
Yarım ədəd limon
50-100 ml zeytun yağı
Duz, istiot
Pul bibər
Qırmızı çili (zövqə uyğun ədviyyatlardan istifadə etmək olar)

Hazırlanması:
Noxud gecədən soyuq suda isladılır.
Qaynadılır, suyu süzülür.
Suyu tam çəkilməlidir.
Sadalanan bütün ərzaqlar blenderə əlavə edilir.
Blenderdə yaxşıca xırdalanır.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiSübh omleti

Sübh omleti

MATERİAL SİYAHISI:

4 yumurta
1 pomidor
1 kənd istiotu
1 dəstə cəfəri
100 q. Ağ pendir
100 q. Kaşar pendiri(holland)
2 şorba k. Kərə yağı
Duz
İstiot

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq, çəngəllə qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. İki tavaya kərə və duru yağ qoyuruq. Yumurta qarışığını iki tavaya bölürük. Bir dənəsinə cəfəri, pendir, pomidor və istiotu doğrayıb qarışdıraraq bişiririk. Digərinin ortasına pendir, pomidor, cəfəri və ağ pendir qoyub, alt tərəfi bişirəndə kənarları ortaya doğru bağlayırıq. Qısa müddətdə bişəcək üçün çox saxlamadan boşqaba alırıq. Ardı »