Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiGül poğaça resepti

Tərkibi:
Xəmir üçün:
3 st un
1/2 st süd
1/2 st duru yağ
1 ç.q duz
1 paket quru maya(10q)
1 ədəd yumurta +1 ədəd yumurta ağı

İçlik üçün:
200 q ağ pendir
1 balaca dəstə cəfəri

Üzü üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
1-2 ç.q çörək otu

Hazırlanması:
Südü ilıq istidirik. Qaba yağı, südü, duzu, mayanı, yumurtanı və bir yumurtanın ağını əlavə edib qarışdırırıq.
Ələnmiş unu qarışığa az-az əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.
Sonra əlimiz ilə normal xəmir yoğururuq. Xəmiri 1-2 saat isti yerdə qoyuruq acıyır.
İçliyi hazırlamaq üçün pendiri sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Ya da çəngəl ilə əzirik. Cəfərini təmizləyib yuyub xırda doğrayıb prendir ilə qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdır.
Xəmir hazır olduqda 20 kündə düzəldirik.
Kündənin birini götürüb 0,5 sm qalınlıqda yayırıq.
Bıçaqla Ardı »

Dünya mətbəxiÇöpdə eskimo

Tərkibi:

Toyuq silesi-4 ədəd
Ət farşı-300 q
Göbələk-100 q
Soğan-2 baş
Yumurta-1 ədəd
Zeytun yağı
Duz, istiot

Hazırlanması:

1. Toyuq fileləri bir-bir streçin arasında döyəclənib duzlanır, istiotlanır.

2. Soğan xırda doğranılır və yağda qovrulur. Soğanın yarısı, yumurta sarısı, xırdalanmış sarımsaq, duz və istiot ət farşına əlavə edilib qarışdırılır və hər toyuq filesinin üzərinə qoyulur.

3. Göbələk xırdalanır, yağda qovrulur və soğanın qalan hissəsinə əlavə edilir. Göbələk-soğan qarışığı farşın üzərinə qoyulur.

4. Çöplər qabaqcadan 2 saat soyuq suda isladılır.

5. File isladılmış çöplərin yarısı içində olmaq şərti ilə rulet formasında bükülür.

6. Hər bükülmüş rulet folqaya yaxşı bükülür (çöplərin ucu çöldə qalmalıdır) və tikişi yuxarıda olmaq şərti ilə listə yerləşdirlir.

7. Çöpdə eskimo qabaqcaqda 180-200 dərəcəyədək Ardı »

Dünya mətbəxiƏtli şəhriyə plovu resepti (Türk mətbəxi)

Tərkibi:
500 qr şəhriyə
300 qr mal əti
2 ədəd soğan
2 ədəd pomidor
zeytun yağı
duz
sarıkök

Hazırlanması:
1. Şəhriyə plovunu hazırlamaq üçün qazana su tökülür, qaynadılır.


2. Qaynayan suya duz, biraz zeytun yağı əlavə edilib şəhriyə tökülür. 10 dəqiqə qaynadılır (arada qaşıqla qarışdırmaq lazımdı).


3. Şəhriyə bişdikdə süzgəcdən keçirilir, zeytun yağı vurulub qarışdırılır və qazana tökülüb 15 dəqiqə dəmə qoyulur (dəmə qoyulduqda qazanın ağzı bərk bağlanmalıdı).


4. Şəhriyə plovu dəm aldıqda qazdan götürülür.


5. Plovun ətini hazırlamaq üçün ət xırda hissələrə bölünür və bişənə kimi qaynadılır.


6. Ayrı tava götürülür, soğan doğranılır və biraz qızardılır.


7. Soğanın üzərinə ət, doğranılmış pomidor əlavə olunur.


8. Biraz sarıkök və duz əlavə olunur.Ətin suyu əlavə olunub aşağı istilikdə Ardı »

Dünya mətbəxiKokteyl

Çiyələkli kokteyl

Tərkibi:

Dondurma-200 qram
Süd-200 qram
Çiyələk siropu-50 qram

Hazırlanması:

Dondurmanın üzərinə çiyələk siropu və süd əlavə edib blenderdə qarışdırılır və qədəhlərə doldurulur.

Nuş Olsun!


Assorti kokteyl

Tərkibi:

Banan-2 ədəd
Kivi-2 ədəd
Portağal-2 ədəd
Süd-200 qram
Bal-4 x.q

Hazırlanması:

Qabığı soyulmuş banan , kivi, portağal doğranılır, balla süd əlavə edilərək blenderdə çalınır və qədəhlərə doldurulur.

Nuş Olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiMozaika suflesi

Tərkibi:

500 q qaymaq (33-35%-li)
200 q şəkər tozu
5 paket müxtəlif rəngli jele (yarımfabrikat)
40 q jelatin

Jeleni paketin üstündə yazılan qaydada hazırlayın. Hər rəngdə jeleni ayrı qaba 0,5-1 sm qalınlıqda tökün. Soyuducuya qoyub bərkiməsi üçün 3-4 saat soyudun.

Jelatinin üstünə 150 ml soyuq qaynanmış su töküb 1 saat saxlayın.

Hazır jeleni kubik doğrayın.

Jelatini ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndə götürün (qaynamasın). Soyudun.

Qaymağı şəkər tozu ilə çalın.

Çalınmış qaymağa jelatini əlavə edib qarışdırın.

Jele kubiklərini əlavə edib qarışdırın.

Formalara yığıb soyuducuda 3-4 saat saxlayın.

Formalardan çıxarıb süfrəyə verin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiKəvərli Boşnaq piroqu

Kəvərli Boşnaq piroqu

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq və üzərinə duz səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq, südü və duru yağı tökürük. Yumurta qırırıq. Az ilıq su tökürük. xəmir hazırlayırıq. Daxili xərci üçün, kəvər incə nazik doğrayırıq. Tavaya az duru yağ tökürük və kəvəri qovururuq. Duzunu atırıq və qarışdırırıq. Hazırladığımız xəmiri 8 hissəyə bölürük və üstlərinə un səpərək pərlə xidmət boşqabı böyüklüyündə açırıq. Kərə yağını əridirik. Xəmirin arasına kərə yağı sürürük. 4 dənə aralarına yağ sürərək üst-üstə qoyuruq. Yağ sürtəndən sonra da boşqab böyüklüyündə genişləndiririk. Məcməyi yağlayırıq və boşqaba 4 mərtəbəli xəmiri qoyuruq. Daxili xərci üzərinə tökürük və yayırıq. Qalan 4 mərtəbəli xəmiri Ardı »

Dünya mətbəxi+++++++++++++++++++++++++Almalı İsti Sandviç

(1 pay üçün)
Ərzaqlar:
2 dilim çörək (tost üçün)
10 q qoz
0,5 alma
20 q pendir
1 yumurtanın sarısı
2 x.q. mayonez
şüyüd və ya cəfəri

Hazırlanması:
Almanı nazik halqa doğrayın. Dənələrini çıxarın. Pendiri sürtgəcin xırda gözündən keçirin.
Göyərtini xırda doğrayın. Pendirə əlavə edin, xırdalanmış qoz qatın. Yumurtanın sarısını əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Bir çörək diliminin üzərinə hazırladığınız içi çəkin. Üzərinə alma dilimlərini düzün. O biri dilimi üstünə qoyun.
Sobada 10 dəqiqə bişirin. Diaqonal üzrə kəsin. Süfrəyə mayonezlə verə bilərsiniz. Ardı »

Dünya mətbəxiLimonlu toyuq naqqetləri resepti

Tərkibi:
2 ədəd toyuğun döş əti
1 stəkan qarğıdalı kraxmalı
1 ədəd toyuq yumurtası
1 stəkan suxarı
3 ədəd limon
bitki yağı (qızartmaq üçün)

Hazırlanması:
1. Ərzaqlar hazırlanır.


2. Limonun birinin qabığı soyulur.





3. Sous düzəldilir. Bunun üçün limon şirəsi, su və limonun qabıqları bir balaca qazana yerləşdirilir və qarışdırılaraq qaynadılır. Şəkər tozu əlavə edilir və yenidən qarışdırılır. Qatı məhlul hazırlamaq üçün suya qarğıdalı kraxmalı əlavə edilir və qarışdırılaraq, qatılaşana qədər az odda 2 dəqiqə qaynadılır.


4. Toyuğun döş əti yuyulur və şəkildə göstərildiyi kimi, qalın zolaqlarla doğranılır.


5. Doğranılan ət ilk olaraq qarğıdalı kraxmalına tam batırılır.


6. Sonra yumurtaya salınaraq suxarıya batırılır. Bu proseslər hər bir döş əti üçün Ardı »