Dünya mətbəxi → Gül poğaça resepti
Tərkibi:
Xəmir üçün:
3 st un
1/2 st süd
1/2 st duru yağ
1 ç.q duz
1 paket quru maya(10q)
1 ədəd yumurta +1 ədəd yumurta ağı
İçlik üçün:
200 q ağ pendir
1 balaca dəstə cəfəri
Üzü üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
1-2 ç.q çörək otu
Hazırlanması:
Südü ilıq istidirik. Qaba yağı, südü, duzu, mayanı, yumurtanı və bir yumurtanın ağını əlavə edib qarışdırırıq.
Ələnmiş unu qarışığa az-az əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.
Sonra əlimiz ilə normal xəmir yoğururuq. Xəmiri 1-2 saat isti yerdə qoyuruq acıyır.
İçliyi hazırlamaq üçün pendiri sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Ya da çəngəl ilə əzirik. Cəfərini təmizləyib yuyub xırda doğrayıb prendir ilə qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdır.
Xəmir hazır olduqda 20 kündə düzəldirik.
Kündənin birini götürüb 0,5 sm qalınlıqda yayırıq.
Bıçaqla Ardı »