Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiPekin ördəyi resepti

Tərkibi:
1 Ədəd Pekin ördəyi
Şirin və turş sous
Təzə soğan və xiyar
Pancake ya da dürüm xəmiri

Hazırlanması:
Təmizlənmiş Pekin ördəyini günəş görən bir yerə asın və 2-3 gün gözlətdikdən sonra, sobada çevirərək bişirin.
(Hong Kongda köz atəşiylə qızdırılan bir sobada bişirin).
Bişdikdən sonra yarpaq şəklində dilimləyin və xidmət qabına alın.
Pancake ya da dürüm xəmirinin içinə ördəkdən qoyun.
Şirin və turş sous gəzdirib, doğranmış təzə soğan və xiyarla birlikdə yeyin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiDuzlu limon

Tərkibi:

12 ədəd xırda, mumsuz limon
2 darçın budağı
2 dəfnə yarpağı
7-10 ədəd dənəvər qara istiot
200 q iri dəniz duzu

Limonların yığılacağı bankanı əvvəldən sterilizə etmək lazımdır.

Çalışın, xırda limon seçəsiniz. Əgər üstü mumla örtülüdürsə, fırçanın köməyilə yaxşı-yaxşı yuyun.

Limonların dörd yerə bölün, amma kəsimi dibinədək aparmayın, təxminən limonun 3/4-ü qədər kəsin. Yəni öz aralarında bitişmiş 4 dilim alınsın. Ardı »

Dünya mətbəxi++++++++++++++++2 Ləziz Təam.

Moruqlu Jele.

Tərkibi:
1 su stəkanı moruq.
3 su stəkanı su.
10 yemək qaşığı toz şəkər.
4 yemək qaşığı buğda nişastası.
1 çay qaşığı limon qabığı rəndəsi.

Hazırlanması:
Moruqları bol su ilə yuyub süzün. Mətbəx robotuna alıb püre halına gələnə qədər çəkin.
Dərin bir qazana; su, moruq püresi, şəkər, nişasta və limon qabığı rəndəsini əlavə edin. Orta dərəcəli atəşdə davamlı qarışdıraraq, qarışıq qatılaşana qədər qaynadın.
Qazanı ocaqdan alıb yüngül ilınması üçün gözlədin. Xidmət edəcəyiniz qablara pay edin. Jele soyuyana qədər soyuducuda gözlədin.

Meyvə Souslu Manna Şirnisi.

Tərkibi:
Şirni üçün:
1 su stəkanı şəkər.
1 + 1/2 su stəkanı manna yarması.
1 litr süd.
1 paket vanil.
1 ədəd limon.

Sousu üçün:
10 -15 ədəd vişnə.
2 dilim limon.
2 çay qaşığı nişasta.
Ardı »

Dünya mətbəxiRomanoff

Tərkibi:
1 kq kartof
1 baş soğan
300 q çedder pendiri
1,5 st. xama
duz
qara istiot

Hazırlanması:
Kartofu təmizləyib sürtgəcin iri gözündən keçirin. Soğanı xırda doğrayın. Pendiri sürtgəcdən keçirin.
İri ləyəndə kartof, soğan, pendirin 3/4 hissəsini, duzu və qara istiotu qarışdırın. Xama əlavə edib qarışdırın. Formanı yağlayın. Kartoflu qarışığı içinə qoyun, üzərinə qalan pendiri səpin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqə, qızılı rəng alanadək bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələkli sote

Tərkibi:

3 xörək qaşığı zeytun yağı
250-300 qram ağ göbələk yaxud adi göbələk(böyük göbələklər qalın doğranılır,lap balacalar bütöv saxlanmalıdır)
1 xörək qaşığı duzsuz kərə yağı
Dəniz duzu və təzə döyülmüş qara istiot
½ xörək qaşığı doğranmış sarımsaq
½ çay qaşığı doğranmış təzə kəklikotu
2 çay qaşığı təzə limon şirəsi
¼ fincan quru ağ şərab
½ xörək qaşığı doğranmış cəfəri +əlavə yeməyin üzərini bəzəmək üçün

Hazırlanması:

Tava yüksək dərəcəli odda qızdırılır,zeytun yağı tökülür. Yağ dağ olanda göbələklər əlavə olunur və bir lay kimi yayılır. Lakin qarışdırılmamalıdır.Təxminən 2 dəqiqə, göbələklərin alt hissəsi tündləşənəcən qızardılır. Əgər göbələklər vaxtından əvvəl qarışdırılsa onlar su salacaq və buğa düşəcək. Yalnız alt hissəsi qovrulandan sonra tavanı silkələməklə göbələkləri çevirmək Ardı »

Dünya mətbəxiAmavud ciyəri

Amavud ciyəri

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Dana ciyəri
Un
Sadə üzvi duz
Toz qırmızı istiot
Duru yağ

Ləvazimatlar Üçün:

2 kartof
Qırmızı soğan
Cəfəri
Çeri pomidor

İÇİ:

2 ədəd kartofu kub olaraq qəti. Kartofları qızardın. 500 qr dana ciyərinin ilk öncə qanını çıxarın və süzün. Daha sonra geniş bir qaba dana ciyərini alın və üzərinə un əlavə edin yenidən süzgəcdən keçirin və artıq unu alın.

Daha sonra dana ciyəri qızardın. Boşqaba kartofları, ciyər soğanlı cəfəri ləvazimatları əlavə edib süfrəyə verin. Ardı »

Dünya mətbəxiAlkoqolsuz "Moxita" kokteyli

Vəsaitlər
Limon laym
Sprite limonadı
Şəkər
Təzə nanə
Buz

Hazırlanması
1. Stəkanın dibinə limon və yaxud laym dilimi, nanə yarpaqları qoyulur.
2. 1 ç.q qaşığı şəkər əlavə edib bir qədər qarışdırılır ki, nanə və limonun ətri açılsın.
3. Stəkanın ortasından azacıq yuxarıya kimi Sprite süzülür və üçərinə buz kubikləri əlavə olunur.
4. "Moxita" kokteyli nanə yarpaqları ilə bəzənir. Ardı »

Dünya mətbəxiÇin mantısı

Xəmir üçün:
2st un
1st su
Duz

İçlik üçün:
200qr qiymə
1 baş soğan
1-2 yaşıl soğan
2-3 yemək qaşığı duru yağ
Duz istiot

Hazırlanması:
Xəmiri yoğururuq. Daha sonra soğanları xırda doğrayıb qiymə, yağ və istiot, duzla yaxşı qarışdırırıq. Daha sonra xəmirdən kiçik kundələr edirik. Yayıb içərisinə içlik qoyub bükürük. Duru yağda tam hərtərəfi qızarana kimi bişiririk. Üzərinə istəyə bağlı duru yağ, qırmızı istiot tökə bilərsiniz.

Nuş olsun. Ardı »