Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiSoğanlı italyan çörəyi

Tərkibi:
1 st. qaynanmış isti su
1 st. buğda unu
5 q maya
1 ç.q. duz
1 desert qaşığı şəkər tozu
1 x.q. xama
1 x.q. bitki yağı (xəmirə)
2 baş soğan
soğanı qovurmaq üçün bitki yağı

Bu çörəyi şorba, yaxud ana yeməklə, eləcə də üzərinə kərə yağı çəkib qəhvə və ya çayla birlikdə süfrəyə vermək olar.

Hazırlanması:
Ləyənə isti su tökün. Şəkər tozu, duz, maya və 1 x.q. unu içində əridin. Baratanı 20 dəqiqə isti yerdə saxlayın.
Barata gələnədək soğanı hazırlayın. Təmizləyib xırda doğrayın, yağda qızılı rəng alanadək qovurun. Soyudun.
Baratanın içinə qovrulmuş soğanı, xamanı, yağı əlavə edin, tədricən un vurmaqla elastik qatı xəmir yoğurun. Hazır xəmirin Ardı »

Dünya mətbəxiUşaqlarımız üçün sobada çipsi hazırlayaq

Ən çox uşaqların sevdiyi bu çipslər çox dadlıdır.Ancaq zövqə görə arzu edənlər ədviyyat və duz əlavə edə bilər.Beləki evdə hazırlanmış çipslər təhlükəsizdir və könül rahatlığı ilə uşaqlara vermək olar.Ancaq çox saxlamaq məsləhət deyil.
ƏRZAQLAR.
Kartof-2-3 ədəd(orta boy)
Ədviyyat-zövqə görə
Duz-zövqə görə
HAZIRLANMASI:
Kartoflar yuyulur,qabıqları soyulub nazik və lay-lay doğranır.Bir kartofun layları perqament kağızının üstünə qoyulur,istəyinizə görə ədviyyat və duz vurulur. Mikrodalğalı soba 700 vt. isidilərək 3-5 dəq. bişirilir.Hər şey sizin sobanızın bişirməsindən asılıdır.Dilimlərin üstü qəhvəyi rəng aldıqda sobadan çıxarılıb kağız salfetlərin üstünə qoyulur.Əgər tez çıxarsanız,çipsləriniz xırt-xırt olmayacaq.Kortoflar qurtarana kimi belə bişirməyə davam edin.

NUŞ OLSUN Ardı »

Dünya mətbəxiGünün Ləzizi: Lənkəran Külçəsi

Ərzaqlar:
650 q un
10q maya
60 q şəkər
150q ərimiş yağ
1 yumurta
30 q xama
Zəfəran
Xaş xaş
Duz
Hazırlanması:
Ilıq su, un və maya ilə xemirmaya hazırlanır və acımaq üçün 2 saatlığa isti yerə qoyulur. Sonra yağ, yumurta, un və xəmirmaya ilə xəmir yoğrulur. Xəmir acıyandan sonra yeni xəmir gəldiyinde kündəlere bölünür və hər kündənin üstünə yumurta sarısı çəkilir və xaş xaş səpilir 20-25 dəqiqədən sonra 170-180 dərəcədə duxovkada bişirilir.
Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiQaraçı şnitseli

Tərkibi:
Bişmiş kolbasa
Bərk pendir
Yumurta
Duz
Un
Hazırlanması:
Pendiri və kolbasanı nazik dilimlərə doğrayın. Pendir diliminin üstünə kolbasa dilimi qoyun, beləcə üç dəfə təkrar edin (6 qat). Əvvəlcə una, sonra duzla çalınmış yumurtaya batırın. Sonra yenə una və yumurtaya batırın, qaynar yağda qızardın. Ardı »

Dünya mətbəxiPendirli pidə

İçindəkilər:
3 su stəkanı un
400 qr. rəndələnilmiş holland pendiri
1 yumurta
3 stəkan su
1 xörək qaşığı şəkər
50 qr. kərə yağı
1/2 yemək qaşığı yaş maya
2 çay qaşığı duz, qara istiot

Hazırlanması:
Un, su, duz, maya və şəkəri bir qabda yoğurun. Əldə etdiyiniz xəmiri yarım saat gözlədin. Xəmiri dörd bərabər hissəyə ayırın. Unun köməyi ilə xəmiri yumru bir şəkildə açın. Xəmiri əlinizə alıb, iki kənarından yana doğru çəkərək ellips şəkildə uzadın. Ellips şəkildə hazırladığınız xəmirin ortasına fırçayla çırpılmış yumurta sürtüb, əlinizlə holland pendirini yayın. Kənarlarını bir santimetr içə qıvırıb, iki ucunu birləşdirin. Fırça köməyi ilə çırpılmış yumurta sürtüb, yağlanmış soba qabına düzün və isti sobada (200o) 15 dəqiqə Ardı »

Dünya mətbəxiFransız qayğanağı resepti

Tərkibi (1-2 pay):
1 xırda soğan
2 xırda pomidor
2 dilim çörək
2 yumurta
pendir
duz

Hazırlanması:
Soğanı xırda doğrayıb bitki yağında qovurun.
Pomidorları xırdalayıb soğana əlavə edin.
Çörək dilimlərini kubik doğrayıb tavaya tökün.
2 yumurtanı çalın, tavadakılara əlavə edin.
Qarışdırın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpib tavanın qapağını örtün. Pendir əriyəndə qayğanaq hazırdır.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiFındıqlı şokolad yağı

Tərkibi:
2 yumurta
3 st. şəkər tozu
2 x.q. kakao
4 x.q. un
1 çimdik vanil
1 st. fındıq
1 ç.q. kərə yağı
2 st. süd

Hazırlanması:
Yumurtanı şəkər tozu ilə yaxşıca çalın. Un, kakao, xırdalanmış (ən yaxşısı qozçəkən maşından keçirilmiş) qovrulmuş fındıq, kərə yağı, vanil əlavə edib qarışdırın. Sonra süd əlavə edib yenə yaxşıca qarışdırın. Alınan qarışığı vam odda qatılaşanadək qarışdıraraq bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiCappucino

Vəsaitlər
6 su stəkanı su
1 su stəkanı krem
1 fincan üyüdülmüş qəhvə
Yarım su stəkanı şəkər
2 ədəd təbii vanil

Hazırlanması
1. Əvvəlcə şəkərlə vanil qoxusu birləşməsi üçün bir qabın içinə şəkəri və üyüdülmüş vanili tökün və ağzını möhkəmcə bağlayıb otaq istiliyində 2 gün gözlədin. Gündə 1 dəfə qarışdırın.
2. Bir qabda, kremi mikserlə köpük halına gələnə qədər çırpın.
Yavaş yavaş üzərinə dörddəbir stəkan şəkərli vanili əlavə edin.

Nuş olsun! Ardı »