Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiÇili şorbası resepti

Tərkibi:
400 q qiymə
600 q lobya
2 pomidor
1 ədəd bolqar bibəri
1-2 ədəd çili istiotu
2-3 ədəd soğan
5-6 diş sarımsaq
400 ml ət suyu (bulyon)
2-3 x.q. tomat pastası
1 ç.q. üyüdülmiş zirə və razyana
sürtgəcdən keçirilmiş pendir - zövqə görə

Hazırlanması:
Soğanı, bibəri və çili istiotunu doğrayın. Lobyanı qaynadın, aşsüzənə töküb suyunu süzün. Pomidorların üstünə qaynar su töküb 1 dəqiqə saxlayın, qabığını soyun. Soğan, bibər və sarımsağı qızardın. Bunlar hazır olana yaxın çili istiotunu əlavə edin.
Qiyməni 3-5 dəqiqə, qarışdıra-qarışdıra qovurun. Hazır olana yaxın cirə və razyana əlavə edin.

Bir az iri qazana həm qiyməni, həm də qızartdığınız tərəvəzləri qoyun, kubik doğranmış pomidorları, tomat pastası və ət suyunu əlavə edin. Qarışdırıb ocağın Ardı »

Dünya mətbəxiTənbəl xaçapuri

1
Tərkibi:

100 q bərk pendir
100 q xama
1 yumurta
1 x.q. un
şüyüd
duz
istiot
bitki yağı

Hazırlanması :

Pendiri sürtgəcin xırda gözündən keçirin.
Şüyüdü yuyub xırda doğrayın.
Pendir, xama, yumurta, un və şüyüdü bir qaba qoyun. Duz, istiot vurun. Yaxşıca qarışdırın.
Bitki yağını tavada qızdırın. Qarışığı içinə töküb hamarlayın.
Hər iki üzünü 10 dəqiqə qızardın.
Kağız salfetin üstünə qoyub yağını çəkməsini gözləyin.
Soyudub üçbucaq paylara bölün.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiKartoflu omlet resepti (Avropa mətbəxi)

Tərkibi:
Bişmiş kartof – 300 q.
Yumurta – 7 əd.
Kərə yağı – 40 q.
Duz, istiot

Hazırlanması:
Məsləhət görülür ki, omlet üçün yumurtanı soyuducudan 1 saat əvvəldən çıxardın.
Tavada kərə yağını qızdırın, yağ köpüklənməyə başlayanda ora kartof dilimlərini qoyun. Qızılı rəng alana kimi qızardın.
Ayrı qabda yumurtaları çırpın, duz-istiot vurun, 1 xörək qaşığı soyuq su əlavə edin və çəngəllə sürətlə çırpın.
Yumurta kütləsini kartofun üzərinə tökün, 2-3 dəqiqə bişirin. Omleti çevirin. Süfrəyə kiçik tavada isti-isti verilməlidir.
Yeyərkən üzərinə pendir və ya xama əlavə edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiPomidor souslu bulqurlu kroketlər resepti

Tərkibi:
Kroketlər üçün:
2 stəkan incə bulqur (Türkcə buna köftelik bulqur deyirlər)
yarım stəkan mannı (mannı yoxdursa undan istifadə edin, amma mannı daha məsləhətlidir)
2 stəkan qaynar su (bulqur və mannını islatmaq üçün)
Yarım kilo çəkilmiş mal əti
1 stəkan xırda-xırda doğranmış qoz
1 ədəd orta baş soğan – rəndələnmiş
1 ədəd yumurta
1 xörək qaşığı tomat məti (tomat pastası) və yaxud şirin qırmızı bibər məti (və ya ikisinin qarışığı)
1 çay qaşığı duz
Zövqə görə istiot
Zövqə görə zirə – toz halına gətirin (zəruri deyil)
1 stəkan duru yağ – qızartmaq üçün

Pomidor sousu üçün:
2 ədəd yetişmiş pomidor (əgər pomidor çox sulu deyilsə, onda sousa bir az tomat məti də əlavə etmək olar) Ardı »

Dünya mətbəxiNoxudlu börək resepti

Tərkibi:
5 Ədəd yuxa
Yarım Kilo Qaynadılmış Noxud
2 Ədəd Soğan
3 Diş Sarımsaq
1 Yemək qaşığı pomidor tomatı
1 Yemək Qaşığı Bibər tomatı
1 cüt Cəfəri
Duz
Cirə (kimyon)
Qara bibər
2 şorba qaşığı zeytunyağı
2 Şorba Qaşığı Kərə yağı

Üzəri Üçün:
Yumurta Sarısı
Küncüt

Hazırlanması:
Soğan və sarımsağı xırda xırda doğruyuruq.
Geniş bir tavaya az duru yağ dökürük. doğradığımız soğan və sarımsağı tavaya alıb qarışdıraraq qovururuq.
Soğanların rəngi dəyişdikdən sonra üzərinə bibər və pomidor tomatını əlavə edərək qarışdırırıq.
Ardından qaynadılmış noxudu əlavə edirik. Duzu, qara bibəri və cirəni səpirik. və noxudları əzərək qovurmağa davam edirik.
İç xərcimizi yaxşıca qovurduqdan sonra incə doğranmış cəfəriləri əlavə edirik.
1-2 dəqiqə qədər qarışdırdıqdan sonra soyumağı üçün bir kənara qoyuruq.
2 şorba qaşığı qədər kərəyağını tavada əridirik. Ardı »

Dünya mətbəxiVişnə likyoru

Tərkibi:
1 kq vişnə
1,5 su stəkanı toz şəkər
300 ml araq (Vodka)
1 ədəd çubuq darçın
4 ədəd qərənfil
1 litr su

Hazırlanma qaydası:
Vişnələri saplarından ayırın, çəyirdəklərini çıxardıb yaxşıca yuyun. Şəkər tozunu suda yaxşıca əridin. Bütün ləvazimatları şüşə bir bankaya boşaldın. Bankanın qapağını yaxşıca bağlayın və sərin yerdə ən az 1 ay gözlədin.
Bu müddətin sonunda likör süzüb servis edin. Ardı »

Dünya mətbəxiKağızda Malatya kababı

Kağızda Malatya kababı

İÇİ:

Böyük təhər bir yağlı kağız soba qabına yerləşdiririk. Ortasına kiçik tikə əti və doğranmış qabırğa qoyuruq. Üzərinə yarım ay şəklində doğranmış soğanları və sarımsaqları qoyuruq. Üstünə təzə kəklikotu yarpaqları atırıq. Duzunu və istiot əlavə edirik.

Badımcanları alabəzək soyub kub doğrayırıq. Pomidorları soyuruq və küp doğrayırıq. Bibərləri seçirik və doğrayırıq. Bibər, badımcan və pomidoru qat qat qoyuruq. Təkrar duz atırıq. Zeytun yağını tökürük. Kağızın kənarlarını bağlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

KAĞIZDA MALATYA KABABI

500 q. Quzu qabırğa
500 q. Quzu əti
3 badımcan
2 soğan
5 yaşıl istiot
4 pomidor
5 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələk sousunda kovboy steyki

Tərkibi:

Can əti-400 q
Kartof-3 ədəd
Duru yağ-50 q

Sous üçün:

Göbələk-200 q
Un-50 q
Qaymaq-100 q
Limon
Göyərti
Duz, istiot

Hazırlanması:

1. Can əti axşamdan duz və istiotla basdırma edilir.
2. Basdırma ətin üzəri bıçaq ilə bir neçə yerdən çərtilir və duru yağda qızardılır.
3. Qabığı soyulmamış kartoflar yuyulur, üzəri bıçaq ilə çərtilir, duz istiot vurulub qabaqcadan 150-160 dərəcəyədək qızdırılmış sobaya 20 dəq. yerləşdirilir.
4. Sousu hazırlamaq üçün: göbələk sürtgəcdən keçirilir və yağda qovrulur.
5. Göbələyə əvvəl un, daha sonra qaymaq, duz və istiot əlavə edilib yağa düşənədək qovrulur.
6. Hazır ət və kartof boşqaba qoyulur, üzərinə sous əlavə edilir.
7. Süfrəyə verilərkən limon dilimləri və göyərti ilə bəzədilir.

Nuş Olsun! Ardı »