Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiAmavud ciyəri

Amavud ciyəri

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Dana ciyəri
Un
Sadə üzvi duz
Toz qırmızı istiot
Duru yağ

Ləvazimatlar Üçün:

2 kartof
Qırmızı soğan
Cəfəri
Çeri pomidor

İÇİ:

2 ədəd kartofu kub olaraq qəti. Kartofları qızardın. 500 qr dana ciyərinin ilk öncə qanını çıxarın və süzün. Daha sonra geniş bir qaba dana ciyərini alın və üzərinə un əlavə edin yenidən süzgəcdən keçirin və artıq unu alın.

Daha sonra dana ciyəri qızardın. Boşqaba kartofları, ciyər soğanlı cəfəri ləvazimatları əlavə edib süfrəyə verin. Ardı »

Dünya mətbəxiÇili şorbası resepti

Tərkibi:
400 q qiymə
600 q lobya
2 pomidor
1 ədəd bolqar bibəri
1-2 ədəd çili istiotu
2-3 ədəd soğan
5-6 diş sarımsaq
400 ml ət suyu (bulyon)
2-3 x.q. tomat pastası
1 ç.q. üyüdülmiş zirə və razyana
sürtgəcdən keçirilmiş pendir - zövqə görə

Hazırlanması:
Soğanı, bibəri və çili istiotunu doğrayın. Lobyanı qaynadın, aşsüzənə töküb suyunu süzün. Pomidorların üstünə qaynar su töküb 1 dəqiqə saxlayın, qabığını soyun. Soğan, bibər və sarımsağı qızardın. Bunlar hazır olana yaxın çili istiotunu əlavə edin.
Qiyməni 3-5 dəqiqə, qarışdıra-qarışdıra qovurun. Hazır olana yaxın cirə və razyana əlavə edin.

Bir az iri qazana həm qiyməni, həm də qızartdığınız tərəvəzləri qoyun, kubik doğranmış pomidorları, tomat pastası və ət suyunu əlavə edin. Qarışdırıb ocağın Ardı »

Dünya mətbəxiDondurma dadı verən yoqurt

Ərzaqlar:
500 qr süzmə qatıq (dadı bir az şirin olmalıdır)
3-4 qaşıq meyvə (çiyələk, böyürtkən, şaftalı və.s) donmuş ola bilər. Amma yeni olması məsləhətdir
2-3 şəkər yerinə bir qaşıq bal
Yarım limonun suyu

Hazırlanması:
Əvvəlcə qatığı buz qabına doldurun və üstü buz olmasın görə yaxşı bağlayın. Yaxşı donduqdan sonra buzları da digər ərzaqları blenderden keçirin və yaxşıca qarışdırın. Bu zaman qatıq bir az ərimiş olacaq. Daha sonra alınan qarışığı dondurma qabına töküb yenidən buzxanaya qoyun və 1 saat qədər saxlayın. Ardı »

Dünya mətbəxiİftar menyusu

Pomidor şorbası
Vəsaitlər :
1 ədəd soğan
3 diş sarımsaq
2 ədəd acı bibər
250 qram konserv qarğıdalı
3 şorba qaşığı pomidor püresi
3 su stəkanı su
1 şorba qaşığı maye yağ
Tərifi :
Bir qazanda maye yağ, incə doğranmış soğan və sarmısaq qovrular. Acı bibərlər incə - incə doğranıb əlavə olunar. Pomidor pü­resi əlavə olunub beş dəqiqə bişirilər. Üç stəkan su, duz və qarğıdalı dənələri əlavə olunub 10 dəqiqə daha bişirilər. İsti xidmət edilər.



Yaşıl meyvə salatı
Vəsaitlər :
1 yarım qovun
1 salxım yaşıl üzüm
1 ədəd yaşıl alma
1 ədəd kivi
3 dənə təzə nanə
2 qaşıq şəkər
Tərifi :
Nanə siropu üçün şəkər, nanə və suyu şəkər əriyənə qədər qaynadaq. Şəkər əridikdən sonra Ardı »

Dünya mətbəxiQarpızlı gazpacho

Tərkibi:
200 qr qarpız
1 ədəd soyulmuş xiyar
4 ədəd doğranmış pomidor
2 yemək qaşığı üzüm sirkəsi
4 yemək qaşığı təbii zeytunyağı
Duz
Qara bibər

Hazırlanması:
Qarpızın tumunu çıxarıb kiçik kvadratlar şəklində doğrayın.
Bütün ləvazimatları gazpachonun tərkibində tam istədiyiniz kimi əmin olaraq blenderdən keçirin. İncə bir ələkdən keçirib süzün. Bir müddət soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiİtalyan üsulu beşamel souslu makaron resepti

Tərkibi:
Ümumi:
500 q makaron
ət raqusu
beşamel sousu
sürtgəcdən keçirilmiş pendir
zeytun yağı
duz

Ət raqusu üçün:
500 q pomidor konservi (qabıqsız)
1 baş soğan
2 yerkökü
1 budaq kərəviz
300 q mal əti qiyməsi
1 st. qırmızı süfrə şərabı
4 x.q. zeytun yağı
duz və istiot

Beşamel sousu üçün:
1 l süd
100 q kərə yağı
100-120 q un
muskat cevizi (istəyə görə)
duz

Hazırlanması:
Ümumi hazırlama qaydası:
Dərin sinini zeytun yağı ilə yağlayın. Dibinə azca beşamel sousu tökün. Yarımbişmiş makaronları düzün. Üzərinə ət raqusunu qoyun və beşamel sousu tökün. Qarışdırın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin və 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqə bişirin. Hərdən qarışdırın ki, yanmasın və üzərində sərt qazmaq əmələ gəlməsin. Makaronlar bişəndə sobadan çıxarıb boşqablara çəkin, üzərinə yenidən pendir səpə Ardı »

Dünya mətbəxiQiyməli içli küftə resepti

Tərkibi:
Xəmiri üçün:
1 kilo incə küftəlik bulğur
İlıq su
Duz

İçliyi üçün:
Yarm kilo qiymə
Duz
İstiot
Pul bibər
Soğan
Cəfəri
Bulğur
Su

Hazırlanması:
Bulğuru ilıq suda isladın. Yumşaldıqdan sonra yaxşıca yoğurun. Arada azca ilıq su da əlavə edin. Daha sonra soğanı maşından keçirərək suyunu sıxın. Suyunu sıxdığınız soğanı tavada yağ da əlavə edib qovurun. Yaxşıca qovrulan soğana qiymə və ədviyyatları da əlavə edib qovurun. Cəfəri doğrayıb soyumağa qoyun. Xəmirindən götürüb balaca küftə hazırlayın. Xəmirin içini çox nazik olmayacaq şəkildə açın və 2 çay qaşığı qiymə qoyub ağzını bağlayın. Küftələr hazır olduqdan sonra qaynayan isti suyun içinə atıb 5 dəqiqə bişirin. Üstünə bol kərə yağı əridib tökün.
Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiÇiyələkli nar suyu

Vəsaitlər:
1 su stəkanı nar suyu
1/2 su stəkanı çiyələk
4-5 kub buz
1 yemək qaşığı bal

Hazırlanması:
Bütün vəsaiti blenderdən keçirin. Hamarlaşana qədər qarışdırın.
Və içkiniz çox qısa müddətdə hazırdı. Sərin için.

Nuş olsun! Ardı »