Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiKartoflu omlet resepti (Avropa mətbəxi)

Tərkibi:
Bişmiş kartof – 300 q.
Yumurta – 7 əd.
Kərə yağı – 40 q.
Duz, istiot

Hazırlanması:
Məsləhət görülür ki, omlet üçün yumurtanı soyuducudan 1 saat əvvəldən çıxardın.
Tavada kərə yağını qızdırın, yağ köpüklənməyə başlayanda ora kartof dilimlərini qoyun. Qızılı rəng alana kimi qızardın.
Ayrı qabda yumurtaları çırpın, duz-istiot vurun, 1 xörək qaşığı soyuq su əlavə edin və çəngəllə sürətlə çırpın.
Yumurta kütləsini kartofun üzərinə tökün, 2-3 dəqiqə bişirin. Omleti çevirin. Süfrəyə kiçik tavada isti-isti verilməlidir.
Yeyərkən üzərinə pendir və ya xama əlavə edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiÖZBƏK ÇÖRƏYİ

ÖZBƏK ÇÖRƏYİ

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını açaraq maya qoyuruq. Mayanın üstünə südü tökürük. Yumurta qırırıq. Unun üzərinə duzunu atırıq. Ortadan maya əridərək yoğurmağa başlayırıq. Kifayət qədər ilıq su əlavə edərək xəmir əldə edirik. Xəmirə un səpərək açırıq. Boyuna uzun bir xəmir açdıqdan sonra üstünə kərə yağını sürürük. Xəmirdən 2-3cm. Qədər qalınlıqda zolaqlar kəsirik. Kəsdiyimiz zolaqları rulon edirik. İlk zolaqdan keçirdiyimiz rulonu ikinci zolağın üzərinə qoyaraq rulon şəklində bükürük. Bütün zolaqları üst-üstə rulon edirik. Sonunda böyük bir hissə rulon əldə edirik. Yağlanmış yumru kiçik bir boşqaba rulonu alırıq. Üzərinə basaraq məcməyi boyuna gətiririk. Yumurta sınırıq və çalırıq. Xəmirin üzərinə yumurta Ardı »

Dünya mətbəxiKarri ilə xiyar şorabası

Tərkibi :
1,1-1,2 kq xiyar
4 budaq şüyüd, cəfəri
2 baş soğan
150 ml 9%-li sirkə
2 x.q. iri duz
3 x.q. şəkər tozu
2 ç.q. quru, dənəvər xardal
2 dəfnə yarpağı
1,5 x.q. karri tozu
1,5 l su
Hazırlanması :

Yaxşıca yuyulmuş 2-litrlik bankanın dibinə bir ədəd dörd yerə bölünmüş soğan, 1 ç.q. dənəvər xardal, 1 budaq şüyüd, 1 budaq cəfəri qoyun.Xiyarları yaxşıca yuyun, fal-fal (qalın) doğrayıb bankalara doldurun.Duzlu su: suyu qaynadın, qaynara düşəndə duz, şəkər tozu və karrini əlavə edin. Dəfnə yarpağı əlavə edin, daha 3 dəqiqə qaynadın. Qaynar-qaynar xiyarların üstünə tökün. Bankaların ağzına qapaq qoyub 10 dəqiqə sterilizə edin. Bağlayın, bankaları çevirin, adyala bükün, tam soyuyanadək Ardı »

Dünya mətbəxiÇeçil pendir

Hazırlanma qaydası:
Süd arzuya görə ya süd maşınından kecirilərək qaymağı ayrılır ya da bir qabda saxlayıb yüngül turşudulur. Daha sonra südün miqdarına görə pendir mayası qoyulur. Ocağa qoyulur, zəif od üzərində taxta bir qaşıqla qarışdırılır. Mayalanan süd qaşığın ətrafına sarılmağa və tel-tel olmağa başlayınca əlin dayanacağı bir istilikdə ikən iki əllə sıxıla-sıxılıa yoğrulub halqa halına gətirilir. Halqa tel-tel olanda iki əllə sıxılır və çəkilir. Sudan çıxarılaraq bir qab içində saxlanılır. Az sonra dilimlənib duzlanır. Içindəki suyu təmiz süzülür. Duzlu suya qoyularaq saxlanılır. Ardı »

Dünya mətbəxiMeksikan sayağı toyuq

Tərkibi:
Toyuq 1
Soğan 2 ədəd
Bolqar bibəri 2 ədəd
Təzə pomidor 4-6 ədəd (konservləşdirilmiş təzə pomidorla da əvəz edə bilərsiniz)
Konservləşdirilmiş qarğıdalı 1 bank
Sarımsaq
Mayonez
Duz
İstiot
Pendir

Hazırlanması:
Toyuğu yuyub, hissələrə bölüb, duzlayıb, istiotlayıb kənara qoyun.
Bibəri yuyub, nazik çöp şəklində doğrayın, içini təmizləyin.
Pomidorları yuyub, dairə və ya kvadrat şəklində doğrayın.
Soğan və sarımsağı təmizləyib xırda şəkildə doğrayın.
Yağlanmış tavaya sıra ilə ərzaqları düzün:
Soğan
İstiot
Pomidor
Qarğıdalı çox kiçik üyüdülmüş sarımsaq.
Üzərinə toyuq ətini düzün, mayonez əlavə edib, yaxşı qızdırılmış sobaya qoyun.
35-40 dəqiqə bişirin. Bu vaxt ərzində toyuqu iki dəfə çevirin ki, hər tərəfli bişsin.
Hazılanmasına 10 dəqiqə qalmış üzərinə holland pendiri əlavə edin. Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələk sousunda kovboy steyki

Tərkibi:

Can əti-400 q
Kartof-3 ədəd
Duru yağ-50 q

Sous üçün:

Göbələk-200 q
Un-50 q
Qaymaq-100 q
Limon
Göyərti
Duz, istiot

Hazırlanması:

1. Can əti axşamdan duz və istiotla basdırma edilir.
2. Basdırma ətin üzəri bıçaq ilə bir neçə yerdən çərtilir və duru yağda qızardılır.
3. Qabığı soyulmamış kartoflar yuyulur, üzəri bıçaq ilə çərtilir, duz istiot vurulub qabaqcadan 150-160 dərəcəyədək qızdırılmış sobaya 20 dəq. yerləşdirilir.
4. Sousu hazırlamaq üçün: göbələk sürtgəcdən keçirilir və yağda qovrulur.
5. Göbələyə əvvəl un, daha sonra qaymaq, duz və istiot əlavə edilib yağa düşənədək qovrulur.
6. Hazır ət və kartof boşqaba qoyulur, üzərinə sous əlavə edilir.
7. Süfrəyə verilərkən limon dilimləri və göyərti ilə bəzədilir.

Nuş Olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiHünkar bəyəndi kababı resepti (Türk mətbəxi)

Tərkibi:
300 qr quzu ya da dana əti
1 ədəd qırmızı kapya bibər
1 orta boy soğan
2 ədəd orta boy pomidor
2 yemək qaşığı əlavə zeytun yağı
1 çay qaşığı bibər tomatı
Duz

Bəyəndi üçün
1 kilo badımcan
2 yemək qaşığı un
2 yemək qaşığı duru və ya kərə yağı
3 su stəkanı süd
1 çay stəkanı dolusu təzə holland pendiri rəndəsi
Bir çimdik duz
Kiçik bir diş sarımsaq (arzuya görə)

Hazırlanması:
İlk əvvəl badımcanlarımızı arzu etdiyimiz şəkildə közlüyürük.
Közlənən badımcanları bir paket içərisində ağzı bağlı olaraq gözlədirik (paketə qoyulan közlənmiş badımcan buxarlanma təsiri ilə daha asan soyulur)
Ətimizi və yağımızı bir tavaya alıb suyunu salıb çəkənə qədər bişiririk.
Soğanlarımızı və qırmızı bibərimizi kiçik kiçik doğrayıb əlavə edirik.
Pomidorlarımızı Ardı »

Dünya mətbəxiGül poğaça resepti

Tərkibi:
Xəmir üçün:
3 st un
1/2 st süd
1/2 st duru yağ
1 ç.q duz
1 paket quru maya(10q)
1 ədəd yumurta +1 ədəd yumurta ağı

İçlik üçün:
200 q ağ pendir
1 balaca dəstə cəfəri

Üzü üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
1-2 ç.q çörək otu

Hazırlanması:
Südü ilıq istidirik. Qaba yağı, südü, duzu, mayanı, yumurtanı və bir yumurtanın ağını əlavə edib qarışdırırıq.
Ələnmiş unu qarışığa az-az əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.
Sonra əlimiz ilə normal xəmir yoğururuq. Xəmiri 1-2 saat isti yerdə qoyuruq acıyır.
İçliyi hazırlamaq üçün pendiri sürtgəcin böyük gözündən keçiririk. Ya da çəngəl ilə əzirik. Cəfərini təmizləyib yuyub xırda doğrayıb prendir ilə qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdır.
Xəmir hazır olduqda 20 kündə düzəldirik.
Kündənin birini götürüb 0,5 sm qalınlıqda yayırıq.
Bıçaqla Ardı »