Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiRusty Nail

Tərkibi:

6 cl viski
4 cl portağal likör
3 cl ballı viski likör
16 cl sadə limonad
4 ~ 5 parça buz

Bəzəmək üçün:
2 dilim limon

Hazırlanması:
Viski, portağal və ballı viski likörünü shaker'da yaxşıca qarışdırın.Ən son olaraq limonadı əlavə edib, 1-2 dəqiqə daha çalkalayın.Buz parçalarını kokteyl bardaqlarında paylaşdırın və üzərinə Shaker'da qarışdırdığınız qarışığı əlavə edin.Gilas dənəsi və limon dilimi ilə bəzəyib dərhal xidmət edin.

Nuş Olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiSobada pomidor

Ərzaqlar

Pomidor
pendir (Parmesan pendir)
zeytunyağı
duz
bibər (diləsəniz)
nanə

Hazırlanması

Pomidorları şəkildəki kimi doğrayın, üzərinə vəsaitləri qoyun. 15 dəqiqə sobada bişirin.

Nuş olsun. Ardı »

Dünya mətbəxiŞaurma (user Xratuginanın istəyi)

Ərzaqlar:
Toyuğun döş əti
3 pomidor
Kələm
3 yaşıl xiyar
3 duzlu xiyar
3-4 yerkökü
10 ədəd lavaş
4 xörək qaşığı smetan
4 xörək qaşığı qatıq
4 xörək qaşığı mayonez
6-8 diş sarımsaq
Qara istiot, qırmızı istiot, ketçup
Ədviyyat və göyərti zövqə görə (keşniş, şüyüd, cəfəri)

Şaurma üçün sarımsaqlı sous:
Sarımsağı təmizləyib sürtkəcdən keçiririk. Bura ədviyyatlar, azca şüyüd, mayonez və qatıq əlavə edilir. Zövqə görə sirkə də əlavə edə bilərsiniz. Yaxşıca qarışdırıb dadın tam qarışması üçün yarım saat saxlayırıq.

Hazırlanması:
Toyuğun döş ətini 20 dəqiqə qaynadırıq, sonra ədviyyat, duz, istiot əlavə edərək tavada qızardırıq. Kələmi xırda-xırda doğrayırıq. Yerkökünü sürtkəcdən keçirib kələmə qatırıq. Eləcə də xiyar-pomidoru nazik doğrayıb hazırlayırıq. Sonra lavaşı qoyub üzərinə sous çəkib hazırladığımız ərzaqları sıra ilə Ardı »

Dünya mətbəxiÇərkəz toyuğu <3

Tərkibi:

150 qram çörək qırıntısı
Qaynadılmış və didilmiş toyuq
Bütöv qoz
Toz qoz
Bir diş sarımsaq
1 yemək qaşığı pul bibər
Toyuq suyu
Duz

Çərkəz toyuğuHazırlanması:

150 qram çörək qırıntısı və yarım su stəkan suyu bir qaba tökün. 3 şorba qaşığı toz qozu əlavə edib çırpın. 200 qram qaynadılmış və didilmiş toyuq sinəsini əüzərinə əlavə edib, qarışdırmağa davam edin. Əzilmiş sarımsaq, toyuq suyunu və duzu da içinə atın, yaxşıca qarışdırın. Xidmət qabına tökün. İri toyuq sinəsi və bütöv qozla bəzəyin. Üzərinə kərəyağında qızardılmış pul bibər gəzdirərək xidmət edə bilərsiniz artıq.

Nuş olsun ! Ardı »

Dünya mətbəxiKözdə qarğıdalı

Ərzaqlar:

Sütül qarğıdalı

Hazırlanması:

Yanan közün üstündə qarğıdalıları ya şişin ucuna taxıb bişirirsiniz ya da üstünə qoyub maşa vasitəsi ilə hər tərəfini çevirib bişirirsiniz.

Ya da istəsəniz közün üstünə setka qoyub qarğıdalıları düzüb hər tərəfini çevirib bişirə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiMisir çörəyi

Misir çörəyi

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına qoyuruq. Ortasını açırıq və südü, zeytun yağını tökürük. Unun üzərinə qabartma tozu və duz səpirik. Ortasına aldığı qədər isti su tökürük və ortadan yoğurmağa başlayırıq. xəmir hazırlayırıq və yağlanmış soba qabına xəmiri your up. Əlimizi suya batıraraq xəmiri boşqaba basırıq və üzərini düzəldirik. Bıçaqla dilimliyirk. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

QARĞIDALI ÇÖRƏYİ:

1 kq qarğıdalı unu
1 su b. Süd
1 çay b. Zeytun yağı
Yarım pk. Qabartma tozu
Duz
İsti su Ardı »

Dünya mətbəxiÇiyələk souslu benye

Benye - fritürdə qızardılmış ekler-ponçiklərdir. İçi boş, üstü isə xırt-xırtlı. Bunları hazırlayarkən nəzərə alın ki, bişirərkən həcmi 3-4 dəfə böyüyür.

Belə ponçikləri adətən süfrəyə portağal sedrası, yaxud darçınla qarışdırılmış şəkər pudrasına batıraraq verirlər. Çiyələkli sousla da çox dadlı olur.

Tərkibi (30-40 ədəd):

250 ml su
125 q kərə yağı
1/4 ç.q. duz
125 q un
1/2 ç.q. şəkər tozu
0,5 limonun sedrası
4 yumurta

fritür üçün bitki yağı

çiyələkli sous:
400 q çiyələk
200 q şəkər tozu
1 x.q. balzam sirkəsi

Çiyələk sousu:

Tavaya çiyələk və şəkər tozunu qoyub orta itilikli odda qarışdıraraq şəkər əriyincə bişirin. Balzam sirkəsi əlavə edib qarışdıraraq daha 10 dəqiqə bişirin. Ocaqdan götürün.
Qazana su tökün, duz, şəkər Ardı »

Dünya mətbəxiAmerikasayağı Alma Piroqu))

Amerikanın ən məşhur şirniyyatlarından biri almalı piroqdur. Mən də çox xoşlayıram, evdə hazırlananı isə lap çox. Bişirilməsi çətin deyil. Qəliz heç nə yoxdur. Xəmirin hazırlanma qaydasını əvvəlki yazıdan öyrəndik, indi isə gəlin xəmiri almayla dolduraq olsun alma piroqu. Ləzzət!

Alma Piroqu
Resept "Martha Stewart’s Cooking School” kitabından adaptə edilmişdir

İçini doldurmaq üçün:
1.5 kq assorti alma /istənilən sort alma ola bilər/ - qabığı soyulub,çəyirdəyi çıxarılmış almalar 6 mm qalınlığında dilimlənir.
¾ fincan şəkər tozu
2 xörək qaşığı un və ya 1+ 1/2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 xörək qaşığı təzə limon şirəsi
¾ çay qaşığı döyülmüş darçın (çox istəsəniz 1 qaşıq götürə bilrəsiz)
¼ çay qaşığı döyülmüş zəncəfil (zövqə Ardı »