Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Dünya mətbəxiLavaş cips və ajvar sous resepti

Tərkibi:
2 Su stəkanı un
1 Ç.q duz
1 Ç.q instant maya
1 X.q toz şəkər
1 X.q zeytun yağı
1 Su Stəkanı ilıq su

Ajvar sous üçün:
2 Ədəd badımcan
3 Ədəd qırmızı bibər
2 Diş sarımsaq
2 X.q limon suyu
3 X.q zeytun yağı
Kifayət qədər duz
Kifayət qədər qara bibər
Kifayət qədər kişniş
Kifayət qədər kimyon

Üzəri üçün:
Kifayət qədər susam
Kifayət qədər kökə otu
Kifayət qədər pul bibər
Kifayət qədər kəklik
Kifayət qədər duz

Hazırlanması:
Unu bir kasaya ələyin. Duz, maya, şəkər, zeytunyağı və suyu əlavə edib yoğurun.
İçinə bir çimdik ədviyyat əlavə edib təkrar yoğurun. Üzərini örtüb 1 saat gözlədin.
Xəmiri yağlı kağız üzərinə qoyub oxlovilə nimçə böyüklüyündə incə açın.
Üzərinə ədviyyatları səpin. Xəmiri rulet ilə üçbucaq şəkildə kəsib kağız ilə birlikdə nimçəyə Ardı »

Dünya mətbəxiNanəli mərci şorbası resepti (Türk mətbəxi)

Tərkibi:
1 stəkan yarım qırmızı mərci
1 pomidor – iri-iri doğrayın
1 yerkökü – iri-iri doğrayın
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 dolu xörək qaşığı quru nanə (istəyə görə artırıb yaxud azaltmaq olar)
4-5 xörək qaşığı kərə yağı (istəyə görə artırıb yaxud azaltmaq olar)
Duz-istiot

Hazırlanması:
Mərcini yaxşıca yuyub, süzünü süzüb qazana qoyun. Üstünə 4-5 stəkan su töküb qaynadın.

Qaynayan mərcinin kəfini yığın. Mərci yarım-bişmiş olduğunda qazana doğranmış pomidor, yerkökü, tomat pastası və quru nanəni əlavə edin. Orta hərarətdə bişirməyə davam edin. Mərci tam yumşalanda, kütləni blenderdə püre halına gətirin. Yenidən qazana tökün. Zövqə görə duz və istiot vurun. Şorba qatıdırsa, bir az da su əlavə edib, qaynadın.
Tavada kərə Ardı »

Dünya mətbəxiSobada pomidor

Ərzaqlar

Pomidor
pendir (Parmesan pendir)
zeytunyağı
duz
bibər (diləsəniz)
nanə

Hazırlanması

Pomidorları şəkildəki kimi doğrayın, üzərinə vəsaitləri qoyun. 15 dəqiqə sobada bişirin.

Nuş olsun. Ardı »

Dünya mətbəxiQızarmış mini xəmirlər

Qızarmış mini xəmirlərin vəsaitləri:

2.5 su stəkanı un
1 yumurta
2 yemək qaşığı qatıq
1 çay qaşığı soda
İlıq su
1 çay qaşığı duz

Qızarmış mini xəmirlərin hazırlanması:

Unu qarışdırma qabına alın. Soda və duz ilə qarışdırın. Ortasını hovuz kimi açaraq yumurta və qatığı əlavə edin və qarışdırın. Az - az su əlavə edib ələ yapışmayan yumşaq bir xəmir yoğurun.

Üzərini örtərək 10 dəqiqə istirahət etdirin. Xəmiri unlanmış zəmində mərdanə ilə açıb yumru bir qəlib ilə parçalar kəsin. Dağ olmuş günəbaxan yağında qızardın və çox yağını süzdürmək üçün kağız dəsmal üzərinə alın. İsti ya da ilıq xidmət edin. Ardı »

Dünya mətbəxiRusty Nail

Tərkibi:

6 cl viski
4 cl portağal likör
3 cl ballı viski likör
16 cl sadə limonad
4 ~ 5 parça buz

Bəzəmək üçün:
2 dilim limon

Hazırlanması:
Viski, portağal və ballı viski likörünü shaker'da yaxşıca qarışdırın.Ən son olaraq limonadı əlavə edib, 1-2 dəqiqə daha çalkalayın.Buz parçalarını kokteyl bardaqlarında paylaşdırın və üzərinə Shaker'da qarışdırdığınız qarışığı əlavə edin.Gilas dənəsi və limon dilimi ilə bəzəyib dərhal xidmət edin.

Nuş Olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiAlkoqolsuz "Moxita" kokteyli

Vəsaitlər
Limon laym
Sprite limonadı
Şəkər
Təzə nanə
Buz

Hazırlanması
1. Stəkanın dibinə limon və yaxud laym dilimi, nanə yarpaqları qoyulur.
2. 1 ç.q qaşığı şəkər əlavə edib bir qədər qarışdırılır ki, nanə və limonun ətri açılsın.
3. Stəkanın ortasından azacıq yuxarıya kimi Sprite süzülür və üçərinə buz kubikləri əlavə olunur.
4. "Moxita" kokteyli nanə yarpaqları ilə bəzənir. Ardı »

Dünya mətbəxiPendirli krem

Ərzaqlar:

400 q krem pendir

200 q qaymaq

4-5 x.q şəkər tozu

Hazırlanması:

Krem pendir, qaymaq və şəkər tozunu üst-üstə tökürük.

5-10 dəqiqə mikserlə çalırıq.

Kremimiz hazırdı.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiÇiy küftə resepti

Tərkibi:
Dana qiyməsi (bir neçə dəfə çəkilmiş) 250 qr
Bulqur 400 qr
Bibər tomatı 2 x/q
Pomidor tomatı 1 x/q
Baş soğan 2 ədəd
Sarımsaq 5 diş
Duz – istiot
Cəfəri yarım dəstə;
Yaşıl soğan (ancaq yaşıl hissələri) yarım dəstə.

Hazırlanması:
Baş soğanla sarımsaq xırda-xırda doğranılır, üzərinə bibər və pomidor tomatlarını, eləcə də qiyməni töküb, yoğurmağa başlayın.
Bulquru da əlavə edib, arada az miqdarda su tökərək, yoğurmağa davam edin.
Sonra doğranmış cəfəri, yaşıl soğan və duz-istiotunu vurun. Azca su əlavə edib, son dəfə yoğurun.

Qeyd: Çiy küftəni hazırlayan zaman istifadə edəcəyiniz su 2 stəkanı keçməməlidir. Çiy küftələrə forma verərək, süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun! Ardı »