Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiPanakota resepti

Tərkibi:
3 yarpaq jelatin
vanil budağı
500 m yağlı qaymaq
50 q+2 ç.q. şəkər tozu
250 q böyürtkən

Hazırlanması:
Jelatini 5 dəqiqə ərzində soyuq suda isladın. Vanilin budağını uzununa kəsib içini çıxarın. Qaymağa vanilin qabıqlarıyla toxumlarını, 50 q şəkər tozu əlavə edib vam ocağın üzərinə qoyun.
15 dəqiqədən sonra (qaynayanda) ocaqdan götürün, vanilin qabığını içindən çıxarın. Qarışdıraraq jelatin əlavə edin. Dərin qablara töküb soyuducuda 6 saat saxlayın.

150 q böyürtkəni (başqa giləmeyvə də olar) mikserlə çalıb sous halına gətirin, sonra cunadan süzüb içinə 2 ç.q. şəkər tozu əlavə edin.

Soyumuş deserti bir neçə saniyəlik isti suya qoyun, sonra bıçaqla qabın kənarından ehtiyatla ayırıb boşqaba ağzıüstə çevirin. Üzərinə böyürtkən sousu gəzdirib giləmeyvə Ardı »

Dünya mətbəxiDadlı içkilərimizdən meyvəli buzlar hazırlayaq

Yay istilərində qovrularkən ya da iştahınızı açmaq üçün sərin bir stəkan suyun yerini başqa bir şey tuta bilməz? Xüsusilə içində meyvəli buzlar olarsa...

Böyük buz qəliblərinin içinə xoşladığınız meyvə sularından bir qat doldurun. Bunu dondurduqdan sonra yeni bir meyvə şirəsi tökün və təkrarən dondurun. Qəlibləri doldurana qədər əməliyyatı davam edin.Göyqurşağı kimi, həm də ləziz buzlarınız olacaq.

Bunu edərkən aralarına kiçik - kiçik doğranmış meyvələr əlavə edə bilərsiniz. Beləcə buz əriyərkən suyunuza möhtəşəm bir dad əlavə etmiş olacaqsınız.
Dadlı içkilərimizdən meyvəli buzlar hazırlayaq
Eyni şəkildə sadəcə meyvələri donduraraq içkilərinizə əlavə edə bilərsiniz. Soyuq çay üçün limon dilimləri, südünüz üçün çiyələk kimi meyvələr dondura bilərsiniz. Ardı »

Dünya mətbəxiAmerika piroqu resepti

Tərkibi:
500 q mal əti
500 q qoyun əti
2 yumurta
1 baş soğan
2 diş sarımsaq
1/2 st. su
çörək qırıntıları

Sous üçün:
1/2 ketçup
2 x.q. qəhvəyi şəkər
1 ç.q. alma sirkəsi

Hazırlanması:
Bir qabda mal və qoyun əti qiymələrini, 2 yumurta, çörək qırıntıları, xırda doğranmış soğan və sarımsağı qarışdırın. Duz, istiot vurun. Bunu dopuya (saxsı küpəyə) yığın.
Ayrıca 1/2 st. ketçup, 2 x.q. qəhvəyi şəkər tozunu və 1 ç.q. alma sirkəsini qarışdırın. Bunu da küpəyə əlavə edəndən sonra (qarışdırmadan) 1-1,5 saat müddətində, 200 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiBrokoli souslu makaron

Vəsaitlər:
* Yarım kilo brokoli
* 1 qutu süd kremi (200 ml)
* Yarım paket makaron
* 1 diş sarımsaq
* 1 ədəd orta boy kök
* Zövqünüzə görə duz, qara bibər

Hazırlanması:
Makaronu, paketin üzərində göstərilən müddət qədər qaynadıb süzün. Brokolini yuyub saplarını kəsərək təmizləyin.Buxarda və ya qaynar suda yumuşalana qədər qaynadın. Qaynadılan brokoliyi süzüb mətbəx nimçəsində çəkin. Sarımsağın qabığını soyub rəndələyin. Sous nimçəsinə brokoli, sarımsaq və kremi götürüb qarışdırın. Orta dərəcəli atəşdə bir qədər qaynadın. Duz və qara bibər əlavə edib qarışdırın. Sous nimçəsini ocaqdan endirin.
Xidmət qabına makaronu alın. Üzərinə brokoli sousunu gəzdirin. Kökün qabığını soyub rəndələyin. Brokoli sousun üzərinə səpin.

Nuş olsun ! Ardı »

Dünya mətbəxiXaçapuri

Xəmiz üçün:
0.5 L qatıq
1-yumurta
1-ç.q. şəkər tozu
1-ç.q. soda və ya qabartma tozu
1-x.q. bitki yağı
Duz

İçlik üçün:
500 q pendir.

Hazırlanması:
Pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin.Unu qabartma tozu ilə qarışdırın.Bir qaba unu töküb ortasına qatıq, yumurta, duz, şəkər tozu və bitki yağı əlavə edin.Elastik xəmir yoğurub bir saat soyuducuda saxlayın.Xəmiri kiçik hissələrə ayırıb yayın.Ortasına pendir qoyun, xəmirin kənarlarını ortaya gətirib birləşdirin.Sonra onu tərsinə çevirib oxloyla yayın.Tavanı qızdırıb bitki yağı sürtün (əgər xaçapuri qızaran zaman şişərsə, çəngəllə deşiklər açın).Hazır xaçapurini kərə yağı ilə yağlayaraq üst-üstə yığın.İstəyə görə içliyə cəfəri və şüyüd də əlavə edə bilərsiniz. Ardı »

Dünya mətbəxiUrfa yemeyi

Urfa yemeyi

MATERİAL SİYAHISI:

2,5 su b. İncə bolqar
1 soğan
1 su b. Qoz
2 şorba k. Pomidor tomatı
2 şorba k. Bibər tomatı
1 dəstə cəfəri
1 dəstə nanə
5 budaq təzə soğan
Nar turşsu
Duz
Zeytun yağı

İÇİ:

İncə bolqarı isti suyla ıslam yumşalmağa buraxırıq. Cəfəri, nanə, təzə soğanı doğrayırıq. Qozu doğrayıcıdan keçiririk. Bolqarın üzərinə tomatları qoyuruq və yoğururuq. İçinə doğradımız yaşıllıqları, ceiviz, doğranmış soğanı əlavə edirik. Duzunu, zeytun yağını və nar sirkən töküb qarışdırırıq. Limon dilimləri, nanə yarpağı bəzəyərək xidmət edirik. Ardı »

Dünya mətbəxiAsand Hamburger hazırlanması

Tərkibi:
4 ədəd hamburger çörəyi
4 ədəd cücə burger
4 ədəd xiyar turşusu
1 ədəd böyük boy pomidor
2 yarpaq buruq

Hazırlanması:
Cücə burger az yağda bişirilir. Pomidor halqa-halqa doğranır.
Turşu incə-incə boyuna kəsilər. Bnlar 4 parçaya bölünər bütün vəsaitlər çörəyin arasına qoyular yüngül basdırılar.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiEvdə hazırlanan ketçup resepti

Tərkibi
2 ədəd dəfnə yarpağı
2 ədəd pomidor
6 ədəd qərənfil
3 çay qaşığı qırmızı bibər
2 ədəd quru Soğan
5 diş sarımsaq
1 su stəkanı sirkə
1 çay qaşığı darçın
3 çay qaşığı toz şəkəri
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması
Pomidorlar yuyular, soğan və sarımsaqla birlikdə doğranır.
Hamısı birlikdə bir qazana qonub qapağı bağlanır.
Yüngül atəşdə 30-40 dəqiqə bişirilir.
Qaşıq köməyi ilə tel süzgəcdən keçirilir.
İçinə dəfnə yarpağı, sirkə, qərənfil, qırmızı pul bibər, şəkər, qara bibər, darçın və duz qoyub qarışdırılar.
Yüngül atəşdə və qapaq bağlamadan, hərdənbir qarışdıraraq axıcı bir qatqıya çevrilənə qədər qaynadılır.
Təkrar tel süzgəcdən keçirilir.Bir az soyuyunca şüşə və ya qablara doldurulur.
Yaxşıca soyuduqdan sonra soyuducunda saxlanılır.

Nuş olsun! Ardı »