Dünya mətbəxi → Özbək plovu
Vəsaitlər:
1 ədəd quru soğan
1 dəstə cəfəri
2 ədəd kök
250 qr qoyun əti
İstiot
Duz
3 qaşıq kərəyağı
1 stəkan göy noxud
5 stəkan su və ya ət suyu
2 ədəd pomidor
3 stəkan plovluq düyü
Hazırlanması:
Düyünü ayırd edib bir qaba qoyun
Duz və üzərini örtəcək qədər isti su qoyub soyumasını gözləyin
Suyunu süzüb soyuq sudan keçirib təkrar suyunu yaxşıca süzdürün
Qazanda yağı əridib düyünü əlavə edin Bir az qovurub suyunu əlavə edib duz tökün Qazanın qapağını bağlayıb 4-5 dəqiqə saxlayın, daha sonra batıq atəşdə plovu bişirin
Ayrı bir qazana, bir şorba qaşığı kərəyağı və rəndələnilmiş soğanı töküb qovurun
Bu vəsaitə, quşbaşı doğranmış ətləri əlavə edib bir az daha qovurun Rəndələnilmiş kök və Ardı »