Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiÖzbək plovu

Vəsaitlər:
1 ədəd quru soğan
1 dəstə cəfəri
2 ədəd kök
250 qr qoyun əti
İstiot
Duz
3 qaşıq kərəyağı
1 stəkan göy noxud
5 stəkan su və ya ət suyu
2 ədəd pomidor
3 stəkan plovluq düyü
Hazırlanması:
Düyünü ayırd edib bir qaba qoyun
Duz və üzərini örtəcək qədər isti su qoyub soyumasını gözləyin
Suyunu süzüb soyuq sudan keçirib təkrar suyunu yaxşıca süzdürün
Qazanda yağı əridib düyünü əlavə edin Bir az qovurub suyunu əlavə edib duz tökün Qazanın qapağını bağlayıb 4-5 dəqiqə saxlayın, daha sonra batıq atəşdə plovu bişirin
Ayrı bir qazana, bir şorba qaşığı kərəyağı və rəndələnilmiş soğanı töküb qovurun
Bu vəsaitə, quşbaşı doğranmış ətləri əlavə edib bir az daha qovurun Rəndələnilmiş kök və Ardı »

Dünya mətbəxiPepeçura

Tərkibi:
3.5 (7/2) yemək qaşığı qarğıdalı nişastası
1 kq. qara üzüm
6 su ​​stəkanı su
1 su stəkanı toz şəkər

Hazırlanması:
Qara üzümü yaxşıca yuyun. Dənələrini ayırın. Geniş bir qaba qoyub üzərinə 1 stəkan şəkər əlavə edin və bir qaşıqla basdıraraq əzin. Sonra 4 stəkan su əlavə edib qarışdırın, qazana alıb qaynadın. Qaynatdıqdan sonra üzüm suyunu süzgəcdən keçirin. Süzülmüş üzüm suyunu 1 stəkan suda əritdiyiniz nişastayla birlikdə hamar bir konsistensiya sahəyə qədər qarışdırın. Nişastalı üzüm suyunu qazana geri boşaldın və təkrar ocağa qoyun. Tez-tez qarışdıraraq yoğunlaşana qədər bişirin. İsti-isti təqdim etmək istədiyiniz qaba tökün. Soyuducuda yaxşıca soyudaraq qatılaşmasını gözləyin. Üzüm və nanə yarpaqları ilə xidmət edə Ardı »

Dünya mətbəxiKartoflu Selanik piroqu

Kartoflu Selanik piroqu

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını açırıq. Ortasına zeytun yağını və qatıq suyunu axıdırıq. Unun üstünə də duz səpirik. Ortadan mayeləri qarışdıraraq yoğurmağa başlayırıq. İlıq su əlavə edərək yoğurmağa davam edirik. xəmir əldə edirik. Daxili xərci üçün kartofları soyuruq Xəmirdən 24 parçaya ayırıb yuvarlayırıq. Gəldiyimiz xəmirləri pərlə desert boşqabı böyüklüyündə açırıq. Kərə yağını əriyərək duru yağla qarışdırırıq. Açdığımız xəmirlərdən 12 dənəsini aralarına yağ qarışığından sürərək üst-üstə qoyuruq. Digər 12 bəzə də aralarını yağlayaraq üst-üstə diziyoruz. Kartofları incə dilimliyirik.Bu dilimləri də küp küp doğrayırıq. Soğanı da yeməli doğrayırıq. Kartof və soğanı bir kasaya alıb duzunu və qara bibəri qoyuruq. Yuvarlaq Ardı »

Dünya mətbəxiÇiyələkli Pudinq

Ərzaqlar:
5 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
1 çay stəkanı nişasta
200qr çiyələk

Hazırlanması:
Çiyələkləri təmizləyib mikserdə vəya əliniizlə əzin. Digər ərzaqların hamısını qazanda qarışdıraraq qaynadın.(çiyələyi qatmayın). Topa topa olmasın deyə mikserlə çalın. Sonda çiyələyi əlavə edin. 2-3 dəqiqə qaynadıqdan sonra götürün. Kasalara boşaldın. Üzərini çiyələklə bəzəyin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiEvdə ketçup hazırlamaq üçün..

Lazım olan ərzaqlar:
1 kq pomidor;
2 ədəd soğan;
3-4 diş sarımsaq;
3-4 xörək qaşığı sirkə;
2 çay qaşığı qırmızı istiot;
1 çay qaşığı qara istiot;
1 çay qaşığı şəkər tozu;
1 çay qaşığı duz;
1 ədəd dəfnə yarpağı.
Hazırlanması:
Soğan, pomidor və sarımsağı doğrayın. Qazanda 30 dəqiqə bişirin. Sonra süzgəcdən keçirərək sirkəni, qırmızı istiotu, şəkər tozunu, qara istiotu, duzu və dəfnə yarpağını əlavə edin. Qarışdıraraq 5-10 dəqiqə bişirin. Soyuduqdan sonra bir qaba töküb soyuducuya qoyun.
P.S. Zövqə görə istəsəniz hazırladığınız ketçupa zeytun və ya günəbaxan yağı da əlavə edə bilərsiniz. Ardı »

Dünya mətbəxiKartofla bişirilmiş jiqo resepti

Tərkibi:
2 kq quzu budu
4 diş sarımsaq
duz
istiot
2 ç.q. rozmarin qurusu
1,5 kq kartof
2 x.q. zeytun yağı
50 q kərə yağı
şüyüd

Hazırlanması:
Quzu budunu basdırma edin: sarımsaq, rozmarin və zeytun yağını blenderdə qarışdırın (yaxud xırda doğrayıb həvəngdəstədə əzin). Alınan məhlulu budun üstünə sürtün. Duzlayıb-istiotlayın, üstünə ağır yük qoyub 1 saat saxlayın.

Kartofu təmizləyib, yuyub 4 yerə bölün. Kərə yağını qızdırın, xırda doğranmış sarımsaqla şüyüdü əlavə edib ocaqdan götürün. Kartofu içinə salıb qarışdırın.

Dərin siniyə folqa döşəyin. Ortasına budu, kənarlarına isə kartofu düzün, azca su əlavə edin. Folqanı üstünə çəkin (qapaq kimi kip bağlayın).

280 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişirin. Sonra çıxarıb folqanı açın, bıçaqla ətin üstünü çərtin, sousundan üstünə Ardı »

Dünya mətbəxi++++++++++6 ədviyyatın xeyri!

Yeməklərinizdə, şirniyatlarınızda, çörək istehsalında, qısacası mətbəxin hər anında istifadə edəcəyiniz, ləzzətin sağlamlıqla inteqrasiya olunduğu kiçik sirləri göz ardı etməyin.

Kətan toxumu
Kətan toxumu yüksək nisbətdə çoxlu doymamış yağ turşuları, aşağı nisbətdə doymuş yağ turşusu, yüksək nisbətdə liflə birlikdə bol miqdarda kalium, az miqdarlarda isə maqnezium, dəmir, mis, sink və müxtəlif vitaminlər ehtiva edər.
Kətan toxumunu təbii məhsul dükanlarından əldə edə bilərsiniz. Təzəliyini anlamaq üçün çəmənlənib çəmənlənmədiyinə baxa bilərsiniz, əgər çəmənlənmirsə götürdüyünüz yerə qaytarın. Üyüdülmüş kətan toxumunun həzmi çox daha asandır. Kətan toxumu otaq istiliyində bir il təzəliyini qoruyar. Mətbəxdə kətan toxumunu əl altında saxlayaraq, üyüdülmüş halda salatlarınıza, qatığınıza səpə bilər, sobada etdiyiniz xəmir Ardı »