Dünya mətbəxi → Ətli Kıbrıs dürməyi
İÇİ:
Dana ətini zolaq zolaq doğrayırıq. Soğanları xırda doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və əti qoyub qovururuq. Arxasınca soğanı əlavə edirik və qovururuq Ətin bişməsinə yaxın duzunu atırıq.
Kartofları soyuruq və alma kəsiyi doğrayaraq qızardırıq. Pomidorları dilimləyirik.Ağ pendiridə dilimləyirik. yağ qoyduğumuz tavada qızardırıq. Cəfəri incə nazik doğrayırıq. Lavaşları dəzgaha düzürük..Hazırladığımız əti lavaşlara bölüşdürürük.
Üzərinə ağ pendir və pomidor kəsiklərini bölüşdürürük. Qızarmış kartofları düzürük Cəfəri səpirik. Lavaşları dürüm şəklində bükürük. Ləvazimatları üçün, xiyarı, şüyüdü və nanə xırda doğrayırıq. Hamısını qatığa iştirak edirik və çalırıq. Dürüm-lərlə bərabər xidmət edirik.
ƏTLİ KİPR DÜRÜM-ü
500 q. Dana əti
10 lavaş
Ardı »