Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiƏtli Kıbrıs dürməyi

Ətli Kıbrıs dürməyi

İÇİ:

Dana ətini zolaq zolaq doğrayırıq. Soğanları xırda doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük və əti qoyub qovururuq. Arxasınca soğanı əlavə edirik və qovururuq Ətin bişməsinə yaxın duzunu atırıq.

Kartofları soyuruq və alma kəsiyi doğrayaraq qızardırıq. Pomidorları dilimləyirik.Ağ pendiridə dilimləyirik. yağ qoyduğumuz tavada qızardırıq. Cəfəri incə nazik doğrayırıq. Lavaşları dəzgaha düzürük..Hazırladığımız əti lavaşlara bölüşdürürük.

Üzərinə ağ pendir və pomidor kəsiklərini bölüşdürürük. Qızarmış kartofları düzürük Cəfəri səpirik. Lavaşları dürüm şəklində bükürük. Ləvazimatları üçün, xiyarı, şüyüdü və nanə xırda doğrayırıq. Hamısını qatığa iştirak edirik və çalırıq. Dürüm-lərlə bərabər xidmət edirik.

ƏTLİ KİPR DÜRÜM-ü

500 q. Dana əti
10 lavaş
Ardı »

Dünya mətbəxiLimonlu ice tea

Ərzaqlar:

• 1 st. şəkər tozu
• 2 st. su
• 1 st. doğranılmış nanə
• 6 st. dəmli çay
• 1 limon
• Buz

Hazırlanması:

Şəkər və 1 stəkan suyu bir qazanda qaynadıb, otaq istiliyində soyumağa qoyun. Nanəni 1 stəkan qaynayan suya atıb, 3-4 dəqiqə gözlədin və süzün. Sirop və nanəli suyu qarışdırıb soyuducuda 1 saat gözlədin. Çaya nanəli siropu əlavə edin. Limonları incə incə dilimleyip içinə atın. Buz və nanə yarpaqları ilə bəzəyərək xidmət edin.

Nuş Olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiRatatouille (Fransiz Mətbəxi)

Tərkibi:
500qr badimcan
500qr kabak (kabaçki)
500qr soğan
500qr bibər
700qr pomidor
2 xörək qaşığı un
5 diş sarımsaq
Kəklikotu
Zövqə görə duz,istiot.

Hazırlanması:
Badımcan və kabakı qabığını soymadan halqavari doğrayırıq üstünə un səpib kənara qoyuruq.
Soğanı xırda-xırda doğrayırıq,pomidorları çərtib üstünə qaynar su töküb qoyuruq ki ,qabığı rahat soyulsun.
Bibəri də doğrayırıq,sarımsağı əzirik.Soğanı qovururuq üstünə bibər,sarımsaq,badımcan və kabakı əlavə edirik.
Pomidorun qabığını soyub doğrayırıq və onu da tərəvəzlərin yanına əlavə edirik.
Qazanın qapağını qoyuruq 1 saat vam odda bişiririk sonra qapağı götürürük,yarım saatda bişiririk ki suyu çəkilsin. Ardı »

Dünya mətbəxiSouslu mezgit

Sousu mezgit tərifi vəsaitlər:
6 ədəd mezgit filesi
4 yemək qaşığı un
4 ədəd yumurta
1 yemək qaşığı duz
1 kasa cips
1.5 su stəkanı maye yağ
8 yemək qaşığı mayonez
4 yemək qaşığı krem
1/2 dəstə şüyüd
1 limon suyu
Sousu mezgitin hazırlanması:
- Yumurtaları duzla çırpın.
- Unu və yaxşıca döyülmüş cipsi qarışdırın.
- Mezgit bu qarışığa bulayıb qızğın maye yağda arxalı önlü qızardın.
- Sousu üçün qıyılmış şüyüd, limon suyu, mayonez və kremi qarışdırın.
- Salat ilə xidmət edə bilərsiniz. Ardı »

Dünya mətbəxiKartof pizzasnını tərifi

Tərkibi:
1 ədəd kartof
1 ədəd yumurta
1 ədəd kiçik pomidor
5-6 dilim sosiska
Rəndələnmiş holland pendiri
duru yağ
zeytun
duz

Hazırlanması:
Kartofu soyduqdan sonra çox incə olmayan dairələr şəklində doğrayın. Maye yağı tavaya qoyaraq üzərinə kartofları əlavə edin. Tavanın üzərinə bir qapaq qoyaraq orta atəşdə kartofları bişirin. Yumurtanı bir qabda yaxşıca çırpın və duzunu əlavə edin. İçinə qara bibər və ya istədiyiniz hər hansı bir ədviyyatı əlavə edə bilərsiniz. Daha sonra yumşalan kartofların üzərinə yumurtanı əlavə edin. Üzərinə kiçik kiçik doğradığınız pomidoru, sosiskanı, zeytunu əlavə edin. Son olaraq da holland pendirindən əlavə edin. Təkrarən üzərinə bir qapağını qoyaraq 2-3 dəqiqə pendir əriyənə qədər bişirin.

Nuş olsun. Ardı »

Dünya mətbəxiŞokoladlı şabalıd püresi

Tərkibi:
* 2 su stəkanı qaynadılmış xarici və daxili qabığı soyulmuş şabalıd
* 1/2 su stəkanı pudra şəkəri
* 2-4 yemək qaşığı arası süd kremi
* 1 paket bitter şokolad
* Bəzəmək üçün arzuya görə püstə

Hazırlanması:
Şabalıdları, pudra şəkərini və 2 yemək qaşığı kremi yaxşıca mətbəx robotundan keçirin.
Daha sonra əlinizə yapışmadan şəkil verə biləcəyiniz bir xəmir halına gələnə qədər krem əlavə edərək, robotu işlədib şabalıd pürenizi hazır hala gətirin. Soyuducuda yarım saat qədər qatılaşması üçün gözlədin.
Şokoladı içi qaynar su dolu bir qazanın üzərinə qoyduğunuz başqa bir kasada (benmari üsulu) əridin. 1 yemək qaşığı krem əlavə edin.
Şabalıd pürenizdən top və ya kiçik uzunca şəkillər verib, bir çəngəl köməyi Ardı »

Dünya mətbəxi2 ləziz dad

Qarğıdalı şorbası
Tərkibi:
5 ədəd qarğıdalı
1 ədəd soğan
3 yemək qaşığı maye yağ
2 ədəd pomidor
5-6 stəkan isti su
duz, qara bibər

Hazırlanması:
5 ədəd qarğıdalının dənələrini ayırın və qaynadın. Fərqli bir qabda 1 ədəd soğanı 3 yemək qaşığı maye yağla qovurun. Üzərinə 2 ədəd pomidor əlavə edib, suyunu çəkənə qədər qızardın. Qaynatdığınız qarğıdalılıarı də əlavə edib, 5-6 stəkan isti su əlavə edin.15 dəqiqə boyunca qaynadın. Şorbanızı rəndədən keçirib, duz və qara bibər əlavə edin və artıq hazırdır.

Frambuazlı və ballı dondurma
Tərkibi:
200 qram dondurulmuş frambuaz
2 şorba qaşığı bal
2 budaq nanə

Hazırlanması:
Frambuazı, balı və təzə nanəni rəndədə püre halına gələnə qədər əzirik.
Buz qabına əlavə edərək,soyuducuda donmasını gözləyirik. İstəyə görə külaha və Ardı »

Dünya mətbəxiMeksika üsulu ət ruleti resepti

Tərkibi:
1 iri baş soğan
1 ortaboy yerkökü
2 diş sarımsaq
1/2 qırmızı şirin bibər
1 x.q. doğranmış çili istiotu (xalapenyo) konservi
600 q mal əti
100 q qoyun əti
3 x.q. xırda suxarı
2 yumurta
1 ç.q. döyülmüş zirə
1/4 ç.q. çili tozu
duz və döyülmüş qara istiot - zövqə görə
bitki yağı (qızartmaq üçün)

Hazırlanması:
Soğanı, yerkökünü, şirin bibəri və sarımsağı xırda doğrayın.
Tavada 2 x.q. bitki yağını qızdırın, doğradığınız tərəvəzləri əlavə edib 7-8 dəqiqə qovurun.
Qiyməni, qovurduğunuz tərəvəzi, çili istiotlarını, suxarı, yumurta və ədviyyatı bir qabda yaxşı-yaxşı qarışdırın.
Dördbucaqlı siniyə döşəyib hamarlayın.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-45 dəqiqə bişirin.
Sobadan çıxarandan sonra 10 dəqiqə otaq temperaturunda saxlayın, sonra sinidən çıxarıb doğrayın.


Nuş olsun! Ardı »