Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiQarpızlı gazpacho

Tərkibi:
200 qr qarpız
1 ədəd soyulmuş xiyar
4 ədəd doğranmış pomidor
2 yemək qaşığı üzüm sirkəsi
4 yemək qaşığı təbii zeytunyağı
Duz
Qara bibər

Hazırlanması:
Qarpızın tumunu çıxarıb kiçik kvadratlar şəklində doğrayın.
Bütün ləvazimatları gazpachonun tərkibində tam istədiyiniz kimi əmin olaraq blenderdən keçirin. İncə bir ələkdən keçirib süzün. Bir müddət soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiMüxtəlif dondurmalar

Bananlı Dondurma

Tərkibi:

Yarım su stəkanı soyuq su
150 qr toz şəkər
200 qr banan
1 ədəd limon suyu
1 qədəh rom (Şərab,Çaxır)

Hazırlanması:

Bananları qabıqlarını soyub süzgəcdən keçirin.
Ayrı bir yerdə şəkəri soyuq suda əridin. Ardından hazırladığınız banan əzməsini qatıb qarışdırın.
Banan əzməsini qarışdırarkən limon suyunu damladaraq əlavə edin.
Limon suyu bitincə romu (çaxır) da damladaraq qatın.
Qarışıq hazır olunca bir qaba boşaldın və orta soyuqluqdakı buzluğa yerləşdirin. 2 saatda bir çıxardıb qarışdırın.
Dondurma keyfiyyətini tapınca buzluğun dərəcəsini ən sona yüksəldin və 1 saat daha gözlədin.
1 saat sonra Buzluqdan çıxardıb banan dilimləriylə bəzəyərək servis edin.

Portağallı dondurma

Tərkibi:

5 ədəd portağal
1 ədəd limon
1,5 su stəkanı toz şəkər
3 su stəkanı su

Hazırlanma qaydası:

Qazana şəkər və suyu əlavə edib Ardı »

Dünya mətbəxi++++++++++++++++++++++Moruqlu Cheesecake

Tərkibi:

1 paket kəpəkli biskvit
2 yemək qaşığı əridilmiş kərə yağı
1 paket krem pendir (200 qram)
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı qatıq
2 ədəd yumurta
2 yemək qaşığı un
1 limon qabığı rəndəsi
1 çay qaşığı vanil

Sousu üçün:

2 yemək qaşığı əridilmiş kərə yağı
1 çay stəkanı toz şəkər
1 ədəd yumurta
1 çay qaşığı limon qabığı rəndəsi
5 yemək qaşığı püre halına gətirilmiş moruq

Hazırlanması:

Biskviti mətbəx robotundan çəkib un halına gətirin. İçinə ərinmiş kərə yağı əlavə edib yoğurun.
Biskvit xəmirini yaxşıca sıxaraq kiçik keks qəliblərinə ya da orta boy soba nimçəsinin döşəməsinə döşəyin. Soyuducuda 30 dəqiqə gözlədin.
Pendir və qatığı dərin bir qaba əlavə edib mikserlə çırpın. Şəkəri əlavə edib püre halı əldə Ardı »

Dünya mətbəxiBallı qəhvə

Vəsaitlər
Təzə dəmlənmiş qəhvə
20 qram bal
20 ml qaymaq
Dondurma 50 qram (adi plombir)
Portağalın yarısının şirəsi

Hazırlanması
Tünd qəhvə dəmlənir, bal və qaymaq əlavə olunur, soyudulur.
Sonra üzərinə dondurma qoyurur və portağal şirəsi tökülür

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiLahmacun + Ayran resepti

Tərkibi:
8 ədəd lahmacun üçün
Xəmiri üçün:
1 xörək qaşığı quru maya
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 3/4 stəkan ilıq su
4 stəkan əla növ un
2 çay qaşığı duz

Üstü üçün:
225 q çəkilmiş qoyun əti
1 ədəd kiçik soğan – xırda-xırda doğranmış (1/2 stəkan)
3 ədəd yetişmiş pomidor – qabığı soyulmuş, sıxılaraq dənəsi çıxarılmış və xırda-xırda doğranmış (1stəkan)
3/4 stəkan xırda-xırda doğranmış cəfəri
3 diş xırda-xırda doğranmış sarımsaq
1 xörək qaşığı acı qırmızı bibər tozu
2 çay qaşığı şirin qırmızı bibər tozu (paprika)
duz
4 xörək qaşığı soyuq su
Süfrəyə Vermək Üçün:
cəfəri
limon
ayran (resept aşağıda)

Hazırlanması:
Əvvəcə xəmiri hazırlayın. Bir qabda maya, şəkər və 1/2 stəkan ilıq suyu maya həll olana qədər qarışdırın. Qoyun isti yerdə Ardı »

Dünya mətbəxiAdana kababı

Adana kababı

İÇİ:

Qırmızı, yaşıl bibər doğrayırıq. Cəfəri və quyruq yağını da doğrayırıq və hamısını geniş bir xarratlıq taxtasına qoyuruq. Zirehlə incə edənə qədər çəkirik. Qiyməyidə əlavə edirik və hamısını bir çəkirik. Duzunu atırıq və yoğurub yuvarlayırıq.

Xərcdən portağal böyüklüyündə parçalar qoparıb yuvarlayırıq. Əlimizə tutmaması üçün əlimizi yüngül ısla-yırıq və kotletləri yastı şişlərə keçiririk. Yağlanmış soba xonçasına düzürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Ləvazimatları üçün, pomidoru, soğanı və cəfəri doğrayırıq. Duzunu istiotu atıb qarışdırırıq və boşqaba qoyuruq. Dırnaq lavaşları də boşqaba düzürük Üzərinə hazırladığımız kababları diziyoruz. Yanında salat, qatıq və turşuyla bərabər xidmət edirik.

ADANA KABABI

600 Ardı »

Dünya mətbəxiSarımsaqlı çay

Sarmısaq çayının faydaları:

Qripə qarşı təsirlidir.

Vitamin və mineral baxımından zəngindir.

Allergiyalara qarşı bədənin müqavimətli olmasını təmin edər.

Yüksək təzyiqi salar.

Sarımsaq çayının buxarı sinusların açılmasını təmin edər.

Antioksidan xüsusiyyəti sayəsində bədəninizdə olan zərərli maddələrin yox olmasında köməkçi olar.

Vəsaitlər :
Zəncəfil
Sarmısaq
Limon suyu
Bal

Hazırlanması :
3-4 barmaq ucu qədər təzə zəncəfili, 1 böyük stəkan suda 6 dəqiqə qaynadın. İçinə 2 iri diş yüngül əzilmiş sarmısaqları qoyun. 5 dəqiqə dəmləndikdən sonra, süzün. 1 çay qaşığı limon suyu əlavə edin. Çox az bal qoyub, ilıq-isti arası için. Bu çayı gündə 2 fincan nə çox ac, nə çox tox olmayacaq şəkildə için. Ardı »

Dünya mətbəxiƏdviyyatlı toyuq budu resepti (Hindistan mətbəxi)

Tərkibi:
1 kq iri doğranmış toyuq budu
1 qəhvə fincanı duru yağ
1 ədəd soğan
1 çay qaşığı kakule
2 ədəd pomidor
1 ç.q duz
1 çay qaşığı zəncəfil
1 ç.q tikka masala ədviyyatı
1 su stəkanı su
1 su stəkanı hind qozu südü

Hazırlanması:
Toyuq ətini yaxşı isinmiş duru yağda qovurun. Doğranmış soğan, kakule, rəndələnilmiş pomidor, zəncəfil, tikka masala ədviyyatı, su və duz əlavə edib, 8-10 dəqiqə bişirin. Hindistan qozu südü əlavə edibocaqdan götürün. İsti olaraq servis edin.

Nuş olsun! Ardı »