Dünya mətbəxi → Müxtəlif dondurmalar
Bananlı Dondurma
Tərkibi:
Yarım su stəkanı soyuq su
150 qr toz şəkər
200 qr banan
1 ədəd limon suyu
1 qədəh rom (Şərab,Çaxır)
Hazırlanması:
Bananları qabıqlarını soyub süzgəcdən keçirin.
Ayrı bir yerdə şəkəri soyuq suda əridin. Ardından hazırladığınız banan əzməsini qatıb qarışdırın.
Banan əzməsini qarışdırarkən limon suyunu damladaraq əlavə edin.
Limon suyu bitincə romu (çaxır) da damladaraq qatın.
Qarışıq hazır olunca bir qaba boşaldın və orta soyuqluqdakı buzluğa yerləşdirin. 2 saatda bir çıxardıb qarışdırın.
Dondurma keyfiyyətini tapınca buzluğun dərəcəsini ən sona yüksəldin və 1 saat daha gözlədin.
1 saat sonra Buzluqdan çıxardıb banan dilimləriylə bəzəyərək servis edin.
Portağallı dondurma
Tərkibi:
5 ədəd portağal
1 ədəd limon
1,5 su stəkanı toz şəkər
3 su stəkanı su
Hazırlanma qaydası:
Qazana şəkər və suyu əlavə edib Ardı »