Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiAbant kababı

Abant kababı

MATERİAL SİYAHISI:

400 q. Qiymə
Duru yağ
1 soğan
Pulbiber, zirə, duz, istiot

Daxili Xərci Üçün:

2 soğan
4 diş sarımsaq
1 qırmızı istiot
1 dəstə ispanaq
1 kasa göbələk
Duru yağ
Duz, istiot

Beşəmel Sosu Üçün:

2 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı un
Duz, istiot
Duru yağ

Üzəri Üçün:

Kaşar pendiri

İÇİ:

Qarışdırma qabına qiyməni soğanı, duz, istiot, zirə və ala bildiyi qədər suxarı ilə küftə yoğurun. Hazırladığınız küftə 6 hissəyə ayırın. Bu düyümləri çox dərin olmayan çanaqlar halına gətirin. Yağlanmış soba xonçasına düzərək 200 dərəcədə bişirin.

Digər tərəfdə Ardı »

Dünya mətbəxiKomovik

Tərkibi:
10 kartof
1-2 yumurta
0,5 st. un
1 x.q. yağ
duz
istiot

içi üçün:
0,5 st. lobya (yaxud 1 banka lobya konservi)
0,5 st. buğda (və ya düyü)
2 baş soğan
2-3 x.q. yağ
duz
istiot

Hər iki variantda komovik hazırlamaq olar - ayrılıqda lobya, yaxud buğda (düyü) ilə.
Kartofu qabıqlı bişirin.
Təmizləyib ət maşınından keçirin.
Yumurta, duz və un əlavə edib xəmir yoğurun.
Lobyanı qaynadıb (yaxud lobya konservini) ət maşınından keçirin.
Soğanı xırda doğrayıb yağda qovurun.
Buğdanı duzlu suda qaynadın.
Soğanı hər iki içə əlavə edin.
Qarışdırıb duz-istiot vurun.
Uzunsov kündə tutun, içinə iç qoyub peraşki formasına salın.
Una batırın.
Bunları yağlanmış siniyə düzün.
Hər iki üzünü yağda Ardı »

Dünya mətbəxiÇarşaf börəyi

Tərkibi:
xəmir:
1 kq un
duz
su
1 st. bitki yağı

İç:
0,5 st. bitki yağı
2 orta boy soğan
400 q qiymə
1 dəstə çuğundur yarpağı (pazı)
duz
istiot

Üzərinə:
3 x.q. əridilmiş kərə yağı
1 yumurtanın sarısı

Unla duzu qarışdırın. Az-az su əlavə edərək xəmir yoğurun, çox yumşaq olmasın.

Soğanları xırda doğrayın, bitki yağında rəngi dəyişənə qədər qovurun, qiyməni əlavə edin. Qiymə bişdikdən sonra xırda doğradığınız çuğundur yarpaqlarını, duz və istiot əlavə edin. Çuğundur yarpağı rəngini dəyişənədək qovurun, sonra ocaqdan götürün.

Xəmirdən qopararaq əlinizlə boşqab böyüklüyündə, 1 sm qalınlığında yayın. Hər iki üzünə bitki yağı çəkib üst-ütə qoyun. 20 dəqiqə saxlayın.

Sonra masanın üstünə qida plyonkası sərin. Hər Ardı »

Dünya mətbəxiDondurma dadı verən yoqurt

Ərzaqlar:
500 qr süzmə qatıq (dadı bir az şirin olmalıdır)
3-4 qaşıq meyvə (çiyələk, böyürtkən, şaftalı və.s) donmuş ola bilər. Amma yeni olması məsləhətdir
2-3 şəkər yerinə bir qaşıq bal
Yarım limonun suyu

Hazırlanması:
Əvvəlcə qatığı buz qabına doldurun və üstü buz olmasın görə yaxşı bağlayın. Yaxşı donduqdan sonra buzları da digər ərzaqları blenderden keçirin və yaxşıca qarışdırın. Bu zaman qatıq bir az ərimiş olacaq. Daha sonra alınan qarışığı dondurma qabına töküb yenidən buzxanaya qoyun və 1 saat qədər saxlayın. Ardı »

Dünya mətbəxiZəncəfilli sirop

Tərkibi:
(6 stəkan üçün)
1 çay qaşığı zəncəfil
5 ədəd limon qabığı və suyu
4-5 təzə nanə
1 yemək qaşığı bal
5 stəkan su

Hazırlanması:
Limon qabıqlarını, nanələri və balı blenderdən keçirin. Sonra 5 ədəd limon suyunu və 1 çay qaşığı zəncəfil əlavə edin. Qarşığı süzün və 5 stəkan su əlavə edin. Soyuq halda servis edin. İstəyənlər buz da əlavə edə bilər. Ardı »

Dünya mətbəxiİspan üsulu şarlotka

Tərkibi:

4-5 alma
200 q kərə yağı
4 yumurta
125 q badam (qoz, fındıq)
2 x.q. kakao tozu
1 ç.q. darçın
1 ç.q. qabartma tozu
130-200 q un (özlülüyündən asılı olaraq)
7 x.q. şərab (amaretto, rom, konyak, likör)


Hazırlanması :

Almaları təmizləyin, kubik doğrayın, ətirli şərabda (məsələn, amaretto) marinə edin, ləyənin ağzına qida plyonkası çəkin.
Yumşaldılmış kərə yağını ağarıncayadək çalın, tədricən narın şəkər tozu əlavə edin, sonra mikserin ən yuxarı sürətində 5 dəqiqə çalın.
Bir-bir yumurta əlavə edib kütlənin həcmi 2 dəfə artınca çalın.
Badamı xırdalayın, kakao və darçın əlavə edin.
Bu qarışığı yumurtalı kütləyə əlavə edin.
Şərabda marinə etdiyiniz almaları əlavə edin.
Xəmiri yağlanıb perqament döşənmiş formaya Ardı »

Dünya mətbəxiTərxun limonadı

Tərkibi:
50 q tərxun
2 laym
şəkər tozu -zövqə görə
1,5 qazlı mineral su.

Tərxunu xırda doğrayın:
Layımı nazik dilimlərə doğrayın. Tərxunu və laymı həvəngdəstəyə qoyun, üstünə şəkər tozu
səpin, döyün, 15 dəq saxlayın.
0,5 l su töküb, 30-40 dəq saxlayın.
Sonra süzün, suyun qalanını əlavə edin.
İstəyə görə süfrəyə buz parçaları ilə verə bilərsiz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiQarpızlı gazpacho

Tərkibi:
200 qr qarpız
1 ədəd soyulmuş xiyar
4 ədəd doğranmış pomidor
2 yemək qaşığı üzüm sirkəsi
4 yemək qaşığı təbii zeytunyağı
Duz
Qara bibər

Hazırlanması:
Qarpızın tumunu çıxarıb kiçik kvadratlar şəklində doğrayın.
Bütün ləvazimatları gazpachonun tərkibində tam istədiyiniz kimi əmin olaraq blenderdən keçirin. İncə bir ələkdən keçirib süzün. Bir müddət soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun! Ardı »