Tərkibi:
200 q araxis
500 q ət (mal və ya qoyun)
2-3 baş soğan
600 q tərəvəz (ailənizin sevdiyi: yerkökü, qabaq, boranı, kələm, badımcan, turp və s.)
200 q pomidor
bitki yağı
keşniş
reyhan
cəfəri
şüyüd
1 diş sarımsaq
dəfnə yarpağı
qara istiot
duz
düyü
Hazırlanması :
Əvvəlcə araxis pastasını hazırlamaq lazımdır. Bunun üçün araxisi quru tavada qovurun, ovcunuzda ovxalayaraq qabığını çıxarın.
Araxisi ət maşını, yaxud kombayndan keçirin, az-az su əlavə edin, kəsmik qatılığında pasta alınmalıdır.
Zövqünüzə görə seçdiyiniz tərəvəzləri yuyun, doğrayın (çox xırda olmasın).
Soğanı yarımhalqa doğrayın.
Əti 3-4 sm tərəfli kublara doğrayın.
Tavaya yağ tökün, qaynar olanda əti əlavə edin, iti odda qızılı-qəhvəyi rəng alanadək qovurun.
Yerkökü və soğan əlavə edin, qarışdırın, Ardı »