Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiÇiy küftə resepti

Tərkibi:
Dana qiyməsi (bir neçə dəfə çəkilmiş) 250 qr
Bulqur 400 qr
Bibər tomatı 2 x/q
Pomidor tomatı 1 x/q
Baş soğan 2 ədəd
Sarımsaq 5 diş
Duz – istiot
Cəfəri yarım dəstə;
Yaşıl soğan (ancaq yaşıl hissələri) yarım dəstə.

Hazırlanması:
Baş soğanla sarımsaq xırda-xırda doğranılır, üzərinə bibər və pomidor tomatlarını, eləcə də qiyməni töküb, yoğurmağa başlayın.
Bulquru da əlavə edib, arada az miqdarda su tökərək, yoğurmağa davam edin.
Sonra doğranmış cəfəri, yaşıl soğan və duz-istiotunu vurun. Azca su əlavə edib, son dəfə yoğurun.

Qeyd: Çiy küftəni hazırlayan zaman istifadə edəcəyiniz su 2 stəkanı keçməməlidir. Çiy küftələrə forma verərək, süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiPraktik səhər yeməyi

Boyat çörək ya da dilim çörəklərlə edə biləcəyiniz doyurucu və praktik bir tərif!

Vəsaitlər:
1 yumurta
İki dilim çörək

Hazırlanması:
Çörəklərdən birinin ortasını kvadrat kəsin. İstilətdiyiniz tavaya əvvəl çörəyi yerləşdirin. Ardından yumurtanın sarısı əksəriyyətdə olacaq şəkildə yumurta ağının bir qisimini ayırın. İstilənən tavaya və çörəyin tam ortasına yumurtanı yavaşca buraxın. Çörəyin çeperi içində yumurta bişəcək. Ardından digər çörəyi istilədin və yumurtalı qisimlə birləşdirin. Diləsəniz çörəyin içinə holland pendiri, kolbasa ya da başqa vəsaitlər əlavə edə bilərsiniz. Ardı »

Dünya mətbəxiPrebranas

Tərkibi:
500 q iri ağ lobya
1 kq baş soğan
150 ml bitki yağı
4-5 diş sarımsaq
3 dəfnə yarpağı
duz
istiot
2 ç.q. üyüdülmüş şirin qırmızı istiot (paprika)
1 ç.q. üyüdülmüş acı qırmızı istiot
1 x.q. tomat pastası

Hazırlanması:
Lobyanın üstünə su töküb bir gecə saxlayın.
Sabahı gün suyu süzün, lobyanı yuyun. Üstünə təzə su töküb qaynatmağa qoyun. Qaynayandan sonra bu suyu da süzün və lobyanın üstünə 2 barmaq çıxana qədər qaynar su tökün.
Yumşalınca bişirin. Dəfnə yarpağı və iri doğranmış baş soğan əlavə edin. Lobya bişəndən sonra aşsüzənə tökün, amma suyunu atmayın.
Soğanı yarımhalqa doğrayın (hə, çox görünə bilər, amma belə lazımdır - Ardı »

Dünya mətbəxiTalış mətbəxti. Sulu ləvəngi.

Tərkibi:
Bir toyuq
300 qr. qoz ləpəsi
2 baş soğan
3 xörək qaşığı turşu
Duz, istiot.

Hazırlanması:
Əvvəlcə toyuq parçalanır. Sonra soğanı maşından çəkirik və ona duz istiot çəkilmiş qoz ləpəsi turşu vurub qatışdırırıq. Sulu ləvəngidə soğanı sıxmırlar. Sonra hazirladığımız ləvəngini qazana yığdığımız toyuqun üstünə töküb çox azda toyuqun üstünə çıxmayana kimi su və yağ töküb vam xodda pişiririk. Ləvənginin suyu azca qalanda yağa düşdükdə yeməyimiz hazırdı. Yeməyi süfrəyə plovla veririk. Əziz xanımlar bu sulu ləvəngi adətən qış aylarında çöl ördəyi ilə və ya çöl quşu ya da həyət ördəyindən hazırlanır. Mən toyuqla hazırlamışam güman edirəm ki, bəyənərsiz. Ardı »

Dünya mətbəxiYalançı iskəndər resepti

Tərkibi:
300 q mal əti (bifşteks)
1 x.q. kərə yağı
2 pomidor
bir neçə dilim köhnə çörək
kərə yağı
sarımsaqlı qatıq

Üzərinə:
kərə yağı+pul bibər

Hazırlanması:
Əti nazik dilimləyin. Kərə yağında qazardın. Pomidorları sürtgəcdən keçirib üzərinə əlavə edin. Duz vurun. Başqa bir tavada xırda doğranmış boyat çörəyi kərə yağında qovurun. Qaba çəkin. Üzərinə ətləri düzün. Sarımsaqlı qatığı üzərinə qoyun. Pulbibəri kərə yağında qovurub üzərinə gəzdirin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiMoldaviya üsulu göbələk yeməyi (Tokana)

Tokana Moldaviyanın məşhur yeməklərindən biridir. Ənənəvi olaraq, tokana mamalıqa adlanan qarğıdalı əzməsi ilə yeyilir, amma kartof əzməsi (püresi) ilə süfrəyə verirləndən daha dadlı olur. Nuş Olsun!

Tərkibi:
700 g göbələk (istədiyiniz növ ola bilər, və ya bir neçə növün qarışığı)
5 xörək qaşığı günəbaxan yağı və yaxud zeytun yağı
bir xörək qaşığı yarım limon suyu
1 ədəd iri soğan - iri-iri doğrayın
1 ədəd qırmızı Bolqar bibəri - kubiklərə doğrayın
3 ədəd iri yetişmiş pomidor - qabığını soyun, dənələrini çıxardın, iri-iri doğrayın
2 diş sarımsaq - doğrayın
1 çay qaşığıl şirin qırmızı bibər tozu (paprika)
bir çay qaşığının ucunda quru kəkliotu
yarım çay qaşığı cirə
2 çay qaşığı un
3/4 stəkan (bir Ardı »

Dünya mətbəxiMoruq Kokteyli

Tərkibi:
300 qr (1 stəkan) təzə və ya dondurulumuş moruq
500 ml süd
200 qr dondurma
3 x.q şəkər

Hazırlanması:
Moruq qazana qoyulur və üzərinə şəkər səpilir
Bir az qaynadılır
Sonra moruq süzgəcdən keçirilir və soyuducuda soyudulur
Soyudulmuş moruğun üzərinə dondurma əlavə edilir
Sonra 2-3 dəqiqə ərzində mikserlə çırpılır və içiləcək bakallara qoyulur

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiUrfa nimçə (tepsi) kababı

Tərkibi:
3 kq badımcan
750 qram yağlı qıyma ət
Yetərincə duz

Hazırlanması:
Badımcanları 3 santimetr enində kəsirik.
Qıymaya duz əlavə edirik.
Bir badımcan bir ət düzürük.
Ət yağlı olduğu üçün ayrıva yağ qoymuruq.
Sobaya qoyuruq və bişir.

Nuş olsun! Ardı »