Dünya mətbəxi → Zeytunyağlı balqabaq dolması
Tərkibi:
5 ədəd balqabaq
Yarım su stəkanı zeytun yağı
1 şorba qaşığı dolmalıq fıstıq
2 orta boy soğan
1 ədəd bibər
1 su stəkanı düyü
2 ədəd pomidor
1 şorba qaşığı tamat
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı quru nanə
Duz
Limon suyu
Hazırlanması:
Balqabağın qabıqlarını soyub , yuyun. Sonra balqabağa ortadan ikiyə bölün və içini ovun.
Soğan və bibəri incə incə doğrayın. Pomidorları rəndələyin. Düyünü təmizləyib yuyun.
Bir tavada zeytun yağında fıstığı yüngülcə qovurun .
Üzərinə incə incə qovurduğunuz soğanları və bibəri əlavə edin. azca isdidə yüngül qovurduqdan sonra düyünü əlavə edib , qovurun .
Rəndələnilmiş pomidor , tomat pastası, duz , qara bibər və Ardı »