Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiSkordaki resepti (Yunan mətbəxi)

Tərkibi:
1 baş sarmısaq
Bir dəstə şüyüd, cəfəri, nanə, təzə soğanın yaşıl hissəsi
Yabanı turp otu
Radika
1 ədəd buruq kahı
Zeytun yağı
Nar turşusu,
Limon suyu
Duz

Hazırlanması:
Qabıqları soyulmuş sarmısaqları, şüyüdü, cəfərini, nanəni, istədiyiniz miqdarda yabanı turp otunu, radikayı, yaşıl soğanların yaşıl hissələrini, buruq kahını blendırdan keçirin. Qarışığın çoxluğunu nizamlamaq üçün istədiyiniz miqdarda zeytun yağı əlavə edin. Damaq dadına görə limon suyu və nar turşu əlavə edin. Duzunu nizamlayıb, soyuq servis edin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiYaxın Şərqin musaka ləzzəti

Tərkibi:
Badımcan 600 qram
Zeytun yağı 80 ml
Baş soğan - 1 ədəd, 100 qram
Mal ətindən qiymə 600 qram
Ağ çaxır - 200 ml (quru)
Pomidor - 400 qram
Dəniz duzu - 1 çay qaşığı
Cəfəri qurusu - 2 çay qaşığı
Darçın - ½ çay qaşığı
Qəhvəyi şəkər tozu - 5 qram
Kartof 600 qram
Süd 500 ml
Buğda unu - 40 qram
Kərə yağı 50 qram
Muskat döyülmüş.

Hazırlanması:
1. Badımcanı 1-1,5 sm qalınlığında doğrayın, duzlayın, üzərinə zeytun yağı çiləyin və 180 dərəcə isidilən sobada 30 dəqiqə yumşalana qədər bişirin.

2. Soğanı xırda doğrayın, 2-3 dəqiqə qovurun.

3. Qiyməni soğana əlavə edib birlikdə qızardın. Ət qızaranda şərab əlavə edib 20 Ardı »

Dünya mətbəxiMeksikan sayağı toyuq

Tərkibi:
Toyuq 1
Soğan 2 ədəd
Bolqar bibəri 2 ədəd
Təzə pomidor 4-6 ədəd (konservləşdirilmiş təzə pomidorla da əvəz edə bilərsiniz)
Konservləşdirilmiş qarğıdalı 1 bank
Sarımsaq
Mayonez
Duz
İstiot
Pendir

Hazırlanması:
Toyuğu yuyub, hissələrə bölüb, duzlayıb, istiotlayıb kənara qoyun.
Bibəri yuyub, nazik çöp şəklində doğrayın, içini təmizləyin.
Pomidorları yuyub, dairə və ya kvadrat şəklində doğrayın.
Soğan və sarımsağı təmizləyib xırda şəkildə doğrayın.
Yağlanmış tavaya sıra ilə ərzaqları düzün:
Soğan
İstiot
Pomidor
Qarğıdalı çox kiçik üyüdülmüş sarımsaq.
Üzərinə toyuq ətini düzün, mayonez əlavə edib, yaxşı qızdırılmış sobaya qoyun.
35-40 dəqiqə bişirin. Bu vaxt ərzində toyuqu iki dəfə çevirin ki, hər tərəfli bişsin.
Hazılanmasına 10 dəqiqə qalmış üzərinə holland pendiri əlavə edin. Ardı »

Dünya mətbəxiBekonlu çizburger

Tərkibi:

600 q qiymə
0,5 ç.q. duz
istiot
3-4 damcı «Tabasko» sousu
2 x.q. bitki yağı
1 pomidor
1 balaca qırmızı soğan
1 xiyar
4 kahı yarpağı
8 dilim bekon
4 üstü küncütlü hamburger bulkası
4 ç.q. mayonez
4 dilim çedder pendiri
4 ç.q. ketçup

Hazırlanması :

Qiymənin içinə duz, istiot, «Tabasko» sousu əlavə edib qarışdırın, 4 kotlet hazırlayın. Bitki yağında hər iki üzü qızaranadək bişirin, sonra ocağı azaldıb daha 2-3 dəqiqə bişirin.
Pomidor, xiyar və soğanı halqa doğrayın. Kahı yarpaqlarını yuyun. Bekon dilimlərini yanmayan tavada hər iki üzü qızılı rəng alanadək qızardın, salfetkanın üstünə düzüb yağının çəkilməsini gözləyin.

Bulkaları tosterdə azca qızdırın, yarı bölün. Hər bulkanın alt hissəsinə 1 ç.q. mayonez çəkin, 1 Ardı »

Dünya mətbəxiHamburger haqqında və hazırlanması

Sizcə, acımış insanın, ilk növbədə ağlından və könlündən nə keçir? Məncə sadə və tez hazırlanan yemək. Hələ qədim zamanlardan "fast-food”, yəni tez hazırlanan yeməklər çox populyar idi. Məsələn, Qədim Romada tez hazırlanan yeməkləri mayalı xəmirdən düzəldilmiş boşqablarda satırdılar və şəhər sakinləri nahar vaxtı yeməkxanalara tələsirdilər ki, həmin yeməkləri dadsınlar. Çin bazarlarında tez hazırlanan isti əriştə satılardı, Hindistanda-acı sousla düyü, Meksikada-bizim dürməyə oxşar takos, Rusiyada-küçələrdə satılan pirojki, Türkiyədə-dönər.
Sağlam qidaya üstünlük verənlərin, necə deyərlər, fast-fudu görən gözləri yoxdur. Zənnimcə, düzgün qida tərəfdarları əsl hamburgerin dadına baxsaydılar fikirlərini dəyişmiş olardılar.
Bulka arasında ketçuplu primitiv bir kotlet bu qaçhaqov həyatımızda əvvəl ABŞ milli mətbəxin favoriti oldu, Ardı »

Dünya mətbəxiVişnəli toyiqlu plov

Vişnəli toyiqlu plov

İÇİ:

Toyuğu qaynayan suya qoyuruq. 2 soğanı bütün olaraq qazana qoyuruq. Duz, istiot və bir az zəfəran atırıq. Pörtməyə qoyuruq .soğanları xırda doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və soğanı qovururuq. Bir çay stəkanına da az zəfəran qoyub üstünə isti su töküb qoxleyirik.vişnelerin tumlarını çıxarırıq. Tavadakı soğan karameldə olana qədər qovururuq.

Üzərinə albalı əlavə edərək bişməyə buraxırık kuru üzüm və xurma qoyaraq bişirməyə davam edirik.pilav üçün qazana su töküb qaynadırıq. Düyü qarışdırma qabına qoyuruq. Üzərinə su qoyub saxlayırıq. Suyunu süzüb yaxşıca yaxayırıq kaynayan suya duzunu atırıq. Baxdığımız düyü də əlavə edirik. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Kartofları soyaraq dilimliyirik.tencereye kartofları düzürük. Ardı »

Dünya mətbəxiTürk sayağı qıymalı pomidor dolması resepti

Tərkibi:
Yarım kq orta boy pomidor
250 qr qıyma
1 ədəd böyük boy soğan
1 çay stəkanı düyü
Yarım dəstə cəfəri
1 yemək qaşığı duru yağ
2 yemək qaşığı tamat
2,5 su stəkanı ilıq su
1 tutam qara bibər
Kifayət qədər duz

Hazırlanma qaydası:
Düyünü yuyub duzlu ilıq suda 15 dəqiqə gözlədin.
Pomidorları yaxşıca yuyun, sap qisimlərini qapaq olacaq şəkildə kəsin və içlərini çox dərinə enmədən oyun.
Soğanı soyub kiçik kiçik doğrayın.
Cəfəriləri yuyub incə incə doğrayın.
Geniş bir qabın içində qıymanı, suyunu süzdüyünüz düyüləri, cəfərini, 1 yemək qaşığı tamatı, yağı, pomidor içlərini, duz və qara bibəri yaxşıca qarışdırın.
Hazırladığınız qarışığı pomidorların içlərinə doldurun.
Qalan tamatı 2 su stəkanı ilıq suda əridin.
Pomidorları qazana düzün, üzərinə tamatı suyu əlavə edin.
Qapağı Ardı »

Dünya mətbəxiYaşıl alma kokteyli

Faydası:
Alma baş ağrısına yaxşı gəlir!

Tərkibi:
1 ədəd yaşıl alma
1,5 su stəkanı soyuq süd
3 top vanilli dondurma
2 yemək qaşığı toz şəkər

Hazırlanması:
Yaşıl almanı yuyub soyun, çəyirdəyini çıxarın və dilimləyin. Blenderın içinə südü, şəkəri dondurmanı və almaları qoyub hamar olana qədər qarışdırın. İstəsəniz içinə 3-4 ədəd buz dənəsi də əlavə edin.
Soyuq olaraq servis edin.

Nuş olsun! Ardı »