Dünya mətbəxi → Skordaki resepti (Yunan mətbəxi)
Tərkibi:
1 baş sarmısaq
Bir dəstə şüyüd, cəfəri, nanə, təzə soğanın yaşıl hissəsi
Yabanı turp otu
Radika
1 ədəd buruq kahı
Zeytun yağı
Nar turşusu,
Limon suyu
Duz
Hazırlanması:
Qabıqları soyulmuş sarmısaqları, şüyüdü, cəfərini, nanəni, istədiyiniz miqdarda yabanı turp otunu, radikayı, yaşıl soğanların yaşıl hissələrini, buruq kahını blendırdan keçirin. Qarışığın çoxluğunu nizamlamaq üçün istədiyiniz miqdarda zeytun yağı əlavə edin. Damaq dadına görə limon suyu və nar turşu əlavə edin. Duzunu nizamlayıb, soyuq servis edin.
Nuş olsun! Ardı »