Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiTərəvəzli pide

Xəmiri üçün:
4 su stəkanı un
1 su stəkanı ilıq süd
40 qr yaş maya
1 yumurta
1 qəhvə fincanı ərinmiş yağ
2 yemək qaşığı günəbaxan yağı
Duz

İçlik üçün:

1 balqabaq
1 kök
4 göbələk
2 pomidor
1 acı bibər
2 yemək qaşığı günəbaxan yağı
Duz
Qara bibər
Kənarları üçün:
1 yumurta asarısı
Hazırlanması:
Xəmir üçün lazımlı vəsaitləri dərin bir qabda yoğurub yarım saat saxlayın. Balqabaq ilə kökü rəndələyin. Bibəri doğrayın. Kök, balqabaq və bibəri günəbaxan yağında qızardın. Göbələkləri kiçik doğrayıb əlavə edin. Pomidorların qabığını soyub kiçik parçalar şəklində doğrayaraq əlavə edin. Duz, qara bibər ilə dadlandırın. Soyumağa buraxın. Xəmirdən parçalar qoparıb unladığınız dəzgahda yumrular açın. Ortasına tərəvəzli qarışıq yayıb kənarlarını içə doğru yüngülcə qıvırın. Kənarlarına yumurta sarısı sürtüb 180 Ardı »

Dünya mətbəxiKaççiatore (İtalyansayağı toyuq)

Tərkibi:
Bir porsiyada 212 kkal.
Toyuğun dilimlənmiş döş əti - 450 qr.
Doğranmış soğan - 1 fincan
Xırdalanmış sarımsaq - 4 dilim
Konservə edilmiş pomidor dilimləri - 2 fincan
Kəklikotu - 1 ç.q.
Reyhan - 1 ç.q.
Tomat püresi - 2 fincan

Hazırlanması:
Toyuğun döş ətini dördbucaq doğrayın, formaya azca zeytun yağı töküb toyuğun döş ətini formaya tökün. Formanı sobaya qoyun.
Toyuğu təxminən yarım saat bişirdikdən sonra soğan və sarımsaq əlavə edib daha 15 dəqiqə bişirin.
Sonra pomidor dilimləri, kəklikotu və reyhan əlavə edin.
Döş ətinin üzərinə tomat pastası töküb yenidən sobaya qoyun.
Daha 30 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə kartof və ya tərəvəz qarniri ilə verilir. İstəsəniz göbələk də əlavə edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiPendirli keks

Tərkibi:
2 su stəkanı qatıq
1 su stəkanı əzilmiş ağ pendir
10 ədəd qurudulmuş pomidor
1 çay stəkanı dilimlənmiş yaşıl zeytun
3 su stəkanı un
1 paket qabartma tozu
Şüyüd, cəfəri, qurunanə
Duz
Küncüt

Hazırlanması:
Qurdulmuş pomidorlarə isti su içində 2-3 dəqiqə qaynadın orta böyüklükdə kəsin.
Yumurtaları duru yağla yaxşıca çırpın.
Qatıq, ağ pendir, qurudulmuş pomidor, dilimlənmiş zeytun, doğranmış cəfəri, şüyüd və nanə əlavə edib qarışdırın.
Soba qabını yağlayıb keks qarışığını boşaldın, üzərini düzəldin. Üzərinə küncüt səpib sobada 170 dərəcədə bişirin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiKartof börəyinin hazırlanması

Tərkibi:
500 qr kartof
2 ədəd yumurta
4 ədəd hazır yuxa
1 şay stəkanı süd
Duz
Qara bibər

Hazırlanması:
Qaynatdığınız kartofa yumurta, süd, qara bibər və duzu əlavə edib pürə halına gətirin.
Düz bir halda hazır yuxanı yayıb içinə kartof pürəsini əlavə edib rulo yəni uzun şəklində bükün.
Digər yuxalara da eyni qaydada etdikdən sonra soyuducuda 2-3 saat gözlədin.
Bu müddətin sonunda hazır yuxaları soyuducudan çıxarıb incə formada kəsin.
Əvcəlcədən qızdırılmış yağda hər tərəfli qızardıb servis edə bilərsiz.
Kim istəsə özləridə xəmir aça bilərlər mən hasand olması üçüç belə yazdım ki xanımlarımız çoxda əziyət çəkməsinlər.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələkli kartof yuvalar

Yuvalar üçün
1 kq kartof
2 yumurta
1 x.q. kərə yağı
100 ml isti süd
İç üçün:
200 q şampinyon
1 iri baş soğan
Sürtgəcdən keçirilmiş pendir
Duz(zövqə görə)
1 çimdik qara istiot
1 çimdik Provans otları
Hazırlanması
1. Təmizlənmiş kartofu iri doğrayıb qazana yığın, qaynar su və duz əlavə edin, hazır olanadək bişirin.
2.Suyunu süzün, süd, kərə yağı əlavə edib püre hazırlayın, yumurta vuraraq mikserlə çalın.
3. Göbələyi təmizləyib yuyun, saman kimi doğrayın.
4. Soğanı təmizləyib yarımhalqa doğrayın.
5. Göbələyi və soğanı bitki yağında qızılı rəng alanadək qovurun. Azca duz, qara istiot və italyan otları əlavə edin.
6. Kartofu konditer torbasına doldurun.
7. Yağlanmış və perqament Ardı »

Dünya mətbəxiLavaş cips və ajvar sous resepti

Tərkibi:
2 Su stəkanı un
1 Ç.q duz
1 Ç.q instant maya
1 X.q toz şəkər
1 X.q zeytun yağı
1 Su Stəkanı ilıq su

Ajvar sous üçün:
2 Ədəd badımcan
3 Ədəd qırmızı bibər
2 Diş sarımsaq
2 X.q limon suyu
3 X.q zeytun yağı
Kifayət qədər duz
Kifayət qədər qara bibər
Kifayət qədər kişniş
Kifayət qədər kimyon

Üzəri üçün:
Kifayət qədər susam
Kifayət qədər kökə otu
Kifayət qədər pul bibər
Kifayət qədər kəklik
Kifayət qədər duz

Hazırlanması:
Unu bir kasaya ələyin. Duz, maya, şəkər, zeytunyağı və suyu əlavə edib yoğurun.
İçinə bir çimdik ədviyyat əlavə edib təkrar yoğurun. Üzərini örtüb 1 saat gözlədin.
Xəmiri yağlı kağız üzərinə qoyub oxlovilə nimçə böyüklüyündə incə açın.
Üzərinə ədviyyatları səpin. Xəmiri rulet ilə üçbucaq şəkildə kəsib kağız ilə birlikdə nimçəyə Ardı »

Dünya mətbəxiDarülziyafə köftesi

Tərkibi:

400 q mal qiyməsi
200 q quzu qiyməsi
150 q antep fıstığı
1 soğan
2 yumurta
1 dəstə cəfəri
0,5 dəstə təzə kəklikotu və ya kəklikotu qurusu
istiot
ağ istiot
duz
2 yuxa (xəmir)
3 yumurtanın sarısı
2 x.q. zeytun yağı

kəklikotulu pomidor sousu:

5 iri pomidor
1 armudu st. zeytun yağı
1 x.q. kərə yağı
1 iri baş soğan
4 diş sarımsaq
1 ç.q. bibər pastası
1 dəfnə yarpağı
0,5 ç.q. kəklikotu
0,5 ç.q. ağ istiot
duz
2,5 st. bulyon

Sous:

Kərə yağı və zeytun yağını tavada qızdırın, bibər pastası, doğranmış soğan və sarımsağı əlavə edin. Yüngül qızarınca qabığı soyulub xırda doğranmış pomidor, ədviyyat və bulyonu əlavə edib 8-10 dəqiqə Ardı »

Dünya mətbəxiHazır yuxadan börək resepti

2
Tərkibi.
4 hazır yuxa
1,5 su stəkanı süd
1 yumurta
3 yemək qaşığı zeytun yağı
Ağ pendir
Doğranmış cəfəri
1 yumurtanın sarısı
Çörəkotu

Hazırlanması:
Süd, yumurta və yağı bir kasaya alıb çırpın.
Əzilmiş ağ pendiri və doğranmış cəfərini ayrı bir qabda qarışdırın.
Yuxanın birini masanın üzərinə sərin.
Yarısına qədər harçtan sürün.
Digər yarısını yuxanın dörddə üçünü örtəcək şəkildə bağlayın.
Eyni harçtan onun da üzərinə sürün.
Pendirli içi yuxanın üzərinə yayın.
Yuxanın kənarlarını içə doğru qıvırıb kövrək rulo şəklində sarın.
Ruloyu ortadan ikiyə qəti və yağlanılmış tavaya yan-yana düzün.
Eyni əməliyyatı digər üç hazır yuxalar üçün də edin.
Südlü harçtan arttıysa rulonların üzərinə sürün.
Bir yumurtanın sarısını çırpıb rulonların üzərinə sürün.
Çörəkotu səpib börəklər qızarana qədər bişirin..

Nuş olsun! Ardı »