Dünya mətbəxi → Lahmacun resepti
Tərkibi:
Xəmiri üçün:
1 ç/q quru maya
1 ç/q şəkər tozu
2 stəkan ilıq su
4 stəkan əla növ un
1 ç/q duz
Üstü üçün:
225 q çəkilmiş qoyun əti
1 ədəd orta ölçüdə soğan - xırda-xırda doğranmış
3 ədəd pomidor - qabığı soyulmuş, sulu hissəsi çıxarılmış və xırda-xırda doğranmış
1 dəstə xırda-xırda doğranmış cəfəri
2diş xırda-xırda doğranmış sarımsaq
1 x/q pul bibər.
2 ç/q-ı şirin qırmızı bibər tozu
zövqə görə duz
2 x/q soyuq su
Süfrəyə üermək üçün:
cəfəri, limon və ayran
Hazırlanması:
Əvvəcə xəmiri hazırlayın. Bir qabda maya, şəkər tozu, dir çimdik və 1/2 stəkan ilıq suyu maya həll olana qədər qarışdırın. Qoyun isti yerdə köpüklənənədək qalsın. 4 stəkan unu iri qaba ələyin. Üstünə 1 ç/q duz,
mayalı qarışığı əlavə Ardı »