Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiQiyməli kəsmə mantı

Qiyməli kəsmə mantı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq və ortaya yumurtaları qırırıq. Az ilıq su tökürük. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin üzərinə un səpirik və dincəlməyə qoyuruq. Üzəri üçün, tavaya duru yağ qoyuruq və öldürməyi əlavə edərək qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Xəmirin üzərinə un səpirik və pərlə incə bir xəmir açırıq. Xəmiri nazik zolaqlar halında kəsirik. Qazanda su qaynadırıq və duz atırıq. Kəsdiyimiz xəmirləri qazanda qaynadırıq. Gördüyümüz xəmiri süzürük və boşqaba qoyuruq. Qatığın üzərinə sarımsağı rəndələyirik, duz atırıq və çalırıq. Xəmirin üzərinə qatqı tökürük. Qiymə xərci tökürük. Cəfəri nazik doğrayırıq və üzərinə səpərək süfrəyə Ardı »

Dünya mətbəxiLahmacun resepti

Tərkibi:
Xəmiri üçün:
1 ç/q quru maya
1 ç/q şəkər tozu
2 stəkan ilıq su
4 stəkan əla növ un
1 ç/q duz

Üstü üçün:
225 q çəkilmiş qoyun əti
1 ədəd orta ölçüdə soğan - xırda-xırda doğranmış
3 ədəd pomidor - qabığı soyulmuş, sulu hissəsi çıxarılmış və xırda-xırda doğranmış
1 dəstə xırda-xırda doğranmış cəfəri
2diş xırda-xırda doğranmış sarımsaq
1 x/q pul bibər.
2 ç/q-ı şirin qırmızı bibər tozu
zövqə görə duz
2 x/q soyuq su

Süfrəyə üermək üçün:
cəfəri, limon və ayran

Hazırlanması:
Əvvəcə xəmiri hazırlayın. Bir qabda maya, şəkər tozu, dir çimdik və 1/2 stəkan ilıq suyu maya həll olana qədər qarışdırın. Qoyun isti yerdə köpüklənənədək qalsın. 4 stəkan unu iri qaba ələyin. Üstünə 1 ç/q duz,
mayalı qarışığı əlavə Ardı »

Dünya mətbəxiKartof krujevasında toyuq resepti

Tərkibi:
2 iri toyuq döşü
6 kartof
1 yumurta
2 x.q. un
100 q sürtgəcdən keçirilmiş pendir
1 dəstə cəfəri
duz
qara istiot
bitki yağı

Hazırlanması:
Göyərtini doğrayıb sürtgəcdən keçirilmiş pendirlə qarışdırın.

Toyuq ətini nazik lay doğrayın. Duz, istiot vurub quru tavada 2-3 dəqiqə qovurun. Teflon tavadırsa, azca bitki yağı da əlavə edin.

Kartofu təmizləyib sürtgəcin iri gözündən keçirin, sıxıb suyunu çıxarın.

Yumurta, un və duz əlavə edib qarışdırın.

Tavanı qızdırın. Dibini örtəcək qədər bitki yağı tökün. Kartofu içinə yayıb yastılayın.

Bu minvalla kartof blini alınacaq.

Təxminən 2-3 dəqiqəyə blinin bir üzü hazır olacaq. Çevirin. Bir yarısına toyuğu döşəyin.

Üzərinə pendirlə göyərtini səpin. 2-3 dəqiqə sonra, alt tərəf qızaracaq, pendir əriməyə başlayacaq. O zaman blinin boş yarısını üzərinə Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələkli omlet

Tərkibi:

1 şorba qaşığı duru yağ
1 su stəkanı dilimlənmiş göbələk
3 dənə yumurta
1 çay qaşığı tomat pastası
Duz və istiot

Hazırlanması:

Yağı tavaya tökün. Göbələkləri əlavə edib, orta istilikdə qovurun. Tomat əlavə edərək qarışdırın. Yumurtaları bir kasada qırıb, duz və istiotu da əlavə edərək əldə çalın. Sonda isə, göbələklərin üzərinə töküb bişirək.Artıq hazırdır...

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiTrabzon çörəyi

Trabzon çörəyi

MATERİAL SİYAHISI:

5 su b. Un
1 pk. Quru maya
1 su b. Süd
Yarım çay b. Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. İlıq su qoyduğumuz bir stəkana quru maya töküb qarışdırırıq. Unun üzərinə duz səpirik və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya əridən maya tökürük.

Südü və zeytun yağını tökürük və ortadan başlayaraq yoğururuq. bir xəmir əldə edirik. Bir parça ayırıb üzəri üçün hörgü edirik. Qalanı töküb yağlı kağız etdirdiyimiz soba xonçasına alırıq. Üstünə hörgü yerləşdiririk. Xəmiri mayalanmaya buraxırıq. Üzərinə zeytun yağı sürürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Ardı »

Dünya mətbəxiBol vitaminli manqo kök şirəsi

Ərzaqlar:
1ədəd manqo
1ədəd` alma
1 qaşıq bal
2 ədəd kök

Hazırlanması:
Əvvəlcə şirə çəkən maşında kökün şirəsini çıxardırıq.Həmçinin almanın da...
Manqoların qabığnı soyub,qoyun blendrə.

Alma və kökün suyunu qatıb,birlikdə qarışdırın.
İstəsəniz bal da qata bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxi+++++++++"Kumpir"

Tərkibi:
4 ədəd orta boy kartof.
4 çay qaşığı kərə yağı.
4 yemək qaşığı kəsilmiş holland pendiri.
4 çay qaşığı duz.
4 yemək qaşığı qatıq.
4 çay qaşığı incə doğranmış şüyüd.
1 su stəkanı qarğıdalı konservi.

Hazırlanması:
Kartofları bol su ilə yuduqdan sonra tək-tək alüminium folqoya bağlayın. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcə sobaya yerləşdirib ortalama 30 dəqiqə bişirin.
Bişən kartofları sobadan çıxarıb üfüqi şəkildə ortadan kəsin.
Desert qaşığın köməyi ilə kərə yağı və duzu kartofun içinə qoyub qarışdırın. Qarğıdalını, kartofu içinə doldurun.
Kəsilmiş holland pendiri və qatığı töküb qarışdırın. Üzərinə şüyüd səpdirib, daha sonra xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiOvçusayağı toyuq

Tərkibi:


Bİr ədəd kilo yarımlıq toyuq – tikələrə bölün
1 ədəd iri soğan - 8 yerə bölün
2 ədəd quru dəfnə yarpağı
2 zoğ təzə rozmarin
2 xörək qaşığı kərə yağı – xırda kubiklərə doğrayın
Yarım kilo pomidor (5-7 ədəd) – soyun, ikiyə bölün, iridirlərsə, hər yarını 3-4 yerə bölün
Zövqə görə duz və istiot
Dörtdə bir stəkan zeytun yağı

Hazırlanması:

Sobanı 205Cdək qızdırın. Ölçüləri 33 x 22 X 5 sm olan soba istisinə dəyanıqlı tavanı/qabı (mən istiyə dəyanıqlı şüşə qabda bişirirəm).
Buraya əvvəlcə toyuq və soğanı yerləşdirin. Dəfnə yarpağı və rozmarini toyuq və soğanın arasında yeləşidrin. Üstünə kərə yağını yerləşdirin. Pomidorları kəsilmiş tərəfi aşağıda olmaq şərtilə toyuğun ətrafında şəkildə gördüyünüz Ardı »