Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiQəhvə sevənlər üçün dadlı reseptlər

"Şokoladlı qəhvə"
Şokolad siropu, qəhvə və buz blenderdə çalınır və qədəhə tökülür.
Şokolad siropu yoxdursa, yekə bir qabı su ilə doldurub ocağa qoyun. Həmin qabın üzərində içində şokolad olan başqa bir qab yerləşdirin. Su buxarında şokolad əriyəcək.

"Koffe qlisse"
Qəhvənin üzərinə şəkər tozu və qaynaq su əlavə edilib köpük əmələə gələnə kimi bişirilir. Daha sonra hündür stəkana süzülüb üzərinə dondurma qoyulur. Kofe qlisseni həm soyuq, həm də isti halda içirlər. Soyuq olması üçün içinə buz əlavə edə bilərsiz.

"Latte"
Şəkər siropunun üzərinə əvvəlcə çalınmış süd, daha sonra suda həll olunmuş qəhvə asta-asta əlavə edilir. Əgər bu proseduru diqqətlə etsəz, qəhvə ilə süd qatı bir-birinə qarışmayacaq və laylı Ardı »

Dünya mətbəxiŞokolad Souslu Puding

Ərzaq:
4 Su stəkanı süd
3 Yemək qaşığı misir nişastası və ya düyü unu
2 Qəhvə fincanı şəkər tozu
1 Paket vanil
1 Çay stəkanı hazır şokolad sousu

Hazırlanması:
Qazana misir nişastasını və ya düyü ununu, şəkər tozu və südü qoyun.
qaynayıncaya qədər qarışdırın.
Ardından vanil də əlavə edərək bişirin.
Pudinq qatılığına gəlincə, suyla islatdığınız bir nimçəyə bu qarışığı boşaldıb soyumağa buraxın.
Soyumağa buraxdığınız nimce muhallebiyi dilimleyip xidmət qabına alın.
Üzərinə şokolad sousu gəzdirib soyuq olaraq xidmət edin.

Nuş Olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiAlmalı-qozlu kokteyl

Tərkibi:

2 alma
0,5 litr süd
2 x/q. qoz
0,5 st. şəkər tozu

Almaları təmizləyib sürtgəcdən keçirin, üstünə şəkər tozu səpib qarışdırın. Südü qaynadıb soyudun, almanın üstünə tökün. Bunu mikserlə çalın. Stəkanlara süzün, üstünə qoz səpin. Ardı »

Dünya mətbəxiƏtli çiy börək resepti

Tərkibi:
Un – 3 stəkan
Sirkə – 1 x/q.
Duz – zövqə görə
Su – apardığı qədər
Zeytun yağı – 2 x/q.

İç üçün:
Çəkilmiş ət – 250 qr.
Soğan – 1ədəd
Duz-istiot – zövqə görə
Su – 4-5 x/q.

Hazırlanması:
Böyük qaba unu, duzu, sirkəni, yağı, suyu əlavə edib, xəmir yoğurun.
Sonra onun üstünü nəm dəsmalla örtüb, 15-20 dəqiqə kənara qoyun.
Bu vaxt ərzində ətə duz və istiot əlavə edin.
Soğanı ya sürtgəcdən keçirib, ya da xırda-xırda doğrayıb, ora əlavə edin.
Dinlənən xəmirdən (qozdan bir qədər iri) kündələr ayırın.
Həmin kündələri açın. Açdığınız xəmirin bir tərəfinə 1 x/q. qiymə qoyun və qaşığın tərsiylə yayın.
Xəmirin o biri tərəfi ilə üzərini örtüb, qıraqlarını möhkəm bağlayın.
Börəklərin hər iki üzünü dərin Ardı »

Dünya mətbəxiÇuçvara

Tərkibi:

iç:

500 q qoyun əti
250 q quyruq
350 q baş soğan
keşniş toxumu
qara istiot
zirə
keşniş, reyhan, nanə (istəyə görə) qurusu

xəmir:

5 yumurta
1 st. su
duz
700-1000 q un (artıq da ola bilər)

İç üçün olan ərzağı qarışdırın. Bunu artırıb-azalda da bilərsiniz. Əsas odur ki, 1 hissə qoyun ətinə yarım hissə quyruq götürəsiniz, soğan da bol olmalıdır.Duz, yumurta, su və undan xəmir yoğurun. Xəmir bərk olmalıdır. Qida plyonkasına bükün, 30-40 dəqiqə saxlayın, sonra bir dəfə də ətləyin.
Nazik yayın. Tərəfi 2,5 sm olan kvadratlara bölün. İçdən xırda-xırda hər kvadratın ortasına qoyub bükün. Cəld tərpənmək lazımdır, çünki xəmir quruyanda yapışmır. Ən yaxşısı - köməkli bükməkdir. Bükmək Ardı »

Dünya mətbəxiÇiyələkli limonad

Tərkibi:

6 ədəd limon
500 qr. çiyələk
1 su stəkanı su
½ su stəkanı şəkər
600 ml. təbii mədən sodası
2 yemək qaşığı şəkər
6-7 budaq təzə nanə
buz
su

Hazırlanması:
1 su s. suyu və ½ su s.şəkəri qaynadın. Şərbət halına gəldiyində ocaqdan kənara çəkin, soyudun.
Çiyələkləri və şərbəti qarışdırıcının köməyi ilə püre halına gətirin.
Limonları rəndələyin və qabıqlarını 2 yemək qaşığı şəkərlə ovun.
Limonların sularını sıxıb çiyələk püresinə əlavə edin.
Limon qabıqlarındanda istifadə edə bilərsiniz.
Üstünə təbii mədən sodası, buz və nanə əlavə edib xidmət edə bilərsiniz. Ardı »

Dünya mətbəxiÇiyələkli milkshake

Vəsaitlər:
400 qram çiyələk
1 çay stəkanı soyuq süd
300 qram vanilli dondurma
1 yemək qaşığı pudra şəkəri
1 paket vanil
Hazırlanması:
İlk olaraq, çiyələk, pudra şəkər və vanili blendırdan keçirərək püre halına gətirin. Daha sonra süd və dondurmanı əlavə edərək təkrar qarışdırın. Hazırladığınız qarışığı stəkanlara paylaşdırıb üzərlərini dilədiyiniz kimi bəzəyərək süfrəyə verin. Ardı »

Dünya mətbəxiQiyməli kəsmə mantı

Qiyməli kəsmə mantı

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Duzunu atırıq və ortaya yumurtaları qırırıq. Az ilıq su tökürük. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin üzərinə un səpirik və dincəlməyə qoyuruq. Üzəri üçün, tavaya duru yağ qoyuruq və öldürməyi əlavə edərək qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Xəmirin üzərinə un səpirik və pərlə incə bir xəmir açırıq. Xəmiri nazik zolaqlar halında kəsirik. Qazanda su qaynadırıq və duz atırıq. Kəsdiyimiz xəmirləri qazanda qaynadırıq. Gördüyümüz xəmiri süzürük və boşqaba qoyuruq. Qatığın üzərinə sarımsağı rəndələyirik, duz atırıq və çalırıq. Xəmirin üzərinə qatqı tökürük. Qiymə xərci tökürük. Cəfəri nazik doğrayırıq və üzərinə səpərək süfrəyə Ardı »