Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiQızılbalıq və pendirli rulet

Tərkibi:

1. Qızılbalıq (hisə verilmiş)-200 q
2. Holland pendiri-200 q
3. Şüyüd

Hazırlanması:

1. Holland pendiri lay-lay doğranılır və üzərinə qızılbalıq və şüyüd qoyulub rulet kimi bükülür.
2. Hazır rulet lay-lay doğranılır və şüyüd ilə bəzədilir.

Nuş Olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiMantı

Tərkibi:
1 kq mal əti
2 kq soğan
1 kq un
300-400 q quyruq (mal) - istəyə görə (yağsız xoşlayırsınızsa, 200 q götürün)
duz
istiot
reyhan - istəyə görə
Hazırlanması:
Unu ələyin. Masanın üstündə təpəcik qurun. Ortasında çuxur açın.Buraya su əlavə edib ehtiyatla yoğurmağa başlayın. Lazım olduqca su əlavə edin. Sona yaxın əllərinizi isladıb xəmiri ətləyin.Yoğrulmuş xəmiri plyonkaya büküb otaq temperaturunda 1 saat saxlayın.Bu müddətdə iç hazırlayın.Əti çox xırda doğrayın. Çalışın, toxumaların eninə kəsəsiniz.
Quyruğu da eyni qaydada doğrayın. Eyni böyüklükdə də soğanı doğrayın. Hamısını duz və ədviyyatla qarışdırın.
Gəlmiş xəmiri yenə ətləyin. Yumşaq, gözəl, elastik xəmir alınmalıdır.
Kündələr tutun. Bunları uzun boru formasına salın.
Bunları 11-12 qramlıq Ardı »

Dünya mətbəxiPendirli krem

Ərzaqlar:

400 q krem pendir

200 q qaymaq

4-5 x.q şəkər tozu

Hazırlanması:

Krem pendir, qaymaq və şəkər tozunu üst-üstə tökürük.

5-10 dəqiqə mikserlə çalırıq.

Kremimiz hazırdı.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiGöbələkli makaronun hazırlanması

Saytımızda makaron növləri az olduğu üçün, dərhal sizə bir makaron tərifi vermək istədim. Sevəcəyinizi təxmin etdiyim nəfs bir makaron növü olub, sevdiklərinizlə nuşla yeməyiniz diləyi ilə ....

Tərkibi:
1 paket makaron
1 paket krem
1 dəstə cəfəri
Yarım kilo göbələk
2 qaşıq kərə yağı
1 qaşıq zeytun yağı

Hazırlanması:
Zeytun yağı və bir az duz əlavə etdiyiniz makaron suyunu qaynadın.
Qaynayan suyun içinə makaronu atın və 10 dəqiqə qədər qaynadın.
Yalnız , makaronun suyunu çevirməmək səy göstərin . Buna görə qaynatma suyu , nə çox , nə də çox az olsun .
Makaron bişərkən göbələkləri yuyun və doğrayın. Cəfərini doğrayın.
İri tavada kərəyağını əridin. İçinə göbələkləri əlavə edin. Ardı »

Dünya mətbəxiFransızsayağı calzones resepti

Tərkibi:
Xəmir üçün:
1 ç.q şəkər tozu
1 x/q quru maya
2 ç.q duz
1 ½ fincan isti su
2 x.q "Zeytun Bağları" zeytun yağı
Un

İçlik üçün:
500 q kolbasa və ya 500 q farş
1 ədəd kiçik doğranmış soğan
2 diş doğranmış sarımsaq
50 q "Bizim Tarla" soyulmuş, doğranmış pomidoru
100 q doğranmış göbələk
0,5 ç.q qurudulmuş kəklikotu
2 st. rəndələnmiş Mozzarella pendiri
Zövqə görə duz, istiot.

Hazırlanması:
Bir qabda un, şəkər tozu, quru mayanı və duzu qarışdırıb xəmir yoğurun. Əgər xəmir çox quru alınsa, su əlavə edib yumşaldın.
Hazır olandan sonra onun üzərini örtün və 1-2 saat isti yerdə saxlayın ki, acısın.
Ondan 8 kündə ayırıb qaba qoyun və üzərini paketlə örtün. İndi isə içliyi hazırlayaq.
Yağı vam odda Ardı »

Dünya mətbəxiAsan lahmacun resepti

Havaların soyuması həm də xəmir yeməkləri "mövsümünün” başlaması deməkdir. Bilirik ki, bu dəfə sizinlə reseptini paylaşmaq istədiyimiz yemək də çoxlarınızın sevimli qidalarındandır. İndi isə reseptə diqqət yetirək, ev şəraitində lahmacunun hazırlanması qaydası ilə tanış olaq.
6-7 nəfərlik lahmacun hazırlamaq üçün bizə lazımdır.

Tərkibi:
Xəmiri üçün:
1 xörək qaşığı maya
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 stəkan ilıq su
4 stəkan un
2 çay qaşığı duz

Üstü üçün:
25o q çəkilmiş qoyun əti
1 ədəd soğan
3 ədəd pomidor
1 dəstə cəfəri
3 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı acı bibər tozu
duz
4 xörək qaşığı soyuq su

Hazırlanması:
Xəmiri hazırlayaraq işə başlayaq. Bir qabda maya, şəkər tozu və yarım stəkan ilıq suyu qarışdırın. 1 stəkan unu iri qaba ələyin. Ardı »

Dünya mətbəxiƏtli loxma böreği

Börek tarifleri arasında ən ləzzətli yerlərdən birinə sahib olan ətli börek, qonaqlar könül rahatlığı sunabileceğiniz bir tariftir .

Vəsaitlər:

4.5 su stəkanı unYarım paket
(20 gr ) yaş maya
4 yemək qaşığı qatıq
1 çay stəkanı süd
1 yumurta
1 çay stəkanı günəbaxan yağıduz
1 su stəkanı ilıq suDaxili xərci üçün
500 qr parça quzu əti
1 soğan1 pomidor
1 aci bibər
3 yemək qaşığı zeytun yağıduzqara bibərkimyonüzəri üçün
1 yumurta sarısı
Şüyüd

Hazırlanması:

Unu dərin bir qaba alıb ortasını hovuz şəklində açın.Yaş maya, süd , duz , günəbaxan yağı və qatığı əlavə edib yoğurun.Yumurtanı əlavə edin.Yumşaq konsistensiyalı bir xəmir əldə edənə qədər su əlavə edərək yoğurun.Xəmiri 20 dəqiqə istirahət etdirin.Daxili xərci Ardı »

Dünya mətbəxiLavaşdan sadə pizza

Vəsaitlər :

• 1 ədəd lavaş
• 3 şorba qaşığı zeytunyağı
• 5 şorba qaşığı pomidor sousu
• 3 diş sarımsaq
• 200 qr holland pendiri
• 1 ədəd yaşıl bibər
• 1 ədəd qırmızı bibər
• 2-3 ədəd bibər turşusu
• 10 dilim sosiska
• Qara bibər
• pulbiber
• Duz
Hazırlanması :
Sousu üçün, bir tavaya 3 şorba qaşığı zeytun yağı və 5 şorba qaşığı pomidor sousunu əlavə bişirin. Içinə rəndələnilmiş 3 diş sarımsağı əlavə edin. duz, istiot əlavə pomidor sousunu hazırlayın. Bu tərif üçün yüngül bayatlamış lavaş çörəyi ideal. Əgər, Lava təzə isə sobada bir az qurudaraq pizza üçün hazır hala gətirə bilərsiniz. Lavaş çörəyinə hazırladığınız pomidor sousunun yarısını yayaraq, üzərinə Ardı »