Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiİçi doldurulmuş göbələk

Hərdən nə bişirəcəyimi bilmədiyimdə, soyuducunu açıb içinə baxıram ki, görüm hansı ərzaqlardan nə fikirləşə bilərəm, daha doğrusu nə icad edə bilərəm:) Günlərin bir günü soyuducumda göbələk və badımcan gördüm. Badımcandan bir dənə qalmışdı və bilmədim ki, ondan ne bişirim. Fikirləşdim ki, göbələklə badımcanı bir birinə qarışdırsam görən dadı necə alınar? Mətbəxə keçdim və işə başladım. Alınan aşağıdakı resept oldu. Ləzzıtli qəlyanaltı alındı. Dadına baxandan sonra belə qərara gəldim ki, badımcanlı içliyin içərisinə bir az çiy və ya azca qağda qızardılmış əzilmiş sarımsaq da vurmaq olardı. Gələn dəfə bunu da test edəcəyəm. Məncə yaxşı alınar. Nuş Olsun!

İçi doldurulmuş göbələk
20 ədəd üçün

Ərzaqlar:
20 Ardı »

Dünya mətbəxiPendirli Adana dürməyi

Pendirli Adana dürməyi

MATERİAL SİYAHISI:

Lavaş
Ağ pendir
Kəsmik
Kaşar pendiri
2 soğan
1 dəstə cəfəri
5 təzə soğan
Gilas pomidor

İÇİ:

Soğanları pizzalık doğrayırıq. Tavaya duru yağ töküb soğanları bir az qovururuq .Soğanları qarışdırma qabına qoyuruq. Ağ pendiri və kəsmik əlimizlə parçalayaraq soğanların üstünə əlavə edirik. Kaşar pendiri rəndələyirik. Cəfəri və təzə soğanı doğrayıb qarışığa əlavə edirik. Lavaş içinə bu qarışığı bölüşdürürük. Dürüm kimi bükürük. Gilas pomidorla xidmət edirik. Ardı »

Dünya mətbəxiKəvər soğanlı qarğıdalı çörəyi

Vəsaitlər
1/2 kq kəvər soğanı
1 ədəd soğan
Pul bibər
Quru nanə
Maye yağ
3 şirin qaşığı toz şəkər
Duz
2 ədəd yumurta
1 su stəkanı qatıq
1/2 su stəkanı maye yağ
Aldığı qədər qarğıdalı unu
1 paket karbonat

Hazırlanması
1. Kəvər soğanlarını yuyun, təmizləyin və 1 barmaq qalınlığında doğrayın.



2. Bir qazana bol miqdarda duru yağı alın və doğranmış soğanları qovurun. Sonra üzərinə yuyub 1 barmaq qalınlığında doğradığınız kəvər soğanları və pul bibər, quru nanəni və duzu əlavə edin. Lazım olsa bir az qaynar su əlavə edib kəvər soğanlarını yüngül qovurun. (Tamamilə bişmiş olmasına ehtiyac yoxdur, bir az da sobada bişəcəkler onsuz da) Kəvər soğanlarını qazdan alın Ardı »

Dünya mətbəxiTuna balığı ilə dürmək

Tərkibi:

lavaş
2 banka tuna konservi
1 banka qarğıdalı konservi
mayonez
1 avokado
0,5 limonun şirəsi
100 q ispanaq
duz
ədviyyat — zövqə görə

Hazırlanması:

İspanağı tərtəmiz yuyun.
Avokadonun qabığını soyun, saman kimi doğrayın, üzərinə limon şirəsi səpin.
Tuna balığını qarğıdalı ilə qarışdırın, mayonez və zövqünüzə görə ədviyyat əlavə edin.
Lavaşın üstünə lay-lay ispanaq, avokado, qarğıdalı ilə qarışdırılmış tuna balığını qoyub rulet kimi bükün.
Süfrəyə verəndə doğrayın.

NUŞ OLSUN! Ardı »

Dünya mətbəxiŞirin Ayran da Varmış

rin ayranla bütün bədəninizə ehtiyac duyduğu iyon və mineralları da təmin edə bilərsiniz.
Bir stəkan suyun içinə bir neçə qaşıq az yağlı qatıq, bir iki qaşıq gül suyu, bir çimdik zəfəran və bir qaşıq da qara şəkər töküb üzərinə buz əlavə edin.
İçkinizi hazırlamaq bu qədər asandir, nuş olsun. Ardı »

Dünya mətbəxiSağlıqlı Yemək Bişirmənin Yolları

Mətbəxinizdə sağlam yemək bişirmə təməl prinsipsə, ləzzət və sağlamlığı eyni anda yaxalamaqda çətinlik çəkir də ola bilərsiniz. Sağlamqidalanma qanunlarını güdürsünüzsə bu təkliflərə mütləq nəzər salın.
Ayrıca bir də kilo verməyə çalışırsınızsa mətbəxdə nə bişirəcəyinizi təşkil etmək yaxşıca çətinləşmiş deməkdir.
Qidaları doğru bişirirsinizmi?
Mətbəxdə daha aşağı yağ və kalori üçün sağlam qidalanma ümumi qanunlarını və evdəki uşaqları da düşünərək 25 fərqli təklif hazırladıq.
Tərəvəz yeməyi edərkən, bir kilo tərəvəzə iki yemək qaşığı duru yağ qoyun. Ətli tərəvəz yeməklərində isə yağ əlavəsi etmənizə ehtiyac yoxdur.
Bişirərkən yağda qızartma, qovurma yerinə qaynatma, sobada qızartma və ya sulu istilikdə bişirmə üsullarını istifadə edə bilərsiniz.
Yeməklərə ləzzət vermək üçün yalnız Ardı »

Dünya mətbəxi10 dəqiqədə pizza

Lazım olan ərzaqlar:
8 dilim basdırma,
8 dilim Holland pendiri,
4 yemək qaşığı pomidor püresi,
Kəklikotu,
Hazırlanma qaydası:
Milfoy xəmirlərinin üzərinə pomidor püresi yaxıb, kəklikotu səpilir.
Üzərinə basdırma dilimləri yerləşdirilir.
Son olaraq Holland pendiri dilimləri də qoyaraq əvvəlcədəın 175 dərəcə qızdırılmış fırında 10 dəqiqə bişirilir. Ardı »

Dünya mətbəxiBlinli piroq

Tərkibi:

Blinlər üçün:

Un-1 st.
Süd-3/4 st.
Su-3/4 st.
Yumurta-2 ədəd
Şəkər tozu- 1 x.q
Duru yağ- 2 x.q

İçlik üçün:

Mal əti-500 q
Soğan-1 baş
Göbələk-300 q
Xama
Holland Pendiri

Hazırlanması:

1. Blinlər üçün nəzərdə tutulan ərzaqlar qarışdırılıb mikserlə çalınır. Alınan duru xəmirdən blinlər hazırlanır.

2. Xırda doğranılmış soğan tavada bir az qovrulur. Ət ayrıca bişirilib xırda doğranıllır və soğana əlavə edilib bir az da qovrulur. Ət-soğan qarışığına doğranmış, ayrıca bişirilmiş göbələk əlavə edilir və bir az da qovrulur.

3. Hər blinin üzərinə xama çəkilir və alınan ət-göbələk qarışığı əlavə edilir. Sonuncu 10-cu blinin üzərinə yenə xama çəkilir və sürtgəcdən keçirilmiş holland pendiri səpilir.

4. Piroq qabaqcadan 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 10-15 dəq. hazırlanır.

Nuş Olsun! Ardı »