Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiTost

Ərzaqlar :
1. pendir
2. kere yağı
3.zeytun
4. pomidor
5. kolbasa
6. sosis.
7. yumurta
8. mayonez
9. ketçup
10. duz
11. xiyar turşusu
12. bayat corek

Hazırlanma Qaydası :

İlk olaraq bayat coreyin arasına ve her yerine kereyağını cekin, pendiri rende cihazında gozel rendeleyib, zeytinun tumlarini ayırdıqdan sonra bir qaba qoyun ve pomidorlarin qabiqlarını soyub zeytunla birlikte ezin ve suyunu çıxarın. Sosis, ve kolbasani en ince şekilde kesip coreyin her yerini dolduracak şekilde yerleşdirin, yumurtanı bir qabda va çırptıktan sonra hemir fırçasıyla içine cekin. Hamisini coreyin arasına qoyduqdan sonra qaynar olan tost aparatina yerleşdirib gozleyin ve bu arada mayonez ve ketçupı bir su stekaninin içine koyub corek qizarana qeder çalxalayın. ve son Ardı »

Dünya mətbəxiQiyməli içli küftə resepti

Tərkibi:
Xəmiri üçün:
1 kilo incə küftəlik bulğur
İlıq su
Duz

İçliyi üçün:
Yarm kilo qiymə
Duz
İstiot
Pul bibər
Soğan
Cəfəri
Bulğur
Su

Hazırlanması:
Bulğuru ilıq suda isladın. Yumşaldıqdan sonra yaxşıca yoğurun. Arada azca ilıq su da əlavə edin. Daha sonra soğanı maşından keçirərək suyunu sıxın. Suyunu sıxdığınız soğanı tavada yağ da əlavə edib qovurun. Yaxşıca qovrulan soğana qiymə və ədviyyatları da əlavə edib qovurun. Cəfəri doğrayıb soyumağa qoyun. Xəmirindən götürüb balaca küftə hazırlayın. Xəmirin içini çox nazik olmayacaq şəkildə açın və 2 çay qaşığı qiymə qoyub ağzını bağlayın. Küftələr hazır olduqdan sonra qaynayan isti suyun içinə atıb 5 dəqiqə bişirin. Üstünə bol kərə yağı əridib tökün.
Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiLəziz gül çayı

Gül çayı həm qoxusu, həm də dadı ilə sizi sakitləşdirəcək.
Gül çayını hazırlamaq üçün qızılgülün ləçəkləri lazımdır. İsti yay günlərində sərinləmək üçün təravətli qızılgül çayı hazırlmağın əsl vaxtıdır. Qurudulmuş bitki satılan mağazalardan qızılgül alın və hər səhər bir neçə ləçəyini qaynar suyun içinə atın. Gülün suyun dibinə qədər çökməsini gözləyin. Gül çayınız artıq hazırdır. Ardı »

Dünya mətbəxiƏfqanıstan düyü qurabiyəsi. - Resept

Ərzaqlar:
170 qram Westgold kərə yağı – otaq hərarətində yumuşaldılmış
150 qram şəkər tozu
2 yumurtanın ağı
290 qram düyü unu
Yarım çay qaşığı döyülmüş hil
3 xörək qaşığı iri-iri doğranmış püstə
Bir ovuc qabığı soyulmuş püstə (bəzək üçün)

Hazırlama Qaydası:
Yağ və şəkəri mikserlə kütlənin rəngi açılanadək bir neçə dəqiqə çalın. Yumurta ağlarını əlavə edib, kütlə hamarlaşanadək təxminən bir dəqiqə də çalın.

Düyü unu, püstə və hili də əlavə edib kütləni qarışdırın.
Yumuşaq amma ələ yapışmayan xəmir əldə etməlisiniz. Xəmir əlinizə yapışırsa, bir az da düyü unu əlavə edin.

Sobanı 175Cdək qızdırın.
Listin dibinə perqament kağızı sərin. Alınan xəmirdən xörək qaşığı qədər almaqla, əlinizdə yumrulayıb listə düzün. Ovcunuzla üstlərinə basıb bir az Ardı »

Dünya mətbəxiPaella resepti (İspan mətbəxi)

Tərkibi:
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
1 ədəd kiçik ölçülü soğan
2 diş sarmısaq
6 budaq cəfəri
1 çimdik zəfəran
Bir yarım litr toyuq suyu
3 ədəd dərisiz toyuq sinəsi
2 ədəd yaşıl bibər
1 ədəd qırmızı bibər
250 ml pomidor püresi
1 xörək qaşığı toz şəkər
1 su stəkanı düyü
Duz
İstiot
6 ədəd krevetka
200 qram ədviyyatlı sosiska
250 ml ağ şərab

Hazırlanması:
Bir qazanda zeytun yağı, soğan, sarmısaq və cəfərini qarışdırın. Soğanlar bənövşəyiləşdikdən sonra zəfəran, quşbaşı doğranmış toyuq, sosiska və bibərləri əlavə edib qovurun. Sonra pomidor püresi və şəkəri əlavə edib qarışdırın. Üzərinə düyü və toyuq suyunu əlavə edin və bişirməyə davam edin. Arada bir qarışdıraraq 5 dəqiqə daha bişirin. Şərabı əlavə edib qarışdırın. Krevetkaları əlavə edib Ardı »

Dünya mətbəxiQarağatlı şeyk

TƏRKİBİ: (2 pay)
2 x.q bal,
100 q qarağat,
125 q qatqısız yoqurt,
125 ml süd,
5 buz kubiki.
Bütün ərzağı blenderdə xırdalayın.
Stəkanlara süzün.


NUŞ OLSUN! Ardı »

Dünya mətbəxiFıstıqlı kabab

Tərkibi (4 pay):

500 q quzu əti
200 q antep fıstığı
duz
4 ədəd acı istiot
4 pomidor

Əti maşının iri gözündən çəkin. Antep fıstığı və duz əlavə edin. Yoğurun. 24 yerə bölün. Hər birini şişə çəkin. Manqalda bişirin.

Soğanı doğrayıb sumaxla qarışdırın.

Hazır kababın üstünə səpin.

Süfrəyə plov, közlənmiş istiot və pomidorla verə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi

VəsaitlərEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi

Xəmir üçünEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi

1 paket yaş maya

Yarım çay qaşığı şəkər

1 çay qaşığı duz

1 Su stəkanı süd və ya su

2 yemək qaşığı zeytunyağı

Ala bildiyi qədər un. 3 stəkan undan böyük nimçə pizza çıxır amma xəmiri qabararkən görəcəyiniz kimi suyu az gəlir. Əgər tərifi 2 nimçə edəcəksinizsə, ilıq su əlavə edib yumşaq bir çörək xəmiri əldə edənə qədər yoğurun.

Sousu üçünEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi

1 yemək qaşığı dolusu pomidor sousu

1 stəkan ilıq su

Üzəri üçünEv istehsalı olan pizza xəmiri və pizza tərifi

Üzəri üçün sevdiyiniz nə Ardı »