Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerÇupe

Tərkibi:

1 baş soğan
1 x.q. kərə yağı
6 kartof
1 l süd
2 banka qarğıdalı konservi (əslində isə 6 qarğıdalı)
200 q pendir
2 yumurtanın sarısı
Hazırlanması :
Soğanı xırda doğrayıb kərə yağında qovurun.

Kartofu kubik doğrayın, qazana qoyun, qovrulmuş soğanı əlavə edib üstünə çıxanadək qaynar su tökün. Orta itilikdə ocağın üstünə qoyun.

15 dəqiqə sonra qazana qaynar süd, qarğıdalı və kubik doğranmış pendir əlavə edin. Daha 5 dəqiqə bişirin.

Ocaqdan götürün, dayanmadan taxta qaşıqla qarışdıraraq yumurta sarılarını əlavə edin. Bir neçə dəqiqə də qarışdırın.

Süfrəyə verərkən üzərinə göyərti səpin.

(Təbii ki, inklər qarğıdalı konservi deyil, qarğıdalının özündən istifadə edirdilər. Yayda hazırlamaq fikriniz olsa, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSoyuq ayran aşı şorbası resepti

Tərkibi:
1 su stəkanı buğda (yarma)
1 su stəkanı noxud
4 su stəkanı süzmə qatıq
duz su nanə

Hazırlanması:
Buğda və noxudu ayrı-ayrı axşamdan isladın. Suyunu süzüb, ayrı qazana tökün, su əlavə edib qaynadın.
Süzmə qatığa duz əlavə edib, qazanda qaynayan noxudun suyundan çömçə ilə götürüb süzmə qatığı duru hala gətirin. Qatığın çürüməməsi üçün noxud və buğdanı yavaşca qazana əlavə edin, bir tərəfdən sürətlicə qarışdırın.
Qaynamağa başlayınca altını söndürüb soyumağa buraxın. Tam soyuq olmasını istəyirsinizsə soyuducuya qoyub soyuda bilərsiniz. Nanə ilə üstünü bəzəyə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGicitkən otu şorbası

İçindəkilər:

500 qr gicitkən otu
1 quru soğan
2 xörək qaşığı qaynadılmış buğda
(buğdanın yerinə 2 xörək qaşığı iri bulqur da istifadə edə bilərsiniz).
1 stəkan qatıq
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı un 1 çay qaşığı duz 5 stəkan ət suyu və ya su 1 yumurta
3 xörək qaşığı kərə yağı

6 nəfərlik Bişmə müddəti 30 dəqiqə


Hazırlanması:
Gicitkəni bol suyla yuyub, incə-incə doğrayın. Qazana öncə 2 xörək qaşığı kərə yağını, doğradığınız soğanı, sarımsaq və gicitkən otunu əlavə edib qovurduq-dan sonra qaynadılmış buğdanı əlavə edib qarışdırın. (Buğdanın yerinə bulqur əlavə etdiyinizdə isə, bulquru qaynatmağa gərək yoxdur. Sudan keçirdikdən sonra bir başa əlavə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUşaqlar üçün kabak şorbası resepti

Tərkibi:
Kabak 1 əd.
Kök 1 əd.
Soğan 1 baş
Qarğıdalı unu 1 yemək qaşığı
Kərə yağı 2 yemək qaşığı
Duz, Qaynar su

Hazırlanması:
Soğan, kök və kabakları doğrayıb kərə yağında bir az pörtlədin.
Digər ərzaqları əlavə edərək qaynadın. Hazır olduqdan sonra blenderlə çəkin. Vitaminlə zəngin şorbanız hazırdır.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöftəli Yayla Şorbası

İÇİ:

Kotleti üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq. Üzərinə soğanı rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri ataraq yaxşıca yoğururuq. Konsistensiyanı qalet unu ilə tənzimləyirik.Harcımızdan diyircək qədər kotletlər yuvarlayırıq.

Şorbanı hazırlayarkən, düyünü yuyuruq və süzürük. Qazana su qoyuruq, düyünü qaynadırıq. Duzunu atırıq. Tərbiyəsi üçün, qatığı, yumurta sarısını və unu çalırıq. Limon suyunu sıxırıq, qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Düyü qaynayan sudan bir iki qaşıq alıb tərbiyəyə tökürük.

Tökərkən bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəni düyünün qazanına köçürərkən bir tərəfdən də qarışdırırıq. Hazırladığımız kotletləri, kərə yağında qızardırıq. Qızaranda üstünə quru nanə atırıq. Kotletləri şorba qazanına köçürürük və altını bağlayaraq xidmət edirik.

KOTLET Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKələm şorbası 2

Kələm şorbası 2

MATERİAL SİYAHISI:

500 q kələm
1 kasa barbunya
1 kasa qırıq qarğıdalı
1 xörək qaşığı istiot abqora
1 xörək qaşığı qarğıdalı unu
2 xörək qaşığı kərə yağı
300 q. Quzu qabırğası
1 dənə acı quru istiot
Duz
Su

İÇİ:

Doğranmış quzu qabırğasını şorba qazanına qoyub qovururuq. Suda isladılmış qırıq qarğıdalı ağlobya dənəsi əlavə edirik. Kərə yağını qoyuruq. Qarışdırırıq və isti su verib qaynamağa qoyuruq. Ağ lobya və sınıq qarğıdalı bişmək ərəfəsində doğrayan kələmi əlavə edirik. Qarğıdalı ununu və bibər tomatı bir qaba qoyuruq. İsti suyunu əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdıraraq qazana əlavə edirik. Bişməsinə yaxın duzunu Ardı »

Şorbalar ve Helimler+++++++++++Şüyüd Şorbası

Lazım olan vəsaitlər:

2 dəstə şüyüd
2 diş sarımsaq
Yarım çay stəkanı düyü
4-5 su stəkanı toyuq suyu
Yarım çay qaşığı rəndələnilmiş təzə zəncəfil
34 dəstə təzə kəklikotu
Duz, istiot
1 yemək qaşığı kərə yağı
1 yemək qaşığı günəbaxan yağı

Üstü üçün:
1 qırmızı bibər

Hazırlanması:

Zəncəfilli və düyülü şüyüd supu: Kərə yağı və günəbaxan yağını qazanda qızdırın. Üzərinə incə doğradığınız şüyüd və zəncəfili əlavə edib yumşalana qədər qarışdırın. Yuduğunuz düyünü də əlavə edib qarışdırın və 3-4 dəqiqə sonra duzu, istiotu və 4 su stəkanı toyuq suyunu əlavə edib qaynamağa qoyun. Qaynadıqdan sonra zeif qazda yumşalana qədər bişirin. Supu kasalara tökün. Üzərinə kiçik küp şəklində doğradığınız qırmızı bibəri səpib süfrəyə qoyun.
Zəncəfilli və düyülü Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKuşkonmaz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 bağ kuşkonmaz
1 soğan
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı ət suyu
1 su stəkanı süd
1 çay stəkanı misir
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Şüyüd

İÇİ:

Kuşkonmaz-ları soyuruq və doğrayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı döküruk,soğanları qoyub qovururuq. Soğanlar yumşalanda kuşkonmaz-ı qoyuruq və qovurmaya davam edirik. İsti suyu tökürük, misiri əlavə edirik. Qapağını bağlayırıq və bişməyə qoyuruq.

Şorbanın tərbiyəsi üçün, kiçik bir qazanda kərə yağı əridirik, unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq südü tökərək çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Kuşkonmaz-ları bişmiş olan şorba qazanına tərbiyəni tökürük Ardı »