Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve Helimlerlebeniye şorbası

Xüsusilə soyuq qış gecələrində içinizi isidəcək bir ləzzət.

İçindəkilər:

10 stəkan su
1 çay bardağı düyü
1 stəkan qaynadılmış noxud


Kiftəsi üçün:

400 qr.qiymə
1 ədəd soğan
qara bibər
duz

Qatıqlı sousu üçün:

3 stəkan qatıq
1 ədəd yumurta
1 xörək qaşığı un

Üzəri üçün:

2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı
quru nanə

6-8 nəfərlik Bişmə müddəti 25-30 dəqiqə


Hazırlanması:
Su və düyünü bir qazana qoyub qaynadın. Öncədən qaynatdığınız noxudu əlavə edin.

Qiyməylə kiçik doğradığınız soğanı, qara bibəri, duzu qarışdırıb yoğurun. Noxud böyüklüyündə toplar şəklində yuvarlayıb unlanmış bir siniyə sırayla düzün.

Bu küftələri qazanda qaynayan düyü və noxuda əlavə edin. Küftələr qaynayınca, başqa bir qabda çırpdığınız qatığı, yumurtanı və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQırmızı bibərli şorba

Tərkibi:
4 ədəd şirin, qırmızı bibər
2 ədəd kartof
1 ədəd quru soğan
1 ədəd pomidor
1 diş sarımsaq
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 yemək kaşığı ince doğranmış reyhan
2 yemək qaşığı incə doğranmış cəfəri
2 yemək qaşığı zeytun yağı
1 litr su
duz

Hazırlanması:
Yemək qazanına zeytunyağını əlavə edib, qızdırın. Qırmızı bibəri qazana götürüb, qızardın.
Sarımsaq, kartof, pomidor və soğanın qabıqlarını soyun. Küp şəklində doğrayıb, qazana əlavə edin.
Pomidor salçasını əlavə edib, bir neçə dəqiqə qovurun. Bir litr su və duzu əlavə edib, qarışdırın.
Qazanın qapağını bağlayıb, kartoflar yumuşayana qədər bişirin. Cəfəri və reyhanı əlavə edib, şorbanı bir daşam qaynadın.
Artıq hazırdır. Xidmət edə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüşbərəli şorba

Düşbərəli şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa düşbərə
1 kasa pörtmüş noxud
1 su stəkanı ət suyu
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı tomat
Pulcuq istiot
Nanə
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Unu, bir az zeytun yağını və kərə yağını qazana qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq unun iyi çıxana qədər qovururuq. Tomatı əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Soyuq ət suyla qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. İsti su veririk. Noxudu və düşbərəni qoyuruq. Duzunu da ataraq bişməyə qoyuruq. Konsistensiya çox tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açarıq. Xörəyimiz tamamilə bişəndə pul bibər və nanə tökərək servis edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBuğda şorbası

Buğda şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kq qatıq
1 su b. Buğda
1 dəstə nanə
Duz
Su

İÇİ:

Buğda qaynadırıq və soyumağa qoyuruq. Qatqı böyük bir kasaya görürük və bir qədər soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Nanə nazik doğrayırıq və kasaya əlavə edirik. Buğda da əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu atırıq. Üzərində nanə yarpağı qoyaraq xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüyün şorbası

Düyün şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

250 q. Quzu əti
1 kasa qatıq
Yarım limon
3 şorba k. Un
Duz
Ət suyu

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Bütün quzu ətini qaynadırıq. Suyunu şorbaya qoymaq kimi ayırırıq. Əti xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana ət suyunu axıdırıq. Əti əlavə edirik və qaynamağa qoyuruq. Qatqı, unu qarışdırma qabına alırıq. Limon suyunu sıxırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az da şorbanın şirəsindən qoyuruq və qarışdırırıq.

Suyunu yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Duzunu atırıq və qaynayanda altını bağlayırıq. Kərə yağını tavada əridirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKələkoş

KƏLƏKOŞ

4 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

3 stəkan yağlı qatıq
1 ½ xörək qaşığı un
1 yumurta
3 stəkan soyuq su
1 xörək qaşığı yuyulmuş və süzülmüş yumru düyü
½ stəkan xırda doğranmış qoz
2 diş əzilmiş sarımsaq
1 ½ xörək qaşığı quru nanə
2 xörək qaşığı bitki və ya kərə yağı
1 orta baş xırda doğranmış soğan
duz¸ zövqə görə
istiot¸ zövqə görə


1. Bir kasada qatığı, unu, yumurta və suyu yaxşıca qarışdırın. Sonra isə üzərinə düyünü, qozu, sarımsağı, və quru nanəni əlavə edin və yenə qarışdırın.

2. Bir qazanda yağı qızdırın və soğanı əlavə edib təxminən 6-7 dəqiqə qızardın.

3. Qatıqlı qarışığı soğanın üzərinə əlavə edin Ardı »

Şorbalar ve Helimler++++++++++Pomidorlu Düyü Şorbası

Tərkibi:
- 8 stəkan ət suyu.
- 200 qr tomat pastası.
- 1 ədəd pomidor.
- Yarım qaşıq duz.
- 100 qr düyü.
- Yarım dəstə göyərti.

Hazırlanması:
Tomat pastası, ət suyu, duz, düyü və qabıqları soyulmuş, doğranmış olan pomidor bir
qazana qoyulur. Qazanın qapağı örtülərək yarım saata qədər qaynadılar. Düyünün
yumuşaması ilə bərabər göyərtilər də şorbaya əlavə edilir və bir neçə dəqiqə də o
vəziyyətdədə qaynadıldıqdan sonra, alınaraq süfrəyə hazır vəziyyətə gətirilir.İstəkdən asılı
olaraq limon və ya azca limon suyu əlavə etmək olar.

Nuş olsun! Ardı »