Şorbalar ve Helimler → lebeniye şorbası
Xüsusilə soyuq qış gecələrində içinizi isidəcək bir ləzzət.
İçindəkilər:
10 stəkan su
1 çay bardağı düyü
1 stəkan qaynadılmış noxud
Kiftəsi üçün:
400 qr.qiymə
1 ədəd soğan
qara bibər
duz
Qatıqlı sousu üçün:
3 stəkan qatıq
1 ədəd yumurta
1 xörək qaşığı un
Üzəri üçün:
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı
quru nanə
6-8 nəfərlik Bişmə müddəti 25-30 dəqiqə
Hazırlanması:
Su və düyünü bir qazana qoyub qaynadın. Öncədən qaynatdığınız noxudu əlavə edin.
Qiyməylə kiçik doğradığınız soğanı, qara bibəri, duzu qarışdırıb yoğurun. Noxud böyüklüyündə toplar şəklində yuvarlayıb unlanmış bir siniyə sırayla düzün.
Bu küftələri qazanda qaynayan düyü və noxuda əlavə edin. Küftələr qaynayınca, başqa bir qabda çırpdığınız qatığı, yumurtanı və Ardı »