Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerQaymaqlı İspanaq Şorbası

Qaymaqlı İspanaq Şorbası

6 pay üçün

Yarım kilo təzə ispanaq və ya 300 qramlıq dondurulmuş ispanaq paketi (mən təzəsindən istifadə edirəm)
4 xörək qaşığı kərə yağı
Yarım stəkan doğranmış baş soğan
3 xörək qaşığı un
5 stəkan toyuq suyu (bulyon) (əvvəlcə 4 stəkanını əlavə edin, gərəkdiyində qalanını də qatın)
Zövqə görə duz
Zövqə görə istiot
1 stəkan süd qaymağı
Bir çimdik yel cevizi tozu (zəruri deyil)


İspanağı təmizləyin, sərk saplaqlarını kəsin. Yarpaqları iri-iri doğrayın. Yaxşıca yuduqdan sonra quruması üçün kağız dəsmal və ya çay dəsmalının üstünə sərin.

Qazanda yağı orta odda əridin. Soğanı əlavə edib tez-tez qarışdıra-qarışdıra şəffaflaşıb yumuşalan, amma qızarmayanadək bişirin. İspanağı buraya əlavə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏvəlik aşı

Lazım olanlar:
əriştə
əvəlik
soğan
lobya
yağ
istiot
qatıq (qurut)
sarımsaq
Hazırlanma qaydası:
Bir gün əvvəlcdən quru lobya bol suda isladılmaq üçün buraxılır.
Soğan doğranır, yağda yüngül qızardılır.
Bir gün əvvəlcədən islağa qoyulmuş lobyalar süzülüb yuyulur. Yağla soğana əlavə edilir və biraz su qoyularaq qaynadılır. Bu arada əvəlik doğranır və üzərinə qaynar su tökülür.
Lobya bişdikdən sonra əvəlik əlavə edilir. Biraz qaynadıqdan sonra əriştə də əlavə edilir. Az qaynadılır. Yeməyin bişməsinə az qalmış duz əlavə edilir.
Süfrəyə verilən zaman üzərinə istəyə bağlı olaraq istiot, sarımsaqlı və ya sarımsaqsız qatıq əlavə edilə bilər. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerLimon şorbasının hazırlanması

Tərkibi:
1 l toyuq bulyonu
1 limon
1 yumurta
3-4 x.q. düyü
cəfəri bulyon:
Toyuq yerkökü soğan kəvər bulyon üçün toyuğu yerkökü, soğan və kəvərlə birlikdə ət tam bişənədək qaynadın. Əti başqa xörək üçün istifadə edə bilərsiniz. Suyunu isə süzün. Düyünü yuyub bulyona tökün, təxminən 15-20 dəqiqə, yumşalanadək bişirin. Yumurtanı bir kasaya qırın, çalın. Qarışdıra-qarışdıra 1 limonun şirəsini içinə sıxın. Qaynayan bulyondan yarım çömçə buraya əlavə edin (əlinizi saxlamayın, qarışdırmaqda davam edin). Ocağı azaldın, elə olsun ki, şorbanın qaynamağı tam dayansın, sonra şorbanı qarışdıra-qarışdıra limonlu-yumurtalı qarışığı əlavə edin. Bir neçə dəqiqə, şorba qatılaşanadək qarışdırın. Əsas odur ki, şorba qaynamasın, yoxsa yumurta lopa əmələ gətirəcək. Hazır şorbaya doğranmış Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartoflu Roko şorbası

Kartoflu Roko şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə roka
1 kartof
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
Duz
Su

İÇİ:

Kartofu soyub kub doğrayırıq və kiçik bir qazanda qaynadırıq. Şorba qazanına kərə yağını və unu qoyuruq. Unun qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq su və südü töküb, çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsinə mane oluruq. Qaynar su tökürük və qaynamağa qoyuruq. Kartofu əlavə edirik, duzunu əlavə edirik. Şorbanın konsistensiyanı da su ilə tənzimləyirik. Qaynayanda içinə doğranmış roka qoyuruq və bir dəfə qaynadıb süfrəyə veririk. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartoflu güvəc

Vəsaitlər
750 qr quş başı əti
4 ədəd kartof
2 ədəd soğan
5-6 diş sarımsaq
4 ədəd pomidor
1/2 çay stəkanı duru yağ
1/2 yemək qaşığı tamat
Duz, qara bibər, pul bibər

Hazırlanması
1. Qazanı ocağa alın. İçinə duru yağı, doğranmış soğanı, incə qıyılmış sarımsağı, ətləri qoyun və ətlərin rəngi dəyişəni qədər gözəlcə qovurun.
Ətlər gözəl qovrılmasa yeməkdə xoş olmayan bir ət qoxusu olar. Qovurma əməliyyatı buna görə əhəmiyyətlidir.
2. Qovrulan ətlərin tamat və qabığı soyulmuş doğranmış pomidorları əlavə edin, qovurun.
3. Pomidorlar gözəlcə qovrulanda küp küp doğradığınız kartofları və duzla ədviyyatları da əlavə edin. Bir müddət qovurduqdan sonra üzərinə qaynar su əlavə edin.
4. Yeməyi ocaqda 1-2 daşam qaynatdıqdan sonra qazan qapağını bağlayaraq. 200 Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBalqabaq şorbası resepti ))

Tərkibi:
500 qr balqabaq
300 qr kartof
1 ədəd baş soğan
30 qr kərə yağı
zövqə görə duz
zövqə görə qara istiot
zövqə görə muskat

Hazırlanması:
1. Payız fəsli müxtəlif növ meyvə-tərəvəzlərlə zəngindir. Və soyuq, yağışlı payız havasında onlardan istifadə etməyin əsl vaxtıdır. Bişmiş balqabaq qızdırma və öskürəkdə effektli təsirə malikdir. Balqabaq mürəbbəsi isə beyin fəaliyyətini qüvvətləndirir.


2. Balqabaq (boranı, qabaq) dərisindən və tumlarından təmizlənir, soyuq suda yuyulur və kubik şəklində doğranılır. Kartoflar həmçinin yuyulub təmizlənir və eyni qaydada kubik şəklində doğranılır. Kartof və balqabaq qazana qoyulur üzərinə soyuq su əlavə edilib qaz plitəsinə yerləşdirilir.


3. Soğan xırda doğranılır, kərə yağında tavada şəffaf rəng alana qədər qızardılır, sonra kartof və balqabaqa əlavə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli Yaşıl Mərci Şorbası..

MATERİAL LİSTEİ:

1 su s. Yaşıl mərci
1 çay s. Arpa əriştə
1 soğan
1 şorba q. Pomidor tomatı
1 şorba q. Bibər tomatı
2 şorba q. Un
1 su b. Toyuq suyu
2 şorba q. Kərə yağı
Quru nanə
Duz
Su

İÇİ:

Yaşıl mərcini qaynadırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağı qoyuruq, soğanı əlavə edib qovururuq. Unu əlavə edib qoxusu çıxana qədər qovururuq. Tomatları əlavə edirik və qarışdırırıq. Arpa əriştəni əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq toyuq suyu və soyuq su tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq. İsti su veririk. Duzunu da atırıq və bişməyə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerUlduz şorbası

azım olan ərzaqlar:

2 ədəd böyük pomidor rəndəsi,
1 stəkan ulduz makaron,
2 yemək qaşığı tomat,
6-7 stəkan su,
2 yemək qaşığı kərə yağı,
Duz,istiot,
Cəfəri

Ulduz şorbasıHazırlanma qaydası:

Kərə yağını geniş bir qazana alın və pomidor rəndələrini və tomatı əlavə edin.
Orta atəşdə qatı bir kütlə alana qədər qovurun.
Su və ədviyyatları əlavə edərək yüksək atəşdə qaynadın.
Qaynayan suya makaronları əlavə edərək 15-20 dəqiqə bişirin.
Şorbanı kasalara çəkdikdən sonra doğranmış cəfəri də əlavə edərək servis edin.

Nuş olsun ! Ardı »