Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKörili Gül Kələm Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

300 q. Gül kələm
1 soğan
1 su s. Süd
2 diş sarımsaq
1 çay q. Köri
2 şorba q. Un
Çatda
Duru yağ
Kərə yağı
Duz
Su

İÇİ:

Gül kələmi çiçəklərindən ayırıb suda qaynadırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana bir az duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Unu qoyub qovururuq. Soğanı və sarımsağı da əlavə edib qovurmaya davam edirik. Unun iyi çıxanda soyuq süd və bir qədər soyuq su tökürük.

Davamlı qarışdırırıq və isti su qoyuruq. Gül kələmi nazik nazik doğrayırıq və qazana qoyuruq. Xörəyimizi qaynadırıq. Duzunu atırıq. Bişməsinə yaxın əriştə, ya da Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYerkökülü Kartof Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 kartof
1 yerkökü
1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
1 soğan
2 diş sarımsaq
Yarım limon
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Təzə soğan

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Yerkökü, kartofları rəndələyirik. Əvvəl yerkökü qazana əlavə edirik, soğanla birlikdə qovururuq. Bir az sonra kartofu qoyuruq. Qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ara sıra suyunu nəzarət edib, lazım gələrsə isti su əlavə edirik. Tərbiyəsi üçün, qatiqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu və limon suyunu əlavə edirik. Bir az soyuq suyla konsistensiyanı açırıq və çırpma teliylə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZərif toyuq şorbası

Tərkibi:

500 q toyuq filesi
400 q əridilmiş pendir
150 q düyü
400 q kartof
150 q yerkökü
150 q baş soğan
duz
istiot
göyərti


Toyuq filesini yuyub-təmizləyib, üzərinə 3 l su tökün, duz, istiot vurub hazır olanadək bişirin (qaynara düşəndən sonra təxminən 20 dəqiqə). Sonra qazandan çıxarın. Bulyona düyü töküb 10 dəqiqə bişirin.
Soğanı xırda doğrayın. Yerkökünü sürtgəcin xırda gözündən keçirin. Kartofu təmizləyib yuyun, kubik doğrayın. Əti də xırdalayın. Kartofu bulyona əlavə edin. Sonra soğanı və kökü əlavə edib 5-7 dəqiqə qaynadın. Əti də əlavə edib kartof tam bişənə qədər qaynadın. Pendir əlavə edib qarışdırın, ocaqdan götürün.
Süfrəyə verərkən üstünə doğranmış göyərti Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKiçik küftə resepti

Tərkibi:
Şorbası üçün:
750 qr parça ət
1.5 su stəkanı noxud
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
3-4 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı bibər tomatı
2 limonun suyu
Kifayət qədər su

Küftəsi üçün:
500 qr yağsız qıyma
500 qr simit
2 ədəd quru soğan
Tuz, istiot, qırmızı istiot
Yağ, nanə

Hazırlanması:
Simit əvvəl su ilə bir az isladılar. Soğanlar azca-azca doğranar. istiot, qırmızı istiot və duz əlavə olunaraq yaxşıca yoğrular, (15-20 d'q) içinə qıyma əlavə edilər, küftə yaxşıca yumşalana qədər yoğrular. Küftədən normal böyüklükdə parçalar alınaraq ovuc içində diyirlənər. Digər tərəfdən bir gecə əvvəldən isladılmış noxud və ət, halqa şəklindəki soğan ilə yumşalana qədər bişirilər. Tomat və turşu qoyulur. 2-3 dəq qaynadılar. Ayrı bir qazanda qaynadılan suya duz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSosisdən tomatlı şorba

Ərzaqlar:

5-7 ədəd sosis (hisə verilmiş olmasın)
2 baş soğan
2 diş sarımsaq
1 banka marinə edilmiş pomidor
1 banka ağ lobya
reyhan (və yaxud cəfəri)
parmezan pendiri
makaron
zeytun yağı
1 l toyuq bulyonu
toyuq əti (istəyə görə)


Hazırlanma qaydası:

Toyuq ətini bişirin, bulyonu tənzifdən süzün. Soğanı xırda doğrayıb sosislərlə birlikdə qızardın. Soğanın rəngi şəffaflaşanda doğranmış sarımsağı, sonra isə qabığı soyulmuş pomidorları əlavə edin. Üzərinə 1 litr toyuq bulyonu tökün. Zəif ocaqda 25-30 dəqiqə bişirin. Sonra lobyanı və makaronu, bişmiş toyuq ətini əlavə edin. Hazır olanadək bişirin. Duzlayıb, istiotlayın. Süfrəyə verərkən üzərinə göyərti və sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri səpin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerOqtay Ustadan gicitkən şorbası resepti

Türkiyənin mətbəx kültüründə gicitkən otunun özünəməxsus yeri var. Bu bitki daha çox şorbalarda istifadə edilir. Sizə Oqtay Ustanın dadlı reseptlərindən biri olan gicitkən otu şorbasını təqdim edirik:

Tərkibi:
500 qr gicitkən otu
1 baş soğan
2 xörək qaşığı qaynadılmış buğda ( vəya iri bulqur)
1 stəkan qatıq
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı un
1 çay qaşığı duz
5 stəkan ət suyu və ya su
1 yumurta
3 xörək qaşığı kərə yağı

Hazırlanması:
Gicitkəni bol suyla yuyub, incə-incə doğrayın. Qazana 2 xörək qaşığı kərə yağını, doğradığınız soğanı, sarımsaq və gicitkən otunu əlavə edib qovurun.

Daha sonra qaynadılmış buğdanı əlavə edib qarışdırın. (Bulquru isə qaynatmağa gərək yoxdur. Birbaşa əlavə edə bilərsiniz).

5 stəkan ət suyunu əlavə edib, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüşbərə şorbası

DÜŞBƏRƏ

4 – 6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

Xəmir Üçün:

2 stəkan əla növ un
½ çay qaşığı duz
1 yumurta
2/3 stəkan ilıq su

İçi Üçün:

250g çəkilmiş qoyun və ya mal əti, və yaxud ikisinin qarışığı
1 ədəd kiçik baş soğan – xırda-xırda doğranmış
½ çay qaşığı duz
¼ çay qaşığı istiot

Suyu Üçün:
3 xörək qaşığı duru yağ və ya kərə yağı
1 ədəd kiçik baş soğan – xırda-xırda doğranmış
1 xörək qaşığı tomat
zövqə görə duz
8 stəkan su

Üstünə səpmək üçün:
xırda-xırda doğranmış təzə keşniş və ya quru nanə

Yanında süfrəyə vermək üçün:
sirkə-sarımsaq: üzüm sirkəsinəsinə bir neçə dilim əzilmiş sarımsaq əlavə edib qarışdırın.


1. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏtli dovğa

Ləvazimatlar

Qatıq – 2 l

Can əti – 250 q

Baş soğan – 1 ədəd

Xama – 100 q

Yumru düyü – 50 q

Noxud – 80 q

Yumurta – 2 ədəd

Göyərti (keşniş, şüyüd, göy soğan, cəfəri, çuğundur yarpağı, təlpətöyün, turşəng, nanə, ispanaq)

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Ətçəkən maşınından keçirilmiş ət və soğan qarışığına duz və istiot əlavə olunub balaca küftələr hazırlanır.

2. Küftələr bir az duz əlavə edilmiş suda bişirilir.

3. Axşamdan noxud isladılır və bişirilir.

4. Qatığın üzərinə bir az su, xama, yumurta əlavə edilib çalınır, daha sonra axşamdan isladılmış düyü, bişmiş noxud, xırda doğranılmış göyərti əlavə olunub zəif odda bişirilir.

5. Düyünün bişməsinə az qalmış dovğaya küftələr əlavə edilir. Duz Ardı »