Şorbalar ve Helimler → Körili Gül Kələm Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
300 q. Gül kələm
1 soğan
1 su s. Süd
2 diş sarımsaq
1 çay q. Köri
2 şorba q. Un
Çatda
Duru yağ
Kərə yağı
Duz
Su
İÇİ:
Gül kələmi çiçəklərindən ayırıb suda qaynadırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana bir az duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Unu qoyub qovururuq. Soğanı və sarımsağı da əlavə edib qovurmaya davam edirik. Unun iyi çıxanda soyuq süd və bir qədər soyuq su tökürük.
Davamlı qarışdırırıq və isti su qoyuruq. Gül kələmi nazik nazik doğrayırıq və qazana qoyuruq. Xörəyimizi qaynadırıq. Duzunu atırıq. Bişməsinə yaxın əriştə, ya da Ardı »