Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKüftə-bozbaş resepti

500 gr çəkilmiş ət

250 gr baş soğan

30 gr düyü

4 kartof

Turşu (min 4 dənə)

Biraz tomat pastası

Yarim dənə təzə pomidor

Noxud

Sarıkök


Küftə-bozbaş Azərbaycan şorbalarından biridir. Gecədən isladılmlış noxudu yarıbişmiş haladək bişirin. Qiyməni, xırdalanmış soğanı, düyünü (duz və istiot yaddan çıxmasın) yaxşı-yaxşı qarışdırın. Kartofu soyun. Pomidorun qabığını soyun və xırdalayın. Turşunu yuyun.

Qazana 1 litr su töküb plitənin üstünə qoyun. Su qaynayana qədər qiyməni 4 yerə bölüb 4 küftə tutun. Hər bir küftənin içinə turşu (quru alça) qoyun. Əllərinizlə küftələri ovuc boyda yaxşıca girdələyin.

Su qaynayanda düzəltdiyiniz küftələri bir-bir qazana salın. Plitə orta temperaturda olmalıdır. Bir az qaynadıqdan sonra kəfi yığın, bulyon şəffaf olmalıdır. Yarıbişmiş noxudu və soyulmuş Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYuvalama

Tərkibi:
250 qr qoyun əti.
7 stəkan su.
250qr çəkilmiş dana əti .
1 Fincan yumru düyü.
Yarım su stəkanı noxud.
3 Ədəd soğan .
3 Yemək qaşığı duru yağ.
1 Yumurta.
1,5 Su stəkanı qatıq.
1 Çay qaşığı quru nanə.
Yarım su stəkanı noxud.
Duz, istiot.

Hazırlanması:
Noxudu axşamdan təmizləyib isladın. Düyünü təmizləyib isladırıq bir az da stəkanın arxası ilə əzirik. Çəkilmiş əti, xırdalanmış yumru düyünü çəkilmiş soğanı, duz, istiotu birlikdə katleti hazıladığımız kimi yoğururuq. Noxuddan bir az böyük kiftələr hazırlayırıq. 7 su stəkanı suda xırda doğranmış əti və noxudu bişiririk birlikdə , sonra bişən ətli noxudun üzərinə, hazırladığımız kiftələri də əlavə edib bişiririk. Bir kasada qatığı və yumurtanı yaxşıca qarışdırırıq. Şorbanın suyundan azca Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKəvərli Kartof Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 kartof
2 kəvər
1 təzə sarımsaq
2 şorba q. Kərə yağı
2 su s. Ət suyu
1 şorba q. Un
Duz
Su

İÇİ:

Kəvəri və təzə sarımsağı doğrayırıq. Kartofları soyub kub seklinde doğrayırıq. Qazana duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Kəvəri və sarımsağı əlavə edib qarışdırırıq. Kəvər yumşalanda kartofu əlavə edib qovururuq.

Unu əlavə edib un qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq ət suyunu tökürük və qarışdırırıq. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq. Qapağını baglayib zəif odda bişiririk. Tərəvəzlər bişəndə əl blendırından keçiririk və xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPaça Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 dana paçası
1 soğan
Dəfnə yarpağı
Dənə istiot
Su
Duz
Sirkə
Sarımsaq

İÇİ:

Qazanda su qaynadırıq və dana paçaları atırıq. İlk qaynayıb köpüyü çıxanda köpüyünü üzərindən alırıq. Bir daşım bişirdikdə suyunu tökürük və yuyuruq. Təkrar qazana alırıq. Suyunu qoyuruq. İçinə soğanı doğrayıb atırıq.

Dəfnə yarpağı, dənə istiot və duz atırıq. Düdüklü qazanda 1- 1,5 saat qədər ağır-ağır bişiririk. Paçalar pörtəndə bir boşqaba götürüb soyumağa qoyuruq, suyunu süzürük. Suyunu şorba qazanına tökürük. İçlərindən jele konsistensiyalı ilikləri çıxarırıq və doğrayırıq. Şorba qazanına tökürük. Altını qazırıq, duzunu atırıq və 5 dəqiqə qaynadırıq. Şorba kasasına qoyuruq. Sarımsağı əzirik Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMakaronlu küftəli şorba resepti

Tərkibi:
200 qr qiymə
1 ədəd kartof
1 ədəd soğan
yarım stəkan makaron
qaynar su
yarım ç/q tomat pastası
yarım ç/q bibər pastası
kərə yağı
keşniş
şüyüd
duz

Hazırlanması:
Soğan xırda doğranılır və yağda qızardılır.
Soğan bir az qızardıqda tomat pastası və blbər pastası əlavə olub qarışdırılır.
Qiymədən balaca küftələr hazırlanır soğanlı qarışığa əlavə edilib biraz qızardılır.
Soğanlı küftəli qazana 2 litr qaynar su tökülür və qaynaması gözlənilir. Qaynadıqda xırda kub çəklində doğranmış kartof, duz və makaron əlavə olunub 2-3 dəqiqə qarışdırılır.
Şorbanın kartofu və makaronu bişdikdə yemık qazdan götürülür. Üzərinə doğranmış keşniş, şüyüd səpilir.


Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerLobyalı şorba

Ləvazimatlar

Təzə lobya – 300 q

Pomidor – 1 ədəd

Baş soğan – 1 ədəd

Kartof – 1 ədəd

Kərə yağı

Tomat pastası – 1 x.q.

Su – 1 lt

Abqora – 1 x.q.

Quru nanə, duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Təzə lobya, pomidor, soğan, kartof xırda doğranılır.

2. Lobyanın üzərinə su əlavə edilib bişirilir.

3. Kərə yağı əlavə edilmiş tavada əvvəlcə soğan qızardılır, soğanın üzərinə pomidor və tomat pastası əlavə olunub yağa düşənədək qovrulur.

4. Suyu çəkilmiş və tam bişmiş lobyanın üzərinə qovrulmuş tərəvəzlər, kartof və qaynar su, duz, istiot, abqora əlavə edilib zəif odda bişirilir.

5. Hazır şorbanın üzərinə nanə səpilir. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏdviyyatlı Kök Şorbası

Tərkibi:

Yarım kilo kök
1 ədəd orta boy soğan
4 yemək qaşığı zeytun yağı
1 litr toyuq suyu
Yarım limonun suyu
1 çay qaşığı qara bibər
2 yemək qaşığı təzə doğranmış keşniş
Damaq dadınıza görə duz

Hazırlanması:

Soğanın qabıqlarını soyub, küp şəklində doğrayın. Qazana zeytunyağını əlavə edib, qızdırın və üzərinə soğanları əlavə edin.
Orta dərəcəli odda, soğanların rəngi dəyişənə qədər qovurun. Köklərin qabıqlarını soyub, halqa şəklində doğrayın.
Doğranmış kökləri qazana əlavə edib, qovurun. Toyuq suyu, limon suyu, qara bibər, keşniş və duzu qazana əlavə edin.
Orta dərəcəli odda qarışımı, köklər yumuşayana qədər bişirin. Şorbanı ocaqdan götürüb, blenderlə ərzaqlar xırda-xırda olana qədər əzin.
Kasalara pay edib, cəfəri ilə xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerPörtləmə resepti

Tərkibi:
3 kq ət
5 baş soğan
kəklikotu
su
duz
istiot

Hazırlanması:
Əvvəlcə ətləri iri parçalara bölüb qazana əlavə edib üzərinə su töküb bişiririk, hazır olduqdan sonra suyunu süzüb soğanı xırda-xırda doğrayıb əlavə edib duz, istiot və kəklikotu vurub, tam bişənə kimi qaynadırıq.

Nuş olsun! Ardı »