Şorbalar ve Helimler → Küftə-bozbaş resepti
500 gr çəkilmiş ət
250 gr baş soğan
30 gr düyü
4 kartof
Turşu (min 4 dənə)
Biraz tomat pastası
Yarim dənə təzə pomidor
Noxud
Sarıkök
Küftə-bozbaş Azərbaycan şorbalarından biridir. Gecədən isladılmlış noxudu yarıbişmiş haladək bişirin. Qiyməni, xırdalanmış soğanı, düyünü (duz və istiot yaddan çıxmasın) yaxşı-yaxşı qarışdırın. Kartofu soyun. Pomidorun qabığını soyun və xırdalayın. Turşunu yuyun.
Qazana 1 litr su töküb plitənin üstünə qoyun. Su qaynayana qədər qiyməni 4 yerə bölüb 4 küftə tutun. Hər bir küftənin içinə turşu (quru alça) qoyun. Əllərinizlə küftələri ovuc boyda yaxşıca girdələyin.
Su qaynayanda düzəltdiyiniz küftələri bir-bir qazana salın. Plitə orta temperaturda olmalıdır. Bir az qaynadıqdan sonra kəfi yığın, bulyon şəffaf olmalıdır. Yarıbişmiş noxudu və soyulmuş Ardı »