Şorbalar ve Helimler → Kuşkonmaz Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 bağ kuşkonmaz
1 soğan
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı ət suyu
1 su stəkanı süd
1 çay stəkanı misir
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Şüyüd
İÇİ:
Kuşkonmaz-ları soyuruq və doğrayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı döküruk,soğanları qoyub qovururuq. Soğanlar yumşalanda kuşkonmaz-ı qoyuruq və qovurmaya davam edirik. İsti suyu tökürük, misiri əlavə edirik. Qapağını bağlayırıq və bişməyə qoyuruq.
Şorbanın tərbiyəsi üçün, kiçik bir qazanda kərə yağı əridirik, unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq südü tökərək çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Kuşkonmaz-ları bişmiş olan şorba qazanına tərbiyəni tökürük Ardı »