Şorbalar ve Helimler → Tərəvəz Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 yerkökü
1 soğan
1 kartof
1 qırmızı istiot
1 çay b. Yaşıl noxud
2 şorba k. Un
1 su s. Süd
1 su s. Ət suyu
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 çimdik semizot-u yarpağı
İÇİ:
Yerkökünu, soğanı, kartofu və biberi balaca kub şəklində doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, soğanı və yerkökü əlavə edib qovururuq. Arxasınca kartof və istiotu əlavə edirik. İsti suyunu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxın yaşıl noxudu də atırıq. Duzunu atırıq.
Ayrı bir qazana kərə yağını qoyub əridirik. Unu əlavə edib, unun iyi Ardı »