Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerSoğan şorbası

Ərzaqlar:
10 stəkan ət suyu
3-4 ədəd soğan
2 yemək qaşığı kərə yağı və ya marqarin
2 yemək qaşığı un
İçi üçün:
2 yumurta sarısı
2 stəkan süd
Hazırlanması:
Soğanları ayırd edib ortadan ikiyə kəsərək incə, yarım halqalar halında doğrayın. Kərə yağı ilə birlikdə bir az qovurun. Un qatıb 2-3 dəqiqə qarışdırın. Ət suyu əlavə edib 30 dəqiqə yavaş-yavaş qaynadın. Çırpılmış yumurtanı qataraq bir iki burum qaynadıb ocaqdan götürün.
Üzərinə rəndələnilmiş holland pendiri səpərək xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 yerkökü
1 soğan
1 kartof
1 qırmızı istiot
1 çay b. Yaşıl noxud
2 şorba k. Un
1 su s. Süd
1 su s. Ət suyu
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 çimdik semizot-u yarpağı

İÇİ:

Yerkökünu, soğanı, kartofu və biberi balaca kub şəklində doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, soğanı və yerkökü əlavə edib qovururuq. Arxasınca kartof və istiotu əlavə edirik. İsti suyunu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxın yaşıl noxudu də atırıq. Duzunu atırıq.

Ayrı bir qazana kərə yağını qoyub əridirik. Unu əlavə edib, unun iyi Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDalayıcı Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

Yarım kq dalayıcı
1 soğan
2 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 çay s. Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Dalayıcını suda 10 dəqiqə qaynadırıq. Altını bağladıqdan sonra əl blendırından keçirərək püre halına gətiririk. Soğanı yeməli doğrayırıq. Ayrı bir qazanda kərə yağını əridib soğanı qovururuq. Arxasınca unu əlavə edib qovurmaya davam edirik. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Dalayıcı püresini də bu qazana tökürük. İsti suyunu verib qarışdırırıq. Duzunu atırıq və bir az da bişirib altını bağlayırıq. Ardı »

Şorbalar ve Helimlerİspanaq Şorbası..

MATERİAL SİYAHISI

1 dəstə ispanaq
2 yerkökü
1 soğan
1 kartof
1 su s. Ət suyu
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
Su
Duz

İÇİ:

Yerkökü, soğanı və kartofu xırda doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı əlavə edib qovurmaya başlayırıq. Arxasınca yerkökü, kartofu əlavə edirik və qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. İsti suyunu veririk. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Ayrı bir qazana kərə yağını və unu qoyub un qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq suyla və bulyonla konsistensiyanı açırıq.

Digər qazanda qaynayan tərəvəzləri suyla birlikdə meyane qazanına çatdırırıq. Qarışdırırıq və bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGöbələkli Kartof Şorbası..

MATERİAL SİYAHISI:

1 kartof
1 kasa göbələk
1 soğan
2 diş sarımsaq
2 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Süd
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Kartofu və göbələyi kub şəklində doğrayırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük və soğanla sarımsağı qovururuq. Kartofu və göbələyi əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk.

Duzunu da atıb qaynamağa qoyuruq. Ayrı bir qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq südü töküb konsistensiyanı açırıq. Bir az da soyuq su tökürük. Digər qazanda pörtmüş tərəvəzləri suyla birlikdə şorba qazanına Ardı »

Şorbalar ve Helimler+++++++++Balqabaq şorbası

Vəsaitlər:
3 ədəd orta boy yaşıl balqabaq
3 yemək qaşığı un
2 yemək qaşığı kərə yağı
1 ədəd ət bulyon
1 litr su
Duz, quru nanə
Bəzəmək üçün təzə nanə

Hazırlanması:
Balqabaqların qabıqlarını soyub küp şəklində doğrayın.
Yemək qazanına kərə yağı və unu alıb rəngi dəyişəni qədər qovurun.
Balqabaq, ət bulyon, quru nanə və duzu əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Qazanın qapağını bağlayıb orta dərəcəli temperaturda təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Şorbanı ocaqdan endirib əl blenderiyle çəkib hamar hala gətirin.
Təkrar ocağa alıb bir dəfə qaynadın.
Kasalara düzüb təzə nanəylə bəzəyin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerMakaronlu Kərəviz Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 kərəviz
2 yerkökü
1 soğan
1 çay s. Makaron
2 diş sarımsaq
2 şorba q. Kərə yağı
2 şorba q. Un
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Yerkökünü, kərəvizi, soğanı və sarımsağı kub doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı və sarımsağı qovururuq. Yerkökü əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Kərəvizi əlavə edib qarışdırırıq. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək bişirməyə buraxırıq. Tərəvəzlər bişəndə ayrı bir qazanda kərə yağını əridirik.

Unu qovururuq. Makaronları əlavə edib qarışdırırıq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Bişən tərəvəzləri də suyla birlikdə əlavə edirik. Makaron pörtənə qədər bişiririk. Duzunu atırıq. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerBadam Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

3 şorba q. Toz badam
2 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Süd
1 su s. Toyuq suyu
Su
Duz

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 dəstə reyhan
Zeytun yağı
Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Şorba qazanına toz badamı və kərə yağını qoyub qovururuq. Unu əlavə edib qovurmaya davam edirik. Unun iyi cixanda südü və soyumuş olan toyuq suyunu axıdırıq. Çırpma teli ilə sürətli qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Arxasınca isti suyunu axıdırıq. Duzunu əlavə edib bişməyə qoyuruq.

Lazım gələrsə konsistensiyanı açmaq üçün bir az da isti su əlavə etmək olar. Üzəri Ardı »