Şorbalar ve Helimler → Kələm Şorbası..
MATERİAL SİYAHISI:
300 q. Ağ kələm
1 yerkökü
1 kartof
1 soğan
3 diş sarımsaq
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Süd
3 şorba q. Un
Duz
1 su s. Ət suyu
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Cəfəri
İÇİ:
Ağ kələmi, kökü, kartofu, soğanı və sarımsaqları doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı və sarımsağı qovururuq. Kartofu və yerkökü qovururuq. Kələmi da əlavə edirik bir az qovururuq.
İsti su veririk və tərəvəzləri bişməyə qoyuruq. Ayrı bir qazana bir az duru yağı və kərə yağı qoyub əridirik. Unu qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq südü və ət Ardı »