Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKələm Şorbası..

MATERİAL SİYAHISI:

300 q. Ağ kələm
1 yerkökü
1 kartof
1 soğan
3 diş sarımsaq
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Süd
3 şorba q. Un
Duz
1 su s. Ət suyu
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Cəfəri

İÇİ:

Ağ kələmi, kökü, kartofu, soğanı və sarımsaqları doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı və sarımsağı qovururuq. Kartofu və yerkökü qovururuq. Kələmi da əlavə edirik bir az qovururuq.

İsti su veririk və tərəvəzləri bişməyə qoyuruq. Ayrı bir qazana bir az duru yağı və kərə yağı qoyub əridirik. Unu qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq südü və ət Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYerkökülü Əriştə Şorbası

İÇİ:

Kökləri və kartofu soyuruq. Kökləri rəndələyirik. Qazana kökləri və kərə yağı qoyuruq. Bir az da zeytun yağı tökərək qovururuq. Unu əlavə edirik, qarışdırırıq. Kartofu rəndələyib əlavə edirik.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq və qarışdırırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. İsti toyuq suyunu və lazım gələrsə əlavə isti su veririk. Qaynamağa qoyuruq. Yerkökünə nəzarət edirik, yerkökü bişəndə əriştəni qoyuruq. Əriştəni çox uzun bişirməyə ehtiyac yoxdur. Bişəndə altını bağlayırıq. Üstünə doğranmış cəfəri səpərək süfrəyə veririk.

YERKÖKÜLÜ ƏRİŞTƏ ŞORBASI

3 yerkökü
1 kartof
1 çay s. Ulduz əriştə
2 şorba q. Un
1 dəstə cəfəri
Toyuq suyu
Duz
Su Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQiyməli Tarhan Şorbası

İÇİ:

Kərə yağını qazana alırıq. Arxasınca abqora və tarhana qoyuruq. Son olaraq qovrulmuş qiymə əlavə edirik. Hamısını qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Arxasınca qaynar su tökürük və 10-15 dəqiqə qədər qaynadırıq.

Duzunu qoyuruq. Konsistensiyaya baxırıq, çox tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açırıq. Zəif odda bir az daha bişirdikdən sonra xidmət edirik.

QİYMƏ TARHAN ŞORBASI

7 şorba q. Tarhan
100 q. Qovrulmuş qiymə
1 şorba q. Tomat
2 şorba q. Kərə yağı
Su
Duz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏzmə Yaşıl Noxud Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Yaşıl noxud
1 böyük kartof
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su s. Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 şorba q. Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ töküb soğanı, sarımsağı qovururuq. Noxudu əlavə edirik və qovururuq. Kartofu də xırda kub şəklində doğrayıb qazana atırıq. İsti su əlavə edirik. Ət suyunu axıdırıq.

Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Kartof və yaşıl noxud bişəndə əl blendırından keçiririk. İsti su verərək tünd konsistensiya açırıq. Boşqaba şorba tökürük. Kərə yağını tavada əridirik. Toz qırmızı istiot Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTaxıllı Pomidor Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

3 pomidor
2 şorba q. Pomidor tomatı
1 kasa pörtmüş buğda
1 yerkökü
2 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 soğan
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Pomidorların qabığını soyuruq. Soğanları piyazlık doğrayırıq. Yerkökünü halqa doğrayırıq. Qazana duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Soğanı əlavə edib qovururuq. Yerkökünü də əlavə edirik. Hamısını bir qovururuq. Unu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Abqora qoyuruq və qarışdırırıq.

Pomidorları da küp doğrayırıq və qazana qoyuruq. Qarışdırandan sonra ət suyunu axıdırıq. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxın duzunu atırıq. Xörəyimiz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerXəmirli göbələk şorbası

Tərkibi:
Xəmiri üçün:
1/2 kq göbələk
4 diş sarımsaq
6-7 su stəkanı un
1 çay qaşığı duz
Şorba üçün:
6 xörək qaşığı göbələk şorbası qarışığı (hazır göbələk şorbası)
5 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı krem
Hazırlanması:
İncə doğranmış soğan və göbələyi qazana əlavə edib yağda qovurun. Göbələklər yumşalmağa başladığında cəfərisini əlavə edin. Göbələklər yaxşıca yumşaldığında isə qarışığı ocaqdan götürüb, dəmlənməsini gözləyin. Ayrı bir qaba qarışığı töküb unu yavaş yavaş əlavə edin. Çörək xəmiri kimi yoğrulmuş xəmirinizdən qoz böyüklüyündə parçalar alın və yaxşıca sıxaraq yastı bir hala gətiri
Xəmir ilə südü qazana əlavə edin və qaynayana qədər qarışdırın.
Qaynamağa başlayanda kremi əlavə edib orta atəşdə üç dəqiqə bişirin.
Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏriştəli Toyuq Şorbası

İÇİ:

Toyuq budlarını yuyuruq və qaynadırıq. Toyuqları didirik. Suyunu şorba bişirmək üçün ayırırıq. Qazana bir az zeytun yağı qoyuruq və yerkökünü qovururuq. Arpa əriştəni əlavə edirik. Toyuq suyunu qoyaraq bişməyə qoyuruq.

Bir az isti su qoyuruq. Bişməsinə yaxın toyuq ətini əlavə edirik. Duzunu atırıq. Cəfərini nazik doğrayırıq. Süfrəyə verərkən doğranmış cəfəri səpirik və limon sıxırıq.

ƏRİŞTƏLİ TOYUQ ŞORBASI

300 q. Toyuq but
1 su s. Arpa əriştə
1 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 limon
Duz
Su Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZƏFƏRANLI BULYON

Qoyun və ya mal sümüyü – 250 q,

baş soğan – 20 q,

yerkökü – 20 q,

cəfəri kökü – 10 q,

keşniş və ya şüyüd – 10 q,

zəfəran - 0,2 q,

duz


Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qızdırılır. Kəfi və üzərindəki yağ arabir yığılır, coşqun qaynamağa yol verilmir. Bulyon 5 saat bişirilir.

Hazır olmağa 1-1,5 saat qalmış soğan, yerkökü, cəfəri kökü və duz qatılır. Hazır olduqdan sonra zəfəran şirəsi qatılıb süzülür. Bulyonu ətdən də hazırlayırlar. Süfrəyə verildikdə narın doğranmış göyərti əlavə edilir. Ardı »