Şorbalar ve Helimler → DOVĞA
Qoyun əti – 108 q,
baş soğan – 15 q,
noxud – 15 q,
qatıq – 200 q,
xama – 40 q,
yumurta – 1/3 q əd.,
un – 8 q,
düyü – 20 q,
göy soğan – 18 q,
ispanaq – 40 q,
keşniş – şüyüd,
kəvər – 30 q,
nanə - 15 q,
kərəviz – 10 q,
istiot,
duz,
darçın.
Dovğa hazırlamaq üçün qatıq və xama un ilə çalınır, üzərinə yumurta və düyü əlavə edilir. Qatıq çürüməsin deyə, kütləni arası kəsilmədən bir qaydada bulaya – bulaya qızdırırlar. Qaynadıqdan sonra üzərinə narın doğranmış göyərti və düz töküb hazır olana qədər Ardı »