Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerDOVĞA

Qoyun əti – 108 q,

baş soğan – 15 q,

noxud – 15 q,

qatıq – 200 q,

xama – 40 q,

yumurta – 1/3 q əd.,

un – 8 q,

düyü – 20 q,

göy soğan – 18 q,

ispanaq – 40 q,

keşniş – şüyüd,

kəvər – 30 q,

nanə - 15 q,

kərəviz – 10 q,

istiot,

duz,

darçın.


Dovğa hazırlamaq üçün qatıq və xama un ilə çalınır, üzərinə yumurta və düyü əlavə edilir. Qatıq çürüməsin deyə, kütləni arası kəsilmədən bir qaydada bulaya – bulaya qızdırırlar. Qaynadıqdan sonra üzərinə narın doğranmış göyərti və düz töküb hazır olana qədər Ardı »

Şorbalar ve HelimlerAnadolu Şorbası..

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Mandi
1 çay s. Buğda
1 su s. Ət suyu
Duz
Su

TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:

1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Nanə

İÇİ:

Tərbiyəsi üçün, qatığı bir qaba tökürük. Unu və duzu əlavə edirik. Limon suyunu sıxırıq və çalırıq. Mantı və buğdanı ayrı qazanlarda qaynadırıq. Mantını və buğdanı bir qazanda birləşdiririk. İçinə pörtmüş noxudu da tökürük.

Hazırladığımız tərbiyəyə qaynama şirəsindən az qoyub qarışdırırıq. Yavaş-yavaş qazana əlavə edirik. Ət suyunu qoyuruq. Duzunu atırıq və bişiririk. Servis edərkən Ardı »

Şorbalar ve HelimlerSüdlü mərci supu

Lazım olanlar:

1/2 stəkan qırmızı mərci
1 ədəd iri soğan
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 stəkan süd
1 yemək qaşığı un
2 stəkan su
zeytunyağı
duz, istiot, qırmızı bibər

Hazırlanması :

Qazanın dibini örtəcək qədər zeytunyağı əlavə edin

İri doğranmış soğanları qovurun

Unu və tomat pastasını əlavə edib qovurun

Mərcimək, su və ədviyyatları da əlavə edib bişirmvyə davam edin.

Yeməyi isidicinin üstündən götürmədən 5 dəqiqə əvvəl südü əlavə edin.

Bişən supu blenderdan keçirin və servis edin.

Nuş olsun ! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöz İstiotlu Pomidor Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

4 pomidor
4 köz qırmızı istiot
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Duz
Su

İÇİ:

Pomidorları soyuruq və doğrayırıq. Köz bibərləri doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Abqora qovururuq. Pomidorları və köz istiotu əlavə edib qovurmaya davam edirik. İsti suyunu axıdırıq, duzunu atırıq. Dəfnə yarpağını qoyub, qapısını bağlayaraq bişiririk. Ayrı bir qazana kərə yağı və unu qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq su döküb çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Digər qazandan əvvəl dəfnə yarpaqlarını çıxarırıq və materialları əl blendırından keçirib hamar hala gətiririk. Tərbiyə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerDüşbərə bişirəkmi?

Xəmir üçün:
3 st un
1 yumurta
1/2 ç.q duz
Təxminən 1 st su
Yuxaları yaymaq üçün:
2-3 x.q un
İçlik üçün:
250-300 q soğanla çəkilmiş qoyun əti (250-300 qr ət ilə 1 ədəd balaca
baş soğanı maşından keçirin)
Duz
Suyu üçün:
2 ədəd baş soğan
2 x.q əridilmiş kərə yağı
4 l su ya da ət bulyonu
Duz (zövqə görə)
İstiot (zövqə görə)
Nanə qurusu (ya da təzə keşniş)
Hazırlanması:
Unu ələyib duz səpib yumurtanı sındırırıq və sudan töküb əvvəl qaşıqla sonra əlimizlə
qarışdırıb normal xəmir yoğururuq.Xəmirdən 3 kündə düzəldirik.Nazik yuxadan bir az qalın yuxa yayırıq.2x2 sm qalınlıqda kvadratlar kəsib 2-3 q içlikdən qoyub şəkildəki kimi bükürük.3 yuxanın üçünü də yayıb kəsib içlik qoyub bükürük.Soğanı doğrayıb duz səpib yağda qızılı Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏtli dovğa

Ləvazimatlar

Qatıq – 2 l

Can əti – 250 q

Baş soğan – 1 ədəd

Xama – 100 q

Yumru düyü – 50 q

Noxud – 80 q

Yumurta – 2 ədəd

Göyərti (keşniş, şüyüd, göy soğan, cəfəri, çuğundur yarpağı, təlpətöyün, turşəng, nanə, ispanaq)

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Ətçəkən maşınından keçirilmiş ət və soğan qarışığına duz və istiot əlavə olunub balaca küftələr hazırlanır.

2. Küftələr bir az duz əlavə edilmiş suda bişirilir.

3. Axşamdan noxud isladılır və bişirilir.

4. Qatığın üzərinə bir az su, xama, yumurta əlavə edilib çalınır, daha sonra axşamdan isladılmış düyü, bişmiş noxud, xırda doğranılmış göyərti əlavə olunub zəif odda bişirilir.

5. Düyünün bişməsinə az qalmış dovğaya küftələr əlavə edilir. Duz Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYerkökülü Əriştə Şorbası

İÇİ:

Kökləri və kartofu soyuruq. Kökləri rəndələyirik. Qazana kökləri və kərə yağı qoyuruq. Bir az da zeytun yağı tökərək qovururuq. Unu əlavə edirik, qarışdırırıq. Kartofu rəndələyib əlavə edirik.

Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq və qarışdırırıq. Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. İsti toyuq suyunu və lazım gələrsə əlavə isti su veririk. Qaynamağa qoyuruq. Yerkökünə nəzarət edirik, yerkökü bişəndə əriştəni qoyuruq. Əriştəni çox uzun bişirməyə ehtiyac yoxdur. Bişəndə altını bağlayırıq. Üstünə doğranmış cəfəri səpərək süfrəyə veririk.

YERKÖKÜLÜ ƏRİŞTƏ ŞORBASI

3 yerkökü
1 kartof
1 çay s. Ulduz əriştə
2 şorba q. Un
1 dəstə cəfəri
Toyuq suyu
Duz
Su Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏtli borş

2
Tərkibi:
1 su s. əriştə
2 şorba q. kərə yağı
3 pomidor
1 kök
1 dəstə cəfəri
1 limon
toyuq suyu
su
duz

Hazırlanması:
Qazana duru yağ tökürük və əriştələri qovruruq. Kərəyağını əlavə edirik. Kökü soyub kiçik doğrayın. Pomidorları soyuruq və doğrayıcıdan keçirib püre halına gətiririk. Əriştə qovrulduqdan sonra kökü qoyub qovurmağa davam edirik. Pomidor püresini əlavə edirik və qarışdırırıq. Toyuq suyunu tökürük, qarışdırırıq. İsti suyla konsistensiyasını açırıq. Duzunu da ataraq bişiririk. Lazım olsa təkrar isti su qoyuruq. Cəfərini incə incə doğruyoruz. Şorbanın üzərinə cəfəri tökürük və limon sıxırıq.

Nuş olsun! Ardı »