Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

loading...

Şorbalar ve HelimlerƏzmə Yaşıl Noxud Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

500 q. Yaşıl noxud
1 böyük kartof
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su s. Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 şorba q. Kərə yağı
Toz qırmızı istiot

İÇİ:

Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ töküb soğanı, sarımsağı qovururuq. Noxudu əlavə edirik və qovururuq. Kartofu də xırda kub şəklində doğrayıb qazana atırıq. İsti su əlavə edirik. Ət suyunu axıdırıq.

Duzunu atırıq və bişməyə qoyuruq. Kartof və yaşıl noxud bişəndə əl blendırından keçiririk. İsti su verərək tünd konsistensiya açırıq. Boşqaba şorba tökürük. Kərə yağını tavada əridirik. Toz qırmızı istiot Ardı »

Şorbalar ve HelimlerOrdubad sayağı lobiya şorbası

Odrubad Üsulu Maş Şorbası

4-6 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

1 stəkan (230g) quru maş lobya, gecədən soyuq suya qoyulmuş
2 xörək qaşığı (30ml) ərinmiş kərə yağı
500g doğranmış sümüksüz qoyun və ya mal əti (sümüklü ətdən də istifadə edə bilərsiniz)
1 ədəd doğranmış orta boy baş soğan
2 xörək qaşığı tomat
8 stəkan su
zövqə görə duz
zövqə görə istiot
4 ədəd 2 və ya 4 yerə bölünmüş orta boy karfof
4 quru gavalı
1 xörək qaşığı quru nanə


1. Maş lobyanı süzün və su doldurulmuş qazanda 15 dəqiqə ərzində qaynadın. Bu proses quru maşın tünd rənginin çıxması üçün edilir. Maşı süzün və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı qırmızı mərci
1 su stəkanı pörtmüş noxud
1 yerkökü
1 soğan
1 kartof
1 su stəkanı ət suyu
1 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Su
Duz

İÇİ:

Yerkökü, kartofu və soğanı kub doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı qovururuq, sonra yerkökü və kartofu qoyub qovurmaya davam edirik. Mərci də qoyub qarışdırırıq. Çiy qoxusu çıxana qədər istiləşəndən sonra abqora-sını qoyuruq və qarışdırırıq. İsti su qoyuruq. Ət suyunu tökürük və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Duzunu atırıq. Tərəvəzlər və mərci bişəndə əl blendırından keçiririk. Konsistensiya tünd olsa isti su əlavə edirik. Kiçik bir Ardı »

Şorbalar ve HelimlerZəncəfilli Əzmə Şorba

İÇİ:

Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ və kərə yağı qoyaraq əridirik. Soğanı və sarımsağı qoyaraq qovururuq. Kartofları incə nazik doğrayırıq və soğanlar qovrulanda qazana əlavə edirik. İstiləşəndən sonra toyuq suyunu və qaynar suyunu axıdırıq. Duzunu ataraq bişməyə qoyuruq. Kiçik bir parça zəncəfili də incə nazik doğrayırıq və şorba bişməsinə yaxın əlavə edirik. Kremi da əlavə edirik və bir daha qaynayanda blendırdan keçiririk. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə doğranmış reyhan səpərək süfrəyə veririk.

ZƏNCƏFİLLİ ƏZMƏ ŞORBA

2 kartof
1 parça zəncəfil
1 soğan
3 diş sarımsaq
1 su s. Ət suyu
1 şorba q. Kərə yağı
Toyuq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKöklü əriştə supu

Tərkibi:
* 1 litr su
* 1 ədəd toyuq döş əti
* 3 ədəd kök
* 3 yemək qaşığı əriştə
* Zövqünüzə görə duz, qara bibər
* Yarım limonun suyu

Hazırlanması:
* Köklərin qabıqlarını soyub, halqa şəklində doğrayın.
* Toyuq ətlərini kub şəklində doğrayın.
* Dərin bir qazana kök, su, limon suyu, döş əti, duz və qara bibəri alın.
* Kökləri yumşalana qədər yüksək istilik üzərində bişirin.
* Əriştələri qazana əlavə edib, yumşalana qədər qaynadın.
* Kasalara pay edin və xidmət edin.

Nuş olsun! Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGicitkən şorbası

Lazım olanlar:

2 qaşıq qarğıdalı unu
1 qaşıq buğda unu
1 soğan
1 qaşıq kərə yağı
1 kasa gicitkən
1 dəstə kereviz yarpağı
2-3 zoğ təzə sarımsaq,
kərəyağı və duru yağ
su
duz.
Hazırlanması:

Kərə yağını və duru yağı qazana qoyun. İncə-incə doğranmış soğanı bu yağda qızardın. Sonra buna qarğıdalı ununu və buğda ununu əlavə edib qovurmağa davam edin.

Üzərinə soyuq su əlavə edin, yavaş-yavaş qarışdıraraq qaynadın. Şorba qatılaşmağa başlayandan sonra, incə-incə doğranmış gicitkənin yarpaqlarını, sarımsaq zoğlarını və kərəviz yarpaqlarını əlavə edin. Bir az qaynadın və şorbamız servis üçün hazırdır. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerOrdubad Üsulu Maş Şorbası

Ərzaqlar

1 stəkan (230g) quru maş lobya, gecədən soyuq suya qoyulmuş
2 xörək qaşığı (30ml) ərinmiş kərə yağı
500g doğranmış sümüksüz qoyun və ya mal əti (sümüklü ətdən də istifadə edə bilərsiniz)
1 ədəd doğranmış orta boy baş soğan
2 xörək qaşığı tomat
8 stəkan su
zövqə görə duz
zövqə görə istiot
4 ədəd 2 və ya 4 yerə bölünmüş orta boy karfof
4 quru gavalı
1 xörək qaşığı quru nanə


1. Maş lobyanı süzün və su doldurulmuş qazanda 15 dəqiqə ərzində qaynadın. Bu proses quru maşın tünd rənginin çıxması üçün edilir. Maşı süzün və yuyun. Kənara qoyun.

2. Qazanda yağı qızdırın. Əti qazana Ardı »

Şorbalar ve HelimlerKartoflu yerkökülü şorba

Kartoflu yerkökülü şorba

MATERİAL SİYAHISI:

2 kartof
1 yerkökü
1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
1 soğan
2 diş sarımsaq
Yarım limon
Zeytun yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Kərə yağı
Təzə soğan

İÇİ:

Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı qovururuq .Yerkökü, kartofları rəndələyirik. Əvvəl yerkökü qazana əlavə edirik, soğanla birlikdə qovururuq. Bir az sonra kartofu qoyuruq. Qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ara sıra suyunu nəzarət edib, lazım gələrsə isti su əlavə edirik. Sous üçün, qatqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu və limon suyunu əlavə edirik. Bir az soyuq suyla konsistensiyanı açırıq və Ardı »