Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerKəsmə Xəmirli Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Qırmızı mərci
1 yerkökü
1 soğan
1 su s. Ət suyu
1 çay s. Kəsmə xəmir
1,5 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 şorba q. Kərə yağı
1 şirin q. Tomat

İÇİ:

Soğanı və kökü doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq. Unu qovururuq. Soğanı, yerkökünü və mərcini əlavə edərək qovurmaya davam edirik. Mərcinin çiy qoxusu çıxanda ət suyu və bir az soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Arxasınca isti suyu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

Duzunu atırıq. Tərəvəzlər bişəndə əl blendırından keçiririk. Kəsmə xəmirləri içinə atırıq Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYayla şorbası

Vəsaitlər:

1 su stəkanı qatıq

1 çay stəkanı düyü

1/2 su stəkanı süd

1,5 yemək qaşığı un (təpələmə)

1 şirin qaşığı kərəyağ

1 şirin qaşığı nanə

1 çay qaşığı pul bibər

1 şirin qaşığı tuzot (istəyə görə) Mən ləzzət qatdığını düşünürəm.

1 çay qaşığı təpələmə duz

5,5 su stəkanı su


Qazanın içinə yuyunmuş düyünü, südü, qatığı qoyuruq. Çırpma teliylə ya da çəngəllə yaxşıca qarışdırırıq. Ocağın altını yandırırıq

5 su stəkanı suyu, unu və tuzotu əlavə edirik. Qarışdırmağa davam edirik. . Şorba bişənə qədər başından ayrılmırıq. Qarışdırırıq.

Kiçik bir tavada 1çay qaşığı kərəyağını əridib içinə nanə və pul bibəri qoyuruq Yüngülcə atəşdə qarışdırırıq. Yağı yandırmırıq.

Şorba qatılaşmağa

başlayır. Qaynadıqca daha qatılaşacaq.Qaynamağa başladığında ocaqda ən az atəşə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQaymaqlı tomat şorbası

Ləvazimatlar

Tomat pastası – 150 q

Un – 50 q

Dəfnə yarpağı – 2-3 ədəd

Duru yağ – 80 q

Parmezan pendiri

Qaymaq

Suxarı

Pul bibər, duz və istiot


Hazırlanma qaydası


1. Yağda qovrulmuş unun və tomat pastasının üzərinə su əlavə edilib zəif odda qaynamağa qoyulur.

2. Qaynayan şorbaya dəfnə yarpağı, pul bibər, duz və istiot əlavə edilir.

3. Hazır şorbanın üzərinə qaymaq, suxarı əlavə olunur, sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri səpilir. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTutmaç şorbası

Tərkibi:

Xəngəl:

0,5 st. su
1 yumurta
1 ç.q. duz
aldığı qədər un

Şorba üçün:

6 st.su
duz
2 st qatıq
1 yumurta

Üzərinə:

1 soğan
1 x.q. kərə yağı
nanə
pulbibər

Xəngəl:

Dərin kasada su və yumurtanı çalın. Un və duz əlavə edib bərk xəmir yoğurun. İki yerə ayırıb üzərinə nəm dəsmal çəkin. 20 dəqiqə saxlayın.

Sonra oxlovla yayın. 1 barmaq enində uzun şəridlərə doğrayın. Sonra bunları üst-üstə qoyub xırda üçbucaqlar kimi doğrayın.

6 st. suyu qazanda qaynadın. Qaynara düşündə duz vurun. 1 st. xəngəli əlavə edib qaynadın. Qatıqla yumurtanı bir qabda yaxşıca çalın. Xəngəl bişəndə qatıqlı qarışığı nazik axınla əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırın. 2 buğum qaynadıqdan sonra ocağı Ardı »

Şorbalar ve HelimlerƏtli Ərzurum şorbası resepti

Tərkibi:
1 armudu st. düyü
200 q yağsız qiymə
5-6 su st. qaynar su və ya bulyon
0,5 st. bitki yağı
1 orta boy soğan
duz
istiot
quru nanə
2 dolu x.q. un
1 su st. qatıq
1 yumurta

Hazırlanması:
Qazana düyünü və 2 armudu st. su töküb düyü suyunu çəkənəcən bişirin.

Qiyməyə duz və istiot əlavə edib yoğurun. Sonra noxud böyüklükdə küftələr hazırlayın. Bu küftələri un səpilmiş qaba tökərək qabı silkələyib hamısının una bulanmasına çalışın.

Düyünün olduğu qazana 5-6 st. qaynar su və küftələri əlavə edib küftələr yumşalanadək bişirin.

Bir qabda un, qatıq və yumurtanı çalın. Bu qarışığı şorbanı qarışdıraraq nazik axınla qazana əlavə edin.

Bir tavada xırda doğranmış soğanı bitki yağında qovurun. Quru nanə əlavə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerEzogəlin şorbası

6 nəfərlik Bişmə müddəti 30 dəqiqə

İçindəkilər:

1 çay stəkanı qırmızı mərcimək 3 xörək qaşığı düyü
3 xörək qaşığı yarma
3 xörək qaşığı incə qısa vermişel
1 soğan
2 xörək qaşığı tomat
1 xörək qaşığı kərə yağı yarım çay qaşığı qırmızı pul bibər
2 çay qaşığı quru nanə
6-7 stəkan qaynanmış su 1 xörək qaşığı duru yağ duz


Hazırlanması:
İlk öncə düyü, yarma, mərciməyi yuyun və suyunun tam süzülməsi üçün bir kənara qoyun. Soğanı incə doğrayın, kərə yağını içinə bir az da duru yağ qataraq əridin.

Soğanları içinə atın və diriliyi gedənə qədər qarışdırın.

Daha sonra üzərinə un əlavə edin. Bir az qarışdırın. Arxasınca içərisinə Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQarğıdalılı sup

Vəsaitlər:
* 1 çay stəkanı sarı yarma qarğıdalı
* 1 çay stəkanı ağ yarma qarğıdalı
* 1 su stəkanı buğda
* 500 qram süzmə qatıq
* Şüyüd
* Təzə nanə
* Duz
* Su
Hazırlanması:
İki rəngdə olan qarğıdalını qazanda qaynadın. Bir başqa qazanda də buğdanı qaynadın. Qaynadılan qarğıdalını və buğdanı bir qazanda birləşdirin və qaynatmağa davam edin. Süzmə qatığı Şorbanın isti suyundan bir az alaraq ilə yaxşıca çalın. Şorbanın ağzını bağlayın və çaldığınız qatığı qazana əlavə edin və qarışdırın. Üzərinə incə incə doğranmış olan şüyüd və nanəni əlavə edin. Soyuq olaraq xidmət edin.

Nuş olsun Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQıymalı kartof şorbası resepti

Tərkibi:
250 qram qıyma
3 ədəd kartof
5 su stəkanı su
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı istiot

Hazırlanması:
Əvvəlcə şorbanı hazırlayacağımız qazana kərə yağını əlavə edin. Kərə yağı əridikdən sonra qıymağı əlavə edin. Qıyma yaxşıca qovrulana qədər qarışdırın. Qazana yarısına qədər isti su əlavə edin. Daha sonra qazana rəndələnilmiş kartofları əlavə edərək şorbanı qarışdırın. Kartoflar yumşalana qədər qarışdırmağa davam edin.

Nuş olsun! Ardı »