Şorbalar ve Helimler → Kəsmə Xəmirli Mərci Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 su s. Qırmızı mərci
1 yerkökü
1 soğan
1 su s. Ət suyu
1 çay s. Kəsmə xəmir
1,5 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 şorba q. Kərə yağı
1 şirin q. Tomat
İÇİ:
Soğanı və kökü doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq. Unu qovururuq. Soğanı, yerkökünü və mərcini əlavə edərək qovurmaya davam edirik. Mərcinin çiy qoxusu çıxanda ət suyu və bir az soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Arxasınca isti suyu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.
Duzunu atırıq. Tərəvəzlər bişəndə əl blendırından keçiririk. Kəsmə xəmirləri içinə atırıq Ardı »