Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Şorbalar ve HelimlerUşaq üçün şorba

Toyuğ əti və düyüdən hazirlanmiş xirda küftə qaynadılır, kəfi çıxana kimi. Sonra bu suyu süzüb küftə təmiz suyun altında yaxşıca yuyulur. Qazana təmiz suyun içinə yuyulmuş küftə, yaşıl bibər, kök, kartof, gül kələmi, xirda soğan əlavə olunur. Allergiyasi yoxdursa pomidor da əlavə etmək olar. Hər bir tərəvəzin qabığı öncədən temizlənməlidir. Qaynadılır, axırda bir cimdik duz(usağa yod lazimdır) və 1 xörək gaşığı zeytun yağı. Soyudulur, blenderdən keçirilir.
Bu cür supları başqa tərəvəzlərdə etmək olar. Bir gün toyuq, bir gün mal əti, bir gün qara ciyərli, bir gün balığ filesi ile suplar bişirmək olar.
Supa yaşıl lobya, kabaçki, balqabaq, ve s. ile hazırlamaq olar. Düyülü, Ardı »

Şorbalar ve HelimlerQarğıdalılı düşbərəli şorba

Qarğıdalılı düşbərəli şorba

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı pörtmüş noxud
1 kasa düşbərə
1 çay stəkanı dənə qarğıdalı
2 xörək qaşığı pomidor tomatı
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı ət suyu
Nanə
Duz
Su

İÇİ:

Şorba qazanına kərə yağı və unu qoyub qovururuq. Unun qızartma qoxusu çıxanda abqora qoyuruq və qovurmaya davam edirik. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Daha sonra isti suyunu verərək şorbanın konsistensiyanı tənzimləyirik. Düşbərə əlavə edib bişməyə qoyuruq. Duzunu atırıq. Bişməyə yaxın qarğıdalı əlavə edirik. Nanəni də qoyub xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəzli Mərci Şorbası..

İÇİ:

Kartofları, balqabaqları, pomidorları və soğanı soyuruq. Qazana duru yağ qoyuruq soğanı qovururuq. Kartofu əlavə edirik. Kərə yağını qoyuruq və qarışdırırıq. Balqabağı qoyub qovurmaya davam edirik. Abqora və pomidoru əlavə edirik. İsti suyla konsistensiyanı açırıq. Duzunu atırıq. Kifayət qədər su verdikdən sonra qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bişirdikdən sonra əl blendırından keçiririk. Şorbanın üzərinə cəfəri səpərək süfrəyə veririk.

TƏRƏVƏZLİ MƏRCİ ŞORBASI

1 su s. Qırmızı mərci
2 kartof
2 qabaq
2 pomidor
1 soğan
1 şorba q. Tomat
1 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Cəfəri Ardı »

Şorbalar ve HelimlerTərəvəz şorbası..

Ərzaqlar :
Toyuq filesi 250q
Qırmızı və yaşıl bibər – 1 ədəd
Baş soğan – 1 ədəd
Pomidor – 1ədəd
Kartof – 1ədəd
Kök – 1ədəd
Zeytun yağı
Şüyüd
Sarıkök
Qırmızı istiot, duz
Limon suyu
Hazırlanması:
Toyuq filesi bişirilir, bulyondan çıxarılıb xırda doğranılır. Baş soğan xırda doğranılır və yağda qovrulur, üzərinə xırda doğranmış bibər, kök, qabığı soyulmuş pomidor əlavə edilib birlikdə qovrulur. Duz və qırmızı istoit vurulur. Karfot xırda kvadrat şəklində doğranılır və bulyona qatılır. Qovrulmuş ərzaqlar, toyuq əti və limon suyu şorbaya əlavə edilib qarışdırılır, odun üzərindən götürülüb, üzərinə xırda doğranılmış şüyüd səpilir. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerNoxudlu Sim Əriştə Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Pörtmüş noxud
2 şorba q. Pomidor tomatı
1 şirin q. Bibər tomatı
1 çay s. Sim əriştə
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Ət suyu

İÇİ:

Qazana duru yağı və kərə yağını qoyuruq və əridirik.Unu əlavə edirik və qovururuq. Tomatları qoyub qarışdırırıq. Ət suyu və su ilə konsistensiyanı açırıq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik. Duzunu atırıq. Qaynayıb bişməsinə yaxın tel əriştəni tökürük. Əriştə bişəndə də xidmət edirik. Ardı »

Şorbalar ve HelimlerGül kələmli Mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 su s. Qırmızı mərci
1 dəstə gül kələmi
1 soğan
1 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
1 su b. Ət suyu
Duz
Su

İÇİ:

Gül kələmin çiçəklərini ayırırıq. Ayrı bir qazanda su qaynadırıq, duzunu atırıq. Gül kələmi 4 dəqiqə qaynadırıq. Suyunu süzüb soyuq suya qoyuruq. Soğanı yeməli doğrayırıq.

Qazana duru yağ və kərə yağı qoyuruq. Unu əlavə edib qovururuq. Qırmızı mərci əlavə edirik və qarışdırırıq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. İsti suyunu və duzunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Xörəyimiz bişəndə əl blendırıyla əzirik. Servis edərkən üzərinə əridilmiş kərə yağında toz bibər Ardı »

Şorbalar ve Helimlerəriştəli yaşıl mərci Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa əriştə
1 çay stəkanı yaşıl mərci
2 diş sarımsaq
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
3 xörək qaşığı un
1 su stəkanı ət suyu
Duz
Su

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

Nanə
Pulcuq istiot

İÇİ:

Yaşıl mərci qaynadırıq, amma tam bişirmirik,%70-%80 nisbətində bişiririk. Suyunu töküb süzürük. Polad qazana kərə yağını qoyuruq. Yeməli doğranmış soğan və sarımsağı qoyub qovururuq. Unu əlavə edirik və unun iyi çıxana qədər qovururuq. Soyuq su töküb, çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Ət suyunu və isti suyunu da əlavə edirik. Su qaynayanda yaşıl mərci və ərşiteni qoyuruq. Duzunu atırıq. əriştə və Ardı »

Şorbalar ve HelimlerYaşıl şorba

Ləvazimatlar

Toyuq filesi – 250 q

Yumru düyü – 60 q

Kərə yağı – 150 1

Baş soğan – 1 ədəd

Kök – 2 ədəd

Kartof – 2 ədəd

Bolqar bibəri – 1 ədəd

Alça – 3-4 ədəd

Göyərti (keşniş, şüyüd, göy soğan, nanə) hərəsindən ½ dəstə

Qaynar su

Toyuq bulyonu – 1 ədəd

Xama

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1.Baş soğan, göyərti xırda, kartof, toyuq filesi, bibər kubvarı doğranılır, kök sürtgəcdən keçirilir.
2.Qazana kərə yağı əlavə edilir və əvvəlcə soğan qovrulur, daha sonra kök, bibər, toyuq filesi əlavə olunub yenidən qovrulur.
3.Qovrulmuş ərzaqların üzərinə qaynar su, bulyon , duz və istiot əlavə edilir.
4.Qaynayan bulyona düyü, kartof və axırda göyərti əlavə edilib bişirilir.
5.Şorbanın hazır olmasına Ardı »