Şirniyyatlar → Almalı çizkeyk
Avropa mətbəxinin ləziz şirniyyatı
Ərzaqlar:
200 qram peçenye
100 qram kərə yağı
2 x.q. şəkər tozu
2 ç.q. limon şirəsi
iç üçün:
500 qram kəsmik (yağsız)
200 qram qaymaqlı pendir (Filadelfiya, Maskarpone və s.)
3 ədəd yumurta
25 qram xaşxaş
200 qram şəkər tozu
1 ç.q. vanil şəkəri
2-3 ədəd alma
bir çimdik duz
Hazırlanma qaydası:
Peçenyeni xırdalayıb, blenderdən kiçirin. Peçenyenin üzərinə şəkər tozu, limon şirəsi və yumuşaldılmış kərə yağı əlavə edib, blenderdən keçirin və yaxud iti bışaqla doğrayın.
Yumru forma qabına bitki yağı çəkib, içinə hazırladığınız qarışığı tökərək, dibini və kənarlarını bərabər şəkildə yayın. Forma qabın üstünü örtüb, soyuducuda 15 dəqiqə müddətində saxlayın.
Sonra 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə ərzində bişirin. Duxovkadan Ardı »