Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarLəzzətli Şaftalı piroqu

Ləvazimatlar:

Un – 230 q

Yumurta – 2 ədəd

Kərə yağı – 110 q

Şəkər tozu – 200 q

Xama – 200 q

Soda – 1 ç.q.

Qabartma tozu – 1 ç.q.

Duz – bir çimdik

Vanil – 10 q

İçlik üçün:

Şaftalı – 3 ədəd (yetişmiş)

Şəkər tozu – 60 q

Qoz ləpəsi – 60 q

Darçın – 1 ç.q.

Hazırlanma qaydası

1. Xəmiri hazırlamaq üçün: kərə yağı və şəkər tozu mikserlə ağaranacan çalınır.

2. Kütləyə yumurta əlavə edilib yenidən çalınır.

3. Proses xama əlavə olunaraq yenidən təkrarlanır.

4. Un, vanil, qabartma tozu, soda, duz qarışdırılıb çalınmış kütləyə əlavə edilir və taxta qaşıqla qarışdırılır.

5. İçliyi hazırlamaq üçün: qabığı soyulmuş şaftalı dilimlənir, qoz ləpəsi orta böyüklükdə doğranılır, darçının üzərinə Ardı »

ŞirniyyatlarSəməni halvası

Buğda – 100q,

1-ci növ buğda unu – 500q,

ərinmiş yağ – 100q, doşab - 200q,

qoz ləpəsi – 100q,

cirə – 2q,

istiot - 1q,

darçın – 2q,

razyana – 1q.


Buğdadan adi qayda üzrə səməni cücərdir. Səməni cücərtiləri sarımtıl rəngdə olduqda ətçəkən maşından buraxılır, şirəsi tənzifdən süzülür və un əlavə edilib xəmir yoğrulur. Xəmir yağlanmış miss tiyana qoyulur. zəif Alov üzərində arabir çevrilmək şərti ilə (yanmasın deyə) 4 saat ərzində bişirilir. Hər dəfə xəmiri çevirdikdə altına azacıq yağ tökülür. Axırda kütləyə xırdalanmış qoz ləpəsi, ədviyyat və doşab vurulub yaxşıca qarışdırılır. Hazır halvadan iri bitoçki formasında paylar düzəldilir. Ardı »

ŞirniyyatlarNektarin tortu

Lazım olanlar

Şəkərli xəmir üçün:

Un — 600 q

Kərə yağı — 400 q

Şəkər kirşanı — 200 q

Yumurta — 1 ədəd

Duz — bir çimdik

İçlik üçün:

Un — 60 q

Kərə yağı — 20 q (əridilmiş)

Nektarin (tüksüz şaftalı) — 2 ədəd

Martsipan — 120 q

Şəkər kirşanı — 160 q

Yumurtanın ağı — 7 ədəd

Hazırlanma qaydası

Şəkərli xəmiri hazırlamaq üçün:

1. Otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı və şəkər kirşanı mikserlə ağaranacan çalınır.

2. Çalınmış kütlənin üzərinə yumurta əlavə edilir və yenidən mikserlə çalınır.

3. Qarışığa un və duz əlavə olunaraq əl ilə xəmir yoğrulur və 10 dəq. soyuducuda saxlanılır.

İçliyi hazırlamaq üçün:
nektarin Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı piroq...

Tərkibi:
250 qram su
130 ml bitki yağı
180 qram şəkər tozu
1 x.q. vanil
1 x.q. kakao
350-380 qram un
1,5 ç.q. qabartma tozu
100 qram kişmiş
100 qram qoz ləpəsi, fındıq

Hazırlanma qaydası:
Dərin boşqaba su töküb, üzərinə şəkər tozu və vanil əlavə edərək həll olunana qədər qarışdırın. Sonra üzərinə bitki yağı töküb, yenidən qarışdırın.
100 qram unu ələkdən keçirin, kakao və qabartma tozu ilə qarışdırın. Sonra unlu qarışığı boşqabdakı şəkərlə qarışdırılmış suyun üzərinə tökün.
Daha sonra qalan unu ələkdən keçirib, hazırladığınız qarışığa əlavə edərək, xəmir yoğurun. Xəmir qatı xama kimi olmalıdır. Kişmişi yuyub qurulayın, 1 Ardı »

ŞirniyyatlarFrambuzalı piroq

Frambuzalı piroq

MATERİAL SİYAHISI:

2 su stəkanı un
1 yumurta
100 q kərə yağı
4 xörək qaşığı şəkər kirşanı
1 xörək qaşığı qatıq
1 paket vanil
Yarım paket qabartma tozu

DAXİLİ XƏRCİ ÜÇÜN:

1 kasa frambuaz
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

200 q şokolad
200 q krem

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Şəkər kirşanı, vanil və qabartma tozunu əlavə edirik. Qarışdırırıq və ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını və qatqı əlavə edirik. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan xəmir əldə edirik. Tort qəlibini yağlayırıq. Xəmiri tökürük Ardı »

ŞirniyyatlarŞokoladlı Kəsmikli Maffinlər

Ərzaqlar

1 stəkan kəsmik (İtalyan ricotta pendiriylə əvəz edə bilərsiniz)
2 ədəd iri yumurta
1 stəkan + bir stəkanın üçdə bir hissəsi qədər süd (320 ml)
1 xörək qaşığı tam vanil ekstraktı (vanilla extract)
4 xörək qaşığı kərə yağı (57 qram) – əridib soyudun
2 stəkan un
1 stəkan + bir stəkanın dörtdə bir hissəsi qədər şəkər tozu
2 çay qaşığı qabartma tozu
Yarım çay qaşığı duz
Bir stəkanın üçdə ikisi qədər kəm-şirin kakao tozu
1 stəkan yarı-şirin şokolad parçaları (plitka şokoladı xırda xırda doğrayın və ya şəkildə gördüyünüz mini-şokoladlardan istifadə edin)


Sobanı 180Cdək qızdırın. Soba rəfini sobanın orta yerinə yerləşdirin. 16-ədədlik maffin Ardı »

ŞirniyyatlarLimonlu Şirin Çörəklər (Bulkalar)

[color=#34ff5d][i][b]Xəmiri Üçün:
1 paket (2 + 1/4 çay qaşığı) quru maya
1/4 stəkan ilıq su
1/2 stəkan xama (smetan)
1/3 stəkan şəkər tozu
1/4 stəkan kərə yağı – əridib soyudun
1 çay qaşığı vanil ekstraktı (və ya bir çimdik vanilin)
3/4 çay qaşığı duz
1 ədəd iri yumurta – yüngülvari çalın
2 + 1/3 stəkan ağ un (təxminən 300 g)

İçi Üçün:

İstədiyinizi seçin

Variant 1
1/2 stəkan mixəyi şəkər tozu (tünd rəngdə olan şəkər tozudur. əgər yoxdursa, adi şəkər tozundan istifadə edin)
1 xörək qaşığı sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı (xırda xırda olsun)
3/4 çay qaşığı hil (toz kimi)
2 xörək qaşığı kərə yağı Ardı »

ŞirniyyatlarAlmalı çizkeyk

Avropa mətbəxinin ləziz şirniyyatı

Ərzaqlar:

200 qram peçenye

100 qram kərə yağı

2 x.q. şəkər tozu

2 ç.q. limon şirəsi

iç üçün:

500 qram kəsmik (yağsız)

200 qram qaymaqlı pendir (Filadelfiya, Maskarpone və s.)

3 ədəd yumurta

25 qram xaşxaş

200 qram şəkər tozu

1 ç.q. vanil şəkəri

2-3 ədəd alma

bir çimdik duz

Hazırlanma qaydası:

Peçenyeni xırdalayıb, blenderdən kiçirin. Peçenyenin üzərinə şəkər tozu, limon şirəsi və yumuşaldılmış kərə yağı əlavə edib, blenderdən keçirin və yaxud iti bışaqla doğrayın.

Yumru forma qabına bitki yağı çəkib, içinə hazırladığınız qarışığı tökərək, dibini və kənarlarını bərabər şəkildə yayın. Forma qabın üstünü örtüb, soyuducuda 15 dəqiqə müddətində saxlayın.

Sonra 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə ərzində bişirin. Duxovkadan Ardı »