Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarBadam bura

Əla növ buğda unu – 390q,

xama - 225q,

badam – 210q,

şəkərtozu – 210q,

şəkər kirşanı – 26q,

bitki yağı - 110q,

hil – 2q,

çay sodası – 0,5q.


Una xama və çay sodası qatılaraq xəmir yoğrulur və 20-25 dəqiqə saxlanılır. (Bəzən xəmir maya ilə hazırlanır) . Xəmir 504 mm qalınlığında yayılır və ondan diametri 8 sm olan formalar kəsilir. Bunların üzərinə 15-20 qram xırdalanmış badam və şəkər tozundan hazırlanmış iç qoyulur. Ətirləndirmək üçün isə hil qatılır. Xəmirin kənarları birləşdirilərək pirojki formasına salınır. Badam-bura bitki yağı firityurunda qızardılır və soyuduqdan sonra üstünə şəkər kirşanı səpilir. Ardı »

ŞirniyyatlarMeyvali pizza 2

Meyvali pizza 2

MATERİAL SİYAHISI:

2 su b. Un
100 q. Kərə yağı
1 yumurta
1 çay k. Qabartma tozu
1 pk. Vanil
1 çay b. Toz şəkər

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

200 mln. krem
1 çay b. Toz şəkər
Çiyələk
Qaysı
Kivi

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Şəkər tozu, vanil və qabartma tozunu qoyub ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtasını qırırıq. Ortadakı materialları qarışdırırıq və kənarlara doğru açılaraq xəmiri yoğururuq. Qanımız yumşaq konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Dart qəlibini yağlayırıq və xəmiri içinə qoyub, əlimizlə yayırıq. Üstünə çəngəllə dəliklər açırıq.

Əvvəldən isidilmiş 180 Ardı »

ŞirniyyatlarBamiyə

Əla növ buğda unu – 527q, şəkər tozu – 235q, yumurta – 1 əd., bitki yağı – 120q, çay sodası – 0,5q, duz – 5q.

+

Una çay sodası və qanar su əlavə edib dəşlənmiş xəmir yoğrulur və soyuduqdan sonra ona yumurta qatılır. Xəmir ətçəkən maşında keçirilir. Lakin ətçəkən maşina bıçaq yerinə 0,15 mm qalındılığında və ortasında 0,15 mm diametr ölçüdə xırda dişləri olan metal lövhəcik qoyulur. Ətçəkən maşından çıxan burma xəmir 7-8 sm uzunluqda bərabər hissələrə bölünür. Bamiyə bitki yağı frityurunda qızardılır, şəkər şərbətində hopturulur və quruduqdan sonra üstünə şəkər kirşanı səpilir. Ardı »

ŞirniyyatlarÇiyələkli-Qaymaq Kremli Tort

Çiyələkli-Qaymaq Kremli Tort
Williams-Sonoma Baking kitabıdan adaptə edilmişdir

Tortu hazırlamaq üçün lazım olanlar:

1 ədəd klassik süngər biskviti
Vanilli tort şərbəti (resept aşağıda verilib)
Qaymaqlı krem (resept aşağıda verilib)
Təxminən 1 stəkan halqalara bölünmüş çiyələk

Süngər biskviti keçiddə izah olunduğu kimi bişirin. Kənara soyuması üçün qoyun və şərbətlə kremi aşağıda göstərilən qaydada hazırlayın.

Vanilli Tort Şərbəti

üçdə bir stəkan şəkər tozu
üçdə bir stəkan su
yarım limonun suyu (təxminən 3 xörək qaşığı)
1 çay qaşığı vanil ekstraktı (duru vanil)

Balaca qazanda şəkər tozu və suyu qaynadın. Şəkər əriyəndə, qazanı kənara çəkib içinə limon suyu və vanil ekstraktını əlavə edin. Qoyun kənarda soyusun.

Qaymaqlı Krem

1 stəkan yarım soyuq qaymaq
3 xörək qaşığı Ardı »

ŞirniyyatlarProfiterol resepti

Tərkibi:
Xəmir üçün:
110 qram un
75 qram marqarin
185 qram su
5 qram şəkər tozu
3-4 ədəd yumurta

Şokolad sousu üçün:
200 qram toz şəkər
35 qram kakao
110 qram su
50 qram kərəyağı

Krem üçün:
250 qram süd
75 qram toz şəkər
35 qram un
25 qram kərəyağı
2 ədəd yumurtanın sarısı
Yarım qəhvə qaşığı vanil tozu
Ayrıca 200 qram krem şanti

Hazırlanması:
Bir qab suyu, marqarini və toz şəkəri qoyuruq. Su qaynayıb marqarin əriyincə üzərinə unu əlavə edirik. Taxta qaşıqla 4 dəqiqə qarışdırırıq. Daha sonra geniş bir şüşə qabın içərisinə töküb arabir qarışdırmaq lazımdır. Mikserlə bir az qarışdırıb içərisinə yumurtaları qırırıq. Xəmiri, içində dənəciklər qalmayana qədər qarışdırırıq. Xəmiri hazırlayınca krem torbasına (soyuducu paketi də ola bilər) qoyuruq. Şanti torbasına Ardı »

ŞirniyyatlarArmudlu keks

Armudlu keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 çay stəkanı toz fındıq
2 xörək qaşığı kakao
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
5 xörək qaşığı ilə un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 böyük armud
1 çay stəkanı bütün fındıq

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənib bərk qorxana qədər çalırıq. Südü və duru yağı tökürük. Mikserlə qarışdırırıq. Toz fındığı və kakao qoyub təkrar çalırıq. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq, vanili və qabartma tozunu əlavə edib ki, son dəfə mikserlə qarışdırırıq. Ardı »

ŞirniyyatlarDüymə peçenye

Düymə peçenye

MATERİAL SİYAHISI:

3 su stəkanı un
1 su stəkanı şəkər kirşanı
150 q. Kərə yağı
2 yumurta
1 pk. Vanil
2 xörək qaşığı toz fındıq

İÇİ:

Unu qarışdırma qabına alırıq. Kirşanı şəkərini və vanili əlavə edirik. Toz fındığı da qoyuruq və qarışdırırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Yumurtaları qırırıq. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Xəmirin konsistensiya ortaya çıxana qədər yoğururuq.

Bir az daha un ataraq xəmiri daha asan toplayarıq. Xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qoparırıq və yuvarlayırıq. Boşqaba yağlı kağız etdiririk, gəldiyimiz xəmiri soba xonçasına alırıq. Tam ortasına bir qapaqla basırıq. Damcıtökən batıraraq Ardı »

ŞirniyyatlarBezeli Sandviç Qurabiyələr

Təxminən 22 sandviç üçün

Ərzaqlar

Bezelər üçün:

5 iyi və ya 6 balaca yumurtanın ağı (toplam 200 q), otaq hərarətində
1/2 stəkan (100 q) şəkər tozu
1 1/2 stəkan (220 q) QABIĞI SOYULMUŞ badam içi,
4 stəkan (400 q) şəkər kirşanı (pudrası)

Qanaş Mus (ganache mousse) üçün:
115 q sadə yarım-şirin və ya acı-şirin şokolad (plitka)
1/4 stəkan (60 ml) süd
1/4 stəkan (125 ml) qaymaq


Əvvəlcə Qanaş Mus hazırlanmalıdır.

Qanaş Musun hazırlanması

1. Şokoladı xırda-xırda doğrayın və istiyə-dayanaqlı bir qaba qoyun. Südü qaynadın və şokoladın üstünə tökün. Dəyanmadan, şokolad əriyib südə qarışanadək qarışdırın.

2. Ayrı qabda qaymağı mikserlə qatılaşanadək çalın. Çaldığınız qaymağı ehmallıca şokolada əlavə edib Ardı »