Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

ŞirniyyatlarZebra Tortu

Zebra tortunu ailəcə çox sevirik. Hər dəfə bu tortu sobadan çıxardıb kəsdiyimdə, əvvəlcə ona bir xeyli müddət valeh olmuş gözlərlə baxıram. Yox yox¸ məni valeh edən tortun necə yaxşı bişməsi deyil¸ əsl zebranı xatırladan ağ-qara zolaqların gözəlliyidir.

Bu zolaqları “yaratmaq” göründüyü qədər çətin deyil. Prosesi sizin üçün daha da asanlaşdırmaq üçün tortun hazırlanmasını addımbaaddım çəkdiyim şəkillərlə izah edəcəyəm. Tortunuzu “zebralaşdırmaq” istəyirsinizsə¸ buyurun, mənə qoşulun. Peşman olmazsınız:)

ZEBRA TORTU

Ərzaqlar

4 yumurta
1 stəkan (250 qram) şəkər tozu
1 stəkan (250 millilitr) süd
1 stəkan (250 millilitr) bitki yağı
2 stəkan (250 qram) un
1/3 çay qaşığı vanil tozu
1 çay qaşığı soda
2 xörək qaşığı Ardı »

ŞirniyyatlarTiramisu

Tərkibi:Tiramisu
4 yumurta
100 q şəkər tozu
500 q maskarpone pendiri
250 q savoyardi (təxminən 34 ədəd)
350 ml qəhvə (əriyən və ya bişirilmiş)
kakao
2-3 x.q. şərab (“Marsala”, yaxud rom, likör, brendi, konyak – istəyə görə)

Krem üçün:
Yumurtanın ağını sarısından ayırın. Yumurta sarısını şəkər tozu ilə çalın. Maskarpone əlavə edib qaşıqla qarışdırın. Yumurtanın ağını qatı köpük alınana qədər çalın. Bunu yumurta sarısına əlavə edib səliqəylə qarışdırın.

Hazırlanması:
Savoyardiləri soyuq qəhvəyə batırın. Bunu çox cəld etmək lazımdır ki, peçenyelər çox islanmasın. Qəhvəni istəyinizə görə hazırlaya bilərsiniz, məsələn, 350 ml suya 4 ç.q. qəhvə tökə bilərsiniz. İstəyə görə qəhvəyə şərab, rom, likör, brendi və ya konyak əlavə edə bilərsiniz.

Qəhvədə isladılmış savoyardiləri Ardı »

ŞirniyyatlarPortagalli Kakaolu Pecenye

Ərzaqlar
180 q yag
100 q seker pudrasi
1 eded portagalin qabigi
250 q un
1 x.q. kakao
Hazırlanması

Yumsalmis yagi sekerle caliriq.
Portagalin qabigini elave edirik.
Az – az un elave ederek yumsaq xemir yogururuq.
Hazir xemiri 2 hisseye boluruk.
Birine kakao elave edib yogururuq .
30 deqiqe soyuducuda saxlayiriq.
bir parca ag bir parca qara xemirden qoparib birlesdiririk ve kunde halina getiririk.
180°C 10 —15 deqiqe bisiririk.
Nuş Olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarŞokaladlı Cheesecake pirogu

Şokaladlı Cheesecake pirogu

MATERİAL SİYAHISI:

2 paket yulaf biskvit
100 q kərə yağı

PLOMBU ÜÇÜN:

3 yumurta
1 su stəkanı toz şəkər
3 paket labne
1 paket vanil
1 xörək qaşığı un

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

50 qr bitter şokolad

İÇİ:

Yulaf biskvitləri əzib toz halına gətiririk və qarışdırma qabına alırıq. Kərə yağını əridirik və əlavə edirik. İkisini bir qarışdırırıq. Dart qəlibini yağlayırıq və içinə biskvitli xərci qoyuruq. Üzərini düzəldirik.

Plombu üçün, yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Toz şəkəri, labneyi, vanili və unu qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Biskvit bünövrənin üzərində plomb qarışığını tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Ardı »

ŞirniyyatlarBeze

Daha bir dadlı şirniyyat növü

Ərzaqlar:

1 stəkan şəkər tozu (və yaxud 0,5 stəkan şəkər tozu+ 0,5 stəkan şəkər pudrası)
4 ədəd yumurtanın ağı
1-2 ç.q. vanil şəkəri

Hazırlanma qaydası:

Yumurta ağının üzərinə şəkər tozun yarı hissəsini əlavə edib çalın. Sonra tədricən üzərinə vanil şəkəri və qalan şəkər tozunu əlavə edərək, yenidən yaxşıca çalın.
Xüsusi forma qabına perqament kağızı qoyub ( və yaxud yağlayıb), üzərindən qaşıqla bezeləri yerləşdirin.
Bezeni 80-100 dərəcə qızdırılmış sobada 1-2,5 saat ərzində (bezenin ölçüsündən asılı olaraq) bişirin. Nuş olsun Ardı »

ŞirniyyatlarMannalı mini toplar resepti

Tərkibi:
3 st süd
7 xörək qaşığı şəkər tozu
7 xörək qaşığı manna
1 paket krem şanti

Üstü üçün:
1 st hindistan qozu
1 st çiy badam

Hazırlanması:
Geniş bir qaba manna, süd və şəkər tozunu əlavə edin. Qatı hala gələnə kimi bişirin. Arada tez-tez qarışdırın. Bişən qarışıma bir paket krem şantini əlavə edin. Qarışımdan yumru toplar hazırlayıb hindistan qozuna batırın. Əlinizə yapışmamsası üçün arabir əlinizi soyuq suya salın. Üzərinə badam batıraraq süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun! Ardı »

ŞirniyyatlarHollandiya Biskuviti

Ərzaqlar:
1.5 stəkan sn
175 qr. sərə yağı
1 ədəd yumurta ağı
1 stəkan pudra şəkəri
1 paket vanil
1/2 paket qabartma tozu
1 stəkan toz şəkər
Hazırlanması:

Unu ələyin. Ortasını çuxur şəklində açın.
Otaq istiliyində əzridilmiş kərəyağını, pudra şəkərini, yumurtanın ağını, vanil və yarım paket qabartma tozunu əlavə edin.
Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra xəmir alınana qədər yoğurun. Xəmiri üç bərabər parçaya ayırın.
Bu parçaları uzun bir rulet şəklində yoğurun. Toz şəkəri düzbucaqlı şəklində olan nimçəyə yayın.
Xəmir ruletlərini şəkərə batırın. İti bir bıçaqla 2 sm genişliyində kəsin. Çox yüngül yağlanılmış nimçəyə düzün.
Orta hərarətli bir sobada 15 dəqiqə bişirin.
Hakkında: Çox ləziz və damaq dadınıza uyğun olacaq Biskuvitlərdəndir Ardı »

ŞirniyyatlarLimonlu zəncəfilli keks

Limonlu zəncəfilli keks

MATERİAL SİYAHISI:

3 yumurta
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
1 çay stəkanı toz fındıq
1 parça təzə zəncəfil
1 limon qabığı rəndəsi
8 xörək qaşığı ilə un

İÇİ:

Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu tökürük və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Rəngi ağarıb köpüklənən duru yağı və südü tökürük, mikserlə çalırıq. Limon qabığı və kiçik bir parça zəncəfili rəndələyirik.

Vanili, qabartma tozunu, toz fındığı və 8 xörək qaşığı ilə unu qoyuruq. Tahin konsistensiyalı bir tort xəmri hazırlayırıq. Çırpma teliylə son dəfə Ardı »