Salat tarifleri → «Ananas» salatı
İstifadə olunan məmulatlar:
– kartof – 2-3 ədəd orta ölçülü,
– toyuq budu – 1 ədəd (300 – 400)qr,
– ortadan iki hissəyə bölünmüş qoz ləpəsi – 150 qr,
– yumurta – 3 ədəd,
– pendir - 100 qr,
– marine edilmiş xiyar – 4-6 ədəd,
– baş soğan – 1 ədəd ,
– göy soğanının yarpaqları (bəzək üçün),
– mayonez,
– duz,
– istiot.
Hazırlanması
Kartofu yaxşıca yuyub qabiqlı halda bişirin və iri gözlü sürtgəcdən keçirin.
Yumurtanı bərk bişirin və qabığını soyub iri gözlü sürtgəcdən keçirin.
Toyuq budunu tam yumuşaq olana qədər bişirin əti sümükdən ayırıb xirda – xırda doğrayın.
Pendiri sürtgəcdən keçirin.
Xiyarı Ardı »