Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Salat tarifleriArpa Əriştəli Yaşıl Mərci Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 su stəkanı arpa əriştə
1 su stəkanı yaşıl mərci
1 çay stəkanı misir
2 qırmızı istiot
4 budaq təzə soğan
1 dəstə cəfəri
Kiçik kahı
Zeytun yağı
Limon

İÇİ:

Yaşıl mərci bir qaba qoyuruq, üzərinə qaynar suyunu tökürük və gözlədirik. Mercinin qara suyu çıxanda süzürük və yuyuruq. Mərcini qaynadırıq.

Plov qazanına zeytun yağı tökürük və arpa əriştəni qoyub qovururuq. Duzunu atırıq və isti suyunu qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Arpa əriştəni geniş bir qaba tökürük. Pörtmüş mərcini süzürük və arpa əriştəni üzərinə əlavə edirik. Qarğıdalını da qoyuruq və qarışdırırıq. Soyumağa qoyuruq. Qırmızı istiotu, təzə Ardı »

Salat tarifleriGüllü Kartof Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

3 pörtmüş kartof
2 su stəkanı qırmızı mərci
2 soğan
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı istiot abqora
4 budaq təzə soğan
1 dəstə cəfəri
Zeytun yağı
Duz
İstiot

ÜZƏRİ ÜÇÜN:

1 kasa süzmə qatıq
1 dəstə şüyüd
1 ovuc içi qədər təzə nanə
Kornişon turşu
Zeytun yağı

İÇİ:

Kartofları qaynadırıq və soyuruq. Mərci də yuyuyruq, qaynadırıq. Pörtmüş mərcini süzürük. Qarışdırma qabına pörtmüş kartofları əzirik və pörtmüş mərcini də əlavə edirik. Soğanları yeməli doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Soğanı qovururuq. Üzərinə tomatları qoyub qovurmaya davam edirik. Bu qarışığı da qarışdırma qabına əlavə Ardı »

Salat tarifleriBulud salatı resepti

Tərkibi:
400 q toyuq filesi
3 yumurta
2 təzə xiyar
1 alma
150 qram pendir
300 qram mayonez
duz
şüyüd – bir dəstə

Hazırlanması:
1. Toyuq döşünü duzlu suda qaynadın. Soyuduqdan sonra xırda doğrayın
2. Yumurta qaynadın, sürtgəcdən keçirin.
3. Xiyarı, almanı və pendir də sürtgəcdən keçirin.
4. Bütün ərzaqları qarışdırın, duz, mayonez vurun.
5. Salatı boşqaba yığın, üzərini şüyüdlə bəzəyin.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriPendirli mövsüm salatı

Pendirli mövsüm salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa rəngli göyərti
4 kiçik kahı
1 yerkökü
1 kasa çuğundur turşusu
1 kasa gilas pomidor
1 limon
Zeytun yağı
Reyhan
Şüyüd
Təzə nanə
Qoyun pendiri

İÇİ:

Rəngli göyərti qarışığını, kiçik kahıları əlimizlə qıraraq qarışdırma qabına alırıq. Nanə, reyhanı və şüyüdü da parçalayıb əlavə edirik. Çuğundur turşusunu doğrayaraq əlavə edirik. Yerkökü soyandan sonra soyma bıçaqla incə incə çəkirik.

Gilas pomidorları ikiyə kəsirik. Boşqaba göyərti qarışığını qoyuruq. Üzərinə kökləri ovuc ovuc 3 top şəklində qoyuruq. Üzərinə qoyun pendiri rəndələyirik. Limon sıxırıq zeytun yağını tökürük. Gilas pomidorlarla bəzəyərək xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriStakanda salat

Stakanda salat

MATERİAL SİYAHISI:

1,5 su stəkanı arpa əriştə
1 köz qırmızı istiot
1 kasa qaeğıdalı
1 dəstə cəfəri
3 təzə soğan
1 kasa gilas pomidor
3 kiçik kahı
2 su stəkanı şalğam suyu
Zeytun yağı

İÇİ:

Arpa əriştəsini qaynadırıq. Duzunu atırıq. Əriştə pörtəndə altını bağlayırıq. Suyunu süzürük və üzərinə şalğam suyunu axıdırıq. Bu şəkildə rəngini alana qədər saxlayırıq. Rəngini alanda süzürük. Kuba stəkanların içinə 2-3 budaq balaca kahı yarpağı qoyuruq. Qarışdırma qabına arpa əriştə, qarğıdalı qoyuruq. Köz istiotu, təzə soğanı və cəfəri doğrayırıq və əlavə edirik. Zeytun yağını tökürük və qarışdırırıq. Kuba stəkanlara salatı bölüşdürürük. Üstlərinə ikiyə kəsilmiş gilas Ardı »

Salat tarifleriQuberniya salatı

Tərkibi:
300 q toyuq ciyəri
1 yerkökü
1 baş soğan
100 q bərk pendir
50 q qara gavalı
Mayonez
Bitki yağı (qovurmaq üçün)

Hazırlanması:
Yerkökünü sürtgəcin orta gözündən keçirin. Soğanı nazik yarımhalqa doğrayın.
Yerkökü və soğanı yağda yumşalanadək qovurun. Yağını süzün, soyudun.
Ciyəri xırda doğrayıb 5-10 dəqiqə qovurun. Soyudun.
Pendiri sürtgəcdən keçirin.
Qara gavalını nazik şəridlərə doğrayın.
Salatı lay-lay düzün: yerkökü ilə soğan + əzilmiş qovrulmuş ciyər + pendir + mayonez.
Üstünə gavalıları düzün. Soyuq yerdə iki saat saxlayandan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun! Ardı »

Salat tarifleriKuşkonmazlı Kartof Salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 dəstə kuşkonmaz
4 pörtmüş kartof
2 közlenmiş qırmızı istiot
6 təzə soğan
1 dəstə cəfəri
Rəngli buruq
Zeytun yağı
1 xörək qaşığı kərə yağı
Limon suyu
Su

İÇİ:

Kuşkonmazların dib hissəsindən 2 sm qədər kəsirik. Kuşkonmaz-ların alt hissələrini 1 barmaq uzunluğunda soyuruq. Qazana kuşkonmazları qoyuruq. Zeytun yağı, limon suyu və şirəni qoyuruq. Bişməyə qoyuruq. Kuşkonmazlar bişməsinə yaxın kərə yağını da qazana əlavə edirik.

Pörtmüş kartofları soyuruq və küp doğrayırıq. Doğrayan kartofları qarışdırma qabına alırıq. Cəfəri, təzə soğanı doğrayırıq və əlavə edirik. Zeytun yağını və duzunu töküb qarışdırırıq. Boşqaba rəngli buruq yarpaqlarını qoyuruq. Üzərinə kartof Ardı »

Salat tarifleriYunan salatı resepti...

Tərkibi:
Reyhan - zövgə uyğun
Bolqar bibəri - 1 ədəd
Zeytun - 15 ədəd
Xiyar - 300 qram
Zeytun yağı - 3 xörək qaşığı
İstiot - zövgə uyğun
Cəfəri - zövgə uyğun
Pomidor - 500 qram
Baş soğan - 1 baş
Duz - zövgə uyğun
Feta pendiri - 150 qram

Hazırlanması:
Pomidor və xiyar doğranır, dərin qaba yığılır. Baş soğan halqa şəklində doğranır. Bolqar bibəri uzunsov doğranır, pomidor və xiyara əlavə edilir. Qabın içinə salat yarpağı salınır və doğranmış tərəvəzlər üstünə yerləşdirilir. Pendir kub şəklində doğranır və zeytunla birgə tərəvəzlərin üstünə qoyulur. Üstünə zeytun yağı tökülür, duzlanır, istiotlanır.

Nuş olsun! Ardı »