Salat tarifleri → Çiçək salatı
MATERİAL SİYAHISI:
4 pörtmüş kartof
4 yerkökü
1 kəvər
1 limon
1 kasa qatıq
1 kasa çuğundur turşusu
1 dəstə şüyüd
1 ovuc içi qədər təzə nanə
Zeytun yağı
Duz
İÇİ:
Kartofları qaynadırıq və əzirik. Duz, zeytun yağı və limon suyunu axıdırıq, qarışdırırıq. Kökləri rəndələyirik. Tavaya zeytun yağı tökürük və yerkökü qovururuq Çuğundur turşusunu rəndələyirik. Şüyüd doğrayırıq. Çiçəkli formamızı zeytun yağıyla yağlayırıq. Ortasında toxum qisminə çuğunduru qoyuruq. Üstünə kartofu qoyuruq və yatırırıq. Kökün içinə bir az doğranmış kəvər qoyuruq. Qarışdırma qabına qatqı tökürük, yerkökü, kəvəri və şüyüd qoyuruq. Duzunu atıb qarışdırırıq. Kartof qadının üstünə də bu son hazırladığımız Ardı »