Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Salat tarifleriXardal souslu ilə salat

1
Vəsaitlər
2 dənə xiyar
1 dənə kök
1 dənə qırmızı bibər
1 dənə yaşıl bibər
1 dənə sarı bibər
300 qr toyuq döş

Sousu üçün
1 çay stəkan xardal
2 dişi sarımsaq
2 dənə limon
2 yemək qaşıq bal və ya şəkər
(sousun konsistensiyasını öz damaq
Zövqünüzə görə uyğun edə bilərsiniz.)
Tərəvəzləri incə incə doğrayın.
Toyuq sinənin suda qaynadın.
Tərəvəzlər kimi incə parçalayın.
Xardal sousu hazırlayın.
Öz damaq zövqünə görə
Sousu hazırlayın.
Bir az yağ olsun istəyirsinizsə zeytunyağı əlavə edin.
Süfrəyə təqdim etmədən əvvəl
Yəni yeməkdən dərhal əvvəl
Tərəvəzə sousu töküb qarışdırın.
Toyuqla tərəvəzli xardal sousu bir birinə çox yaraşır.
Nuş Olsun. Ardı »

Salat tarifleriKöz bibər souslu lobya salatı

Köz bibər souslu lobya salatı

MATERİAL SİYAHISI:

1 kasa ağlobya
1 kasa dənə qarğıdalı
5 budaq təzə soğan
1 dəstə cəfəri
1 dəstə rəngli qarışıq göyərti

SOSU ÜÇÜN:

5 köz qırmızı istiot
1 diş sarımsaq
Zeytun yağı
1 limon

İÇİ:

Lobyanı qaynadırıq, süzürük və soyuduruq. Boşqaba qarışıq göyərtiləri iri qıraraq qoyuruq. Üzərinə lobya qoyuruq. Kənarlara dənə qarğıdalı səpirik. Təzə soğanları nazik doğrayırıq və üzərinə qoyuruq.

Sosu üçün, köz bibərləri doğrayıcıya qoyuruq. Sarımsağı əlavə edirik. Limon suyunu sıxırıq zeytun yağını tökürük və doğrayıcıdan keçirərək sos halına gətiririk. Salatının üzərinə sousu tökürük. Ortasına bir az cəfəri batıraraq xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriGünəbaxan salatı

Boşqabın içərisində qatları hazırlayırıq :qaynadilmış toyuq əti . marine edilmiş soğan , marine edilmiş göbələk (şampinyon) bərk bişirilmiş və xırdalanmış yumurta ,qabığı soyulub xırdalanmış pomidor , sarı rəngdə sürtgəcdən keçirilmiş bərk pendir . Pendirin üstünə iki ədəd yumurta sarısını sürtgəcdən keçirib səpin .Sonra isə onun üstündən dörd yerə bölünüb gunəbexan tumlarinı xatırladan qara zeytun yerleşdirin . Ətrafinı isə sevimli çipsi ilə bəzəyin Ardı »

Salat tarifleriSarıköklü bulqur salatı

Sarıköklü bulqur salatı

MATERİAL SİYAHISI:

2 su b. İri bolqar
2 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
2 pomidor
1 dəstə cəfəri
1 çay q.sarıkök
Duz
Limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Bolqarı qaynadırıq. Qarışdırma qabına pörtmüş bolqarı qoyuruq. Sarıkökünü atırıq və qarışdırıb soyumağa qoyuruq. Yaşıl istiotu, qırmızı istiotu, cəfəri və pomidorları doğrayırıq. Bolqar soyuyanda bibərləri, pomidor və cəfəri qoyuruq. Duzunu atırıq. Zeytun yağını tökürük və limon suyunu sıxırıq. Qarışdırıb xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleri"Küknar qozası" salatı

"Küknar qozası" salatı

İstifadə olunan məmulatlar:
- Hisə verilmiş toyuq əti – 200 qr,
- Kartof - 4-4 ədəd,
- Yumurta - 3 ədəd,
- Kəsmik – 150-200 qr,
- Soğan - 1 ədəd,
- Konservləşdirilmiş qarğıdalı,
- Qoz ləpəsi,
- Badam,
- Göyərti və ya küknar budağı.

Hazırlanması:

1.Kartofu və yumurtanı qaynadıb bişirin ,sonra iri gözlü sürtgəcdən keçirin.

2. Toyuğu dördkünc şəkildə doğrayın.

3. Soğanı xırda - xırda doğrayın və qaynar suya salıb bir qədər saxlayıb çıxardın.

4.Qoz ləpəsini xırdalayıın.Pendiri sürtgəcdən keşirin və qoz ləpəsi ilə qarışdırın.
5. Salatı küknar qozası formasında aşağıdakə ardıcıllıqla qat - qar yığın və hər qatın arasına mayanez sürtün:
-kartof;
-toyuq;
-soğan;
-qarğıdalı;
-yumurta;
-pendirlə qarışdırılmış qoz ləpəsi.
6. Salatı üst tərəfnı mayanezlə örtüb badam və göyərti ilə Ardı »

Salat tarifleriNurdağı salatı

Nurdağı salatı

MATERİAL SİYAHISI:

5 pomidor
2 xiyar
7 iti istiot
1 dəstə cəfəri
1 dəstə nanə
1 soğan
1 su b. Qoz
Nar turşsu
Zeytun yağı

İÇİ:

Pomidorları və xiyarları soyuruq və xırda kub şəklində doğrayırıq. Pomidoru və xiyarı ayrı kasalara qoyuruq ki, pomidor suyunu buraxanda baxaq. Bibərləri də xırda doğrayırıq və xiyarın üstünə qoyuruq. Cəfəri, nanə, soğanı və qozu doğrayırıq.

Hamısını xiyar və istiotun üstünə alırıq. Pomidorun də suyunu süzdür-üb qarışığa əlavə edirik. Zeytun yağını və nar sirkəsini töküb qarışdırırıq. Salatını boşqaba tökürük. Nanə və cəfəri yarpaqları bəzəyərək xidmət edirik. Ardı »

Salat tarifleriLevrekli salat

Levrekli salat

MATERİAL SİYAHISI:

2 levrek balığı
1 dəstə ispanaq
1 qırmızı soğan
1 kasa gilas pomidor
1 dəstə cəfəri
1 limon
Qarışıq göyərti
Kahı
Zeytun yağı
Duz

İÇİ:

Levrek-ləri can əti edirik, ya da balıqçıdan bu şəkildə alırıq. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına levrek-ləri düzürük. Üzərinə zeytun yağı duz və istiot tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada balıq bişiririk. İspanağı, qarışıq göyərti, kahı əlimizlə qıraraq qırma salat hazırlayırıq və qarışdırıb boşqaba alırıq.

Üzərinə ikiyə kəsilmiş gilas pomidor, halqa doğranmış soğan qoyuruq. Üzərinə cəfəri yarpaqları səpirik. Limon sıxırıq duzunu atırıq və zeytun yağı tökürük. Üstünə də bişmiş balıqları düzərək Ardı »

Salat tarifleriSarıköklü bolqar salatı

Sarıköklü bolqar salatı

MATERİAL SİYAHISI:

2 su b. İri bolqar
1 kasa çuğundur turşusu
1 kasa yaşıl noxud
1 şirin k. Sarıkök
Cəfəri
Təzə soğan
Şüyüd
İstiotlu zeytun
Limon
Zeytun yağı

İÇİ:

Bolqarı sarıköku suda qaynadırıq. Bolqar pörtən süzürük və soyuduruq. Qarışdırma qabına bolqarı tökürük. Çuğundur turşusunu doğrayıb əlavə edirik. Cəfəri, şüyüdü və təzə soğanı xırda doğrayıb əlavə edirik. İstiotlu zeytunu doğrayıb qoyuruq. Pörtmüş noxudu də əlavə edirik. Üzərinə zeytun yağını tökürük. Limonu sıxırıq. Qarışdırırıq və xidmət edirik. Ardı »