Qidalanma və Dieta → Hər gün qoz yemək insanı cavanlaşdırar
Tərkibində zülal, minerallar, sink, kalsiyum, vitamin, antioksidant və maqnezium olan qoz, fındıq və badam insan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Bu quru meyvələrin orqanizmdə yağın miqdarını artırdığı, amma bu yağların tərkibində digər yağlardan fərli olaraq xolestrol olmadığı üçün orqanizmdəki xolestrenin aşağı düşməsinə də kömək etdiyi bildirilib. Hər gün 25-30 qram fındıq yemək gündəlik e vitamini ethiyacını 100 faiz ödəyir.
Fındıq bədənə güc və enerji verir, soyuqdəymə, ağciyər xəstəliklərində faydalıdır. Zehni, fiziki yorğunluğu aradan qaldırır. Bundan başqa bu dadlı meyvə xolestroleni salır, ürəyin ritmini tənzimləməyə kömək edir. Müntəzəm olaraq hər gün fındıq yemək infarkt riskini azaldır. Qanazlığına, sümüklərin inkişafına kömək edir. Fındığı heç də Ardı »