Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Dünya mətbəxiLazanya resepti (İtalya mətbəxi)

İtaliyada ən məhşur yeməklərdən biri olan lazanyanın reseptini sizlərə təqdim edirik.
Makaron, tərəvəzlər və döyülmüş ətdən hazırlanmış italyan zapekankasını hazırlamağı sizlərə tövsiyyə edirik.

Tərkibi:
3 banka pomidor
1 banka tomat pastası
1 yunan balqabağı
1 badımcan
2 orta soğan
3 sarımsaq dişi
2 bibər
500 q döyülmüş ət
500 q kəskin ətirli pendir
250 q pendir
Makaron

Pendir sousu:
2 süfrə qaşığı kərə yağı
4 süfrə qaşığı un
2 fincan süd

Ədviyyatlar:
Doğranmış qoz, reyhan, qaraqınıq, istiot, duz, bir çimdik paprika

Əlavə olaraq:
Tavaya yaxmaq üçün kərə yağı.

Hazırlanması:
Makaronları bir az duzlanmış suda təxminən 5 dəqiqə ərzində bişirin. Onları çıxardın və ayrıca düzün ki, bir birinə yapışmasın.
Doğranmış pomidorları bir qazanda qarışdırın; reyhanı və qaraqınığı, sonra isə doğranmış badımcanı, yunan Ardı »

Dünya mətbəxiÇiyələkli və sərinləşdirici yay içkisi

Tərkibi:
7 limon
200 qr çiyələk
15 stəkan qaynar su
1 stəkan şəkər

Hazırlanması:
Limonların qabığını rəndənin incə tərəfi ilə rəndələyin. Soyulmuş limonları da limon sıxan qabda sıxın. Əldə etdiyiniz limon qabıqlarını, limon suyunu və bir stəkan suyunu və 1 stəkan şəkəri ağızı qapalı bir qaba boşaldın. Üzərinə isti suya da əlavə edin, yaxşıca qarışdırın və soyuducya qoyun. Üzərinə xırda-xırda doğradığınız çiyələkləri əlavə edin. Sonra ağızını yaxşıca örtərək yenidən soyuducuya qoyun. Hazır oldu, nuş olsun! Ardı »

Dünya mətbəxiBulqur kroket (Türk mətbəxi)

Kroketlər üçün:

2 stəkan incə bulqur (Türkcə buna köftelik bulqur deyirlər). Yarım stəkan mannı (mannı yoxdursa undan istifadə edin, amma mannı daha məsləhətlidir)
2 stəkan qaynar su (bulqur və mannını islatmaq üçün)
Yarım kilo çəkilmiş mal əti
1 stəkan xırda-xırda doğranmış qoz
1 ədəd orta baş soğan - rəndələnmiş
1 ədəd yumurta
1 xörək qaşığı tomat məti (tomat pastası) və yaxud şirin qırmızı bibər məti (və ya ikisinin qarışığı)
1 çay qaşığı duz
Zövqə görə istiot
Zövqə görə zirə - toz halına gətirin (zəruri deyil)
1 stəkan duru yağ - qızartmaq üçün

Pomidor sousu üçün:

2 ədəd yetişmiş pomidor (əgər pomidor çox sulu deyilsə, onda sousa bir az tomat məti də əlavə etmək olar) Ardı »

Dünya mətbəxiİtalyan üsulu beşamel souslu makaron resepti

Tərkibi:
Ümumi:
500 q makaron
ət raqusu
beşamel sousu
sürtgəcdən keçirilmiş pendir
zeytun yağı
duz

Ət raqusu üçün:
500 q pomidor konservi (qabıqsız)
1 baş soğan
2 yerkökü
1 budaq kərəviz
300 q mal əti qiyməsi
1 st. qırmızı süfrə şərabı
4 x.q. zeytun yağı
duz və istiot

Beşamel sousu üçün:
1 l süd
100 q kərə yağı
100-120 q un
muskat cevizi (istəyə görə)
duz

Hazırlanması:
Ümumi hazırlama qaydası:
Dərin sinini zeytun yağı ilə yağlayın. Dibinə azca beşamel sousu tökün. Yarımbişmiş makaronları düzün. Üzərinə ət raqusunu qoyun və beşamel sousu tökün. Qarışdırın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin və 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqə bişirin. Hərdən qarışdırın ki, yanmasın və üzərində sərt qazmaq əmələ gəlməsin. Makaronlar bişəndə sobadan çıxarıb boşqablara çəkin, üzərinə yenidən pendir səpə Ardı »

Dünya mətbəxiFrittata - İtalyan omleti resepti

Tərkibi:
4 ədəd yumurta
1 ədəd kiçik ölçülü kartof
1 ədəd kiçik ölçülü soğan
1 ədəd yaşıl bibər
10 ədəd göbələk
1 çimdik doğranmış cəfəri
Quz
Qara bibər
4-5 X.q duru yağ

Hazırlanması:
Göbələkləri qaynadın və süzün. Qaynadılan göbələkləri istədiyiniz böyüklükdə doğrayın. Bu sırada sobanız açın və 200 dərəcəyə gətirib istilədin.
Soğanı daha kiçik, kartofu və bibəri orta ölçülü böyüklüyündə doğrayın. Tavaya maye yağı, kartofları və soğanı qoyub duz əlavə edin və 1 dəqiqəyə qədər qovurun. Kartofların üzərinə bibərləri əlavə edib yüngülcə kartoflar yumşalana qədər qovurmağa davam edin.
Göbələkləri əlavə edib 1-2 dəqiqə daha qovurun. Yumurtalara duz, qara bibər və cəfəri əlavə edib yaxşıca çırpın. Yumurtaları bişən vəsaitin üzərinə tökün və bərabər paylanmasını təmin Ardı »

Dünya mətbəxiLəziz paştet

Tərkibi:

Toyuq ciyəri- 700 qr
Mal ciyəri- 250 qr
Kök- 2 ədəd
Soğan- 3 ədəd
Duz ( sarımsaq, paprika, petruşka, tmin, fındıq, kumin və kukurma ədvaları )
Yumurta- 2 ədəd
Bərk pendir- 300 qr
Bitki yağı - ciyəri və tərəvəzləri qovurmaq üçün
Slivki ( rusca )- 3-4 x. qaşığı
Jelatin- 5 x. qaşığı
Su- 200 milli qr.
Kapers- 1-2 x. qaşığı
Konyak- 1 x. qaşığı
Bitki yağı- 50-70 qr bəzək üçün
Pomidor- 2,3 ədəd bəzək üçün
Petruşka- bəzək üçün
Kərə yağı- bəzək üçün

Hazırlanması :
Ciyəri örtükdən aza edib, hissələrə bölün. Toyuğun ciyərini bişirməyə başladıqda istifadə edirsiz, mal ətini isə bişirməkdən bir gün əvvəl süddə islatmaq lazımdır. Kökü və pendiri sürtkəcdən keçirin, soğanı və yumurtanı xırda-xırda doğrayın. Ardı »

Dünya mətbəxiHünkar bəyəndi kababı resepti (Türk mətbəxi)

Tərkibi:
300 qr quzu ya da dana əti
1 ədəd qırmızı kapya bibər
1 orta boy soğan
2 ədəd orta boy pomidor
2 yemək qaşığı əlavə zeytun yağı
1 çay qaşığı bibər tomatı
Duz

Bəyəndi üçün
1 kilo badımcan
2 yemək qaşığı un
2 yemək qaşığı duru və ya kərə yağı
3 su stəkanı süd
1 çay stəkanı dolusu təzə holland pendiri rəndəsi
Bir çimdik duz
Kiçik bir diş sarımsaq (arzuya görə)

Hazırlanması:
İlk əvvəl badımcanlarımızı arzu etdiyimiz şəkildə közlüyürük.
Közlənən badımcanları bir paket içərisində ağzı bağlı olaraq gözlədirik (paketə qoyulan közlənmiş badımcan buxarlanma təsiri ilə daha asan soyulur)
Ətimizi və yağımızı bir tavaya alıb suyunu salıb çəkənə qədər bişiririk.
Soğanlarımızı və qırmızı bibərimizi kiçik kiçik doğrayıb əlavə edirik.
Pomidorlarımızı Ardı »

Dünya mətbəxiQırmızı Mərci Şorbası

Qırmızı Mərci Şorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası)
4 porsiya üçün nəzərdə tutulub
1 stəkan qırmızı mərci
1 ədəd orta boy soğan - xırda-xırda doğrayın
1 ədəd orta boy yerkökü - xırda-xırda doğrayın
1 ədəd orta boy kartof - xırda-xırda doğrayın
1 xörək qaşığı tomat (tomat pastası)
6 stəkan su
zövqə görə duz
zövgə görə istiot (şorbanın acı olmasını istəyirsinizsə, bir az acı qırmızı pul bibər əlavə edin)
1-2 qaşıq yağ
Üstü üçün (bu zəruri deyil və şorbanın süfrəyə verəndə gözəl görünməsi üçün edilir - şəkildəki kimi)
2 x. qaşığı kərə yağı və yaxud zeytun yağı
1/3 çay qaşığı qırmızı şirin bibər tozu (paprika)

Qırmızı Mərci Şorbası (Foto Resept)

Süfrəyə vermək üçün:
limon
çörək
Variant 1:
Mərci, soğan, kartof, Ardı »