Dünya mətbəxi → Lazanya resepti (İtalya mətbəxi)
İtaliyada ən məhşur yeməklərdən biri olan lazanyanın reseptini sizlərə təqdim edirik.
Makaron, tərəvəzlər və döyülmüş ətdən hazırlanmış italyan zapekankasını hazırlamağı sizlərə tövsiyyə edirik.
Tərkibi:
3 banka pomidor
1 banka tomat pastası
1 yunan balqabağı
1 badımcan
2 orta soğan
3 sarımsaq dişi
2 bibər
500 q döyülmüş ət
500 q kəskin ətirli pendir
250 q pendir
Makaron
Pendir sousu:
2 süfrə qaşığı kərə yağı
4 süfrə qaşığı un
2 fincan süd
Ədviyyatlar:
Doğranmış qoz, reyhan, qaraqınıq, istiot, duz, bir çimdik paprika
Əlavə olaraq:
Tavaya yaxmaq üçün kərə yağı.
Hazırlanması:
Makaronları bir az duzlanmış suda təxminən 5 dəqiqə ərzində bişirin. Onları çıxardın və ayrıca düzün ki, bir birinə yapışmasın.
Doğranmış pomidorları bir qazanda qarışdırın; reyhanı və qaraqınığı, sonra isə doğranmış badımcanı, yunan Ardı »